Votulastkrant logo

Rubriek: Oud en Nu

De gashouder / het Griftpark

Hoe zag Votulast er vroeger uit? Dit jaar gaan we in onze Votulast-tijdmachine zes keer terug naar een herkenbaar punt in de buurt en laten we je zien wat er is veranderd. Deze keer: de gashouder / het Griftpark.

De gashouder in 1928
De gashouder in 1928


Op het grootste deel van het terrein waar nu het Griftpark is, was van 1862 tot 1959 de Gemeentelijke Gasfabriek gevestigd. Op de foto (afkomstig van het Utrechts Archief) uit 1928 zijn twee gashouders te zien, daarvoor het huizenblok aan de toen nog Lorentzlaan. Een paar jaar later werd dit gedeelte bij de Pieter Nieuwlandstraat getrokken. Rechts van het hek in het midden staat een bordje met daarop 'Utrecht'. Tot 1954 markeerde dit de stadsgrens. Veertig jaar na de sluiting van de gasfabriek en na intensieve bodemsaneringswerkzaamheden werd het Griftpark in zijn huidige vorm geopend.

Het Griftpark in 2014
Het Griftpark in 2014

GjvZ

Lees meer over: Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 3, Mei

Koekoekstraat fietstraat
lees artikel

Luuk Emmink, imker te Griftsteede
lees artikel

Votulast kleurt geel
lees artikel

Nijntje pleintje
lees artikel

Je haar verven met koffie
lees artikel

Fietsenwinkel Van Bunnik
lees artikel

Zwemmen in de Singel
lees artikel

De gashouder / het Griftpark
lees artikel