Votulastkrant logo

Amanda zet de bloemetjes buiten

Lang zat hier een raadselachtig restaurant dat nooit open was. Nu staat het op de hoek van de Adelaarstraat en de Gruttersdijk, schuin tegenover de molen, vol met kleurrijke bloemen en planten. Hier is half april Amanda haar bloemenwinkel begonnen. En zij is gelukkig wel vaak open.Amanda's Bloemenwinkel, méér dan bloemen, staat er op de ramen. Amanda, geboren en getogen Utrechtse, wonend in de Vogelenbuurt, is de eigenaresse van de bloemenwinkel. En wat 'meer dan bloemen' betekent wordt duidelijk als je door de winkel loopt. Naast bloemen verkoopt Amanda vazen en potten, vaste planten voor binnen en buiten, lijstjes en accessoires.

Kapper of iets met bloemen
"Ik wilde vroeger kapper worden of iets met bloemen doen. Ik was als kind al bloemen aan het plukken en daar maakte ik dan mooie bossen van. Zo'n zes jaar geleden overleed mijn opa en de bloemen voor op het graf kocht mijn moeder in een bloemenwinkel vlak bij de begraafplaats. Daar hing een advertentie op de deur dat ze personeel zochten. Daar heb ik op gesolliciteerd en zo kwam ik in de bloemenwinkel te werken van Tom den Daas. In Houten ben ik de opleiding voor bloemiste gaan volgen en toen werd het tijd voor een eigen winkel. Begin dit jaar hebben we dit pand kunnen huren, lekker op loopafstand van mijn huis. Op 17 april zijn we geopend."

LANGE DAGEN
Amanda koopt haar bloemen zelf in op de veiling in Ede. "Drie keer in de week gaat de wekker om half vijf en dan rijd ik met mijn bus naar de veiling om bloemen en planten te kopen. Dat doe ik zelf zodat ik precies weet wat ik in de winkel heb staan." De winkel is vaak tot negen uur 's avonds open, dus Amanda maakt lange dagen. "Binnenkort komt mijn lerares uit Houten op bezoek om te kijken of ik een erkend leerbedrijf kan worden. Dan kan ik een stagiaire in dienst nemen zodat ik het werk een beetje kan verdelen."

EENENTWINTIG
Amanda is zeer tevreden over de locatie van de winkel: "Ik heb klanten uit de buurt natuurlijk maar ook uit Tuindorp en van de Amsterdamsestraatweg. Daar zit helemaal aan het eind pas een bloemist en dan ben ik dichterbij. De klanten stonden al voor de deur toen ik nog niet eens open was." Niet slecht voor een eenentwintigjarige. HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 4, Juni

De molen gaat weer draaien
lees artikel

Schilderen in Lauwerecht
lees artikel

Amanda zet de bloemetjes buiten
lees artikel

Noordse Park
lees artikel

Kunst in klaslokalen
lees artikel

Opgroeien rond de gasfabriek
lees artikel

25 jaar mirakeltjes in de Merelstraat
lees artikel

Het scheepstimmerwerfje aan de Gruttersdijk
lees artikel