Votulastkrant logo

Kunst in klaslokalen

Het voormalige pand van de Dr. Bosschool aan de Maria van Reedestraat staat niet langer leeg. De klaslokalen zijn gevuld met grafisch vormgevers, fotografen, kostuumontwerpers en schilders. Want sinds maart beheert 'SWK030 creatieve huisvesting' deze locatie. Deze stichting biedt kunstenaars, creatief ondernemers, kunstinstellingen en culturele organisaties een betaalbare werkruimte.

Eén van de ateliers wordt gehuurd door Mieke Koldewee (danser en organisatiecoach) en Marieke Ploeg (organisatiekunstenaar). In dezelfde week dat zij op internet zochten naar de mogelijkheden om samen een atelier te huren, organiseerde SWK030 een bezichtiging voor nieuwe huurders. Mieke en Marieke besloten bijna zonder overleg het huurcontract te tekenen. "We hadden allebei direct een klik met de ruimte." Ze bedoelen het ruime en lichte klaslokaal dat zowel door de school als door BSO de Boshut werd gebruikt. De leeshoek van de BSO is nog intact en het prikbord vult inmiddels een hele wand.

Mieke Koldewee en Marieke Ploeg
Mieke Koldewee en Marieke Ploeg


IN BEWEGING BRENGEN
Mieke en Marieke volgden samen de opleiding Sociale Wetenschappen, waarna Marieke Beeldend Vormgeven aan de kunstacademie studeerde, en werkzaam was als directeur bij een welzijnsorganisatie. Mieke legde zich toe op haar passie voor dansen. Twee jaar geleden kruisten hun paden zich weer en sindsdien werken ze samen door vanuit een kunstenaarsperspectief complexe organisatievraagstukken in beweging te brengen.

DANSEN
Mieke onderzoekt middels beweging organisatiedynamiek. "In het kantoor waar ik tot voor kort een bureau huurde kon ik niet zomaar gaan dansen, dat leidde de anderen teveel af. Hier kunnen we letterlijk en figuurlijk in beweging komen." Marieke experimenteert met ruimtelijke installaties die organisatie tastbaar maken. Haar huiskamer is daar niet langer geschikt voor.

EIGEN SPEELTUIN
"Het is ook voor ons dé plek voor experiment, onze eigen speeltuin. De historie van het pand en een speelplein voor de deur, helpt daarbij. Het geeft letterlijk de ruimte om ons werk anders aan te pakken. En om onze klanten die ervaring ook te bieden," vertelt Mieke. "Een 'organisatie-atelier' roept meer vrijheid op om te rommelen, uit te zoeken, dingen te maken en weer weg te gooien dan een vergaderzaaltje in een wegrestaurant."

Mieke en Marieke nodigen organisaties van harte uit om met hen in gesprek te gaan, deel te nemen aan een open inloop- of inspiratie-atelier. www.organisatieatelier.com. SAM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 4, Juni

De molen gaat weer draaien
lees artikel

Schilderen in Lauwerecht
lees artikel

Amanda zet de bloemetjes buiten
lees artikel

Noordse Park
lees artikel

Kunst in klaslokalen
lees artikel

Opgroeien rond de gasfabriek
lees artikel

25 jaar mirakeltjes in de Merelstraat
lees artikel

Het scheepstimmerwerfje aan de Gruttersdijk
lees artikel