Votulastkrant logo

Rubriek: Wijk als werkterrein

Schilderen in Lauwerecht

Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?

Ruim 20 jaar geleden begon Michael van Rossum als schilder. Eerst bij verschillende schildersbedrijven, zes jaar geleden begon hij voor zichzelf. "Ik had meer behoefte aan vrijheid en ik wilde vaak meer kwaliteit leveren dan mijn werkgevers van me vroegen. Toen mijn vriendin eenmaal was afgestudeerd heb ik de stap gezet." En de zaken gaan goed. In de zomer heeft hij zelfs twee schilders in dienst.

BEHOEFTE AAN EEN PRAATJE
Binnen Votulast werkt Michael vooral in Lauwerecht. Daar heeft hij zelf ook een paar jaar gewoond. "Ik kom hier altijd graag, want het is een hele levendige wijk. Als ik buiten op straat sta te schilderen schieten mensen je aan. Kennelijk hebben mensen op straat behoefte aan een praatje." Vervelende ervaringen heeft hij hier eigenlijk niet. "Het enige is dat sommigen hun fiets aan de steiger vastzetten. Daar ben ik dan niet zo blij mee."

DE KOFFIE STAAT KLAAR
De mensen in deze wijk vindt hij een leuke mix van rasechte Utrechters, yuppen en alles wat ertussen zit. "Of ze veel van elkaar verschillen? Dat valt eigenlijk reuze mee. Bij de echte Utrechters kun je de ijskast in; 'Hier jochie, pak maar wat je wilt'. Maar ook op andere adresjes kom ik nooit iets te kort. De koffie staat altijd klaar en bijna iedereen is gastvrij. En ik vind het ook opvallend dat we heel vaak de sleutel krijgen."

Michael van Rossum
Michael van Rossum


FRUITVLIEGJES
"In de winter schilder ik vooral binnen, dan kom ik woningen tegen die echt vies zijn. Daar moet eerst een goede poetsbeurt doorheen, anders blijft de verf niet zitten. Of erger nog, plakken de fruitvliegjes in de natte verf. Soms heeft een stel onderling onenigheid over de kleur verf voor de muur. Daar komen ze dan meestal zelf samen wel uit, maar heel af en toe weet je dat de oorlog losbarst zodra je de deur achter je dicht doet...."

"Ik vind het het allermooiste als mensen blij zijn met het eindresultaat en je werk waarderen. Daar kan geen prijs tegenop." MT

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 4, Juni

De molen gaat weer draaien
lees artikel

Schilderen in Lauwerecht
lees artikel

Amanda zet de bloemetjes buiten
lees artikel

Noordse Park
lees artikel

Kunst in klaslokalen
lees artikel

Opgroeien rond de gasfabriek
lees artikel

25 jaar mirakeltjes in de Merelstraat
lees artikel

Het scheepstimmerwerfje aan de Gruttersdijk
lees artikel