Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

Eten voor 55-plussers in Buurtcentrum De Leeuw

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: eten voor 55-plussers in Buurtcentrum de Leeuw.

"Als hier iedere dag gekookt zou worden, zou ik hier iedere dag komen eten," zegt een wijkbewoner van 86 jaar. Hij woont alleen, houdt niet van koken maar wel van lekker eten en gezelligheid. Vandaag zijn er 22 buurtgenoten die samen eten, van allerlei leeftijden tussen de 55 en 90, iets meer vrouwen dan mannen. Er zijn drie koks, de één maakt het voorgerecht: aspergesoep; de tweede het hoofdgerecht: rode bietenstamppot met een gehaktbal; en de derde is de toetjesspecialist: griesmeelpudding met slagroom en verse vruchten. Maar het is niet iedere keer Hollandse pot. Soms is er bijvoorbeeld nasi of chili con carne. Naast de koks zijn er nog een paar vrijwilligers actief: twee gastvrouwen en iemand die de financiën regelt.De verslaggever eet mee. "Hebben ze van-daag extra lekker gekookt omdat het in de krant komt?" vraagt hij aan zijn tafelgenoot. "Nee, helemaal niet, het is altijd erg lekker." De mevrouw die haar hele leven al griezelt van griesmeel, krijgt een kopje koffie als toetje, evenals de man die allergisch is voor melk. Tot slot een mooi motto: samen eten is eindeloos veel lekkerder dan het duurste diner in je eentje.
Mee-eten? Bel mevr. de Heus (244 37 42) voor het eten op de tweede dinsdag van de maand en mevr. v.d. Berg (273 13 56) voor de derde donderdag in de maand. Kosten: €4,30 voor U-pashouders, €6,- zonder pas. Als je je eenmaal hebt opgegeven hoef je alleen nog maar te bellen wanneer je een keer niet kunt komen. Het kan zijn dat u op een wachtlijst komt want er is veel belangstelling! RH

Lees meer over: Buurtcentrum De Leeuw

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 3, april 2011

Excursie Stadsnatuur
lees artikel

Herinrichtingsplannen stuiten op onwil bewoners
lees artikel

Eten voor 55-plussers in Buurtcentrum De Leeuw
lees artikel

De Votulastkrant online!
lees artikel

Frisse lucht in Votulast
lees artikel

Het roer om!
lees artikel

Van Humboldtstraat
lees artikel

Denise Cremers
lees artikel

EXCURSIE Natuur in Votulast
lees artikel