Votulastkrant logo

Je haar verven met koffie

Op een druilerige vrijdagmiddag stap ik binnen bij Ginger op de Willem van Noortstraat. In deze 'eerste Natuurkapper van Utrecht' die onze wijk sinds 30 maart jl. rijker is, worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Kapster Maaike en masseuse Lotte ontvangen mij hartelijk met biologische koffie en een stukje brownie van de buren (Sis Bakery).

Maaike wilde al kapster worden sinds haar zevende omdat 'haar haar altijd verknipt werd door de kapper.' En als haar oppas 's avonds naar de 'It' in Amsterdam ging, mocht Maaike haar haren knippen. Maar na 15 jaar in het kappersvak kreeg Maaike steeds meer gezondheidsklachten. Door toeval kwam ze erachter dat ze een allergie had ontwikkeld voor chemische haarproducten. Wilde ze haar vak blijven uitoefenen dan moest ze dus op zoek naar iets anders. Na verschillende cursussen en een stage bij Haarzuiver in Den Haag was ze er klaar voor: haar eigen Natuurkapperszaak Ginger.METAMORFOSE
Op zoek naar een geschikt pand kwam Maaike uit bij de voormalige Primera-winkel. Het pand is groot genoeg voor haar ambities en in de wijk wonen volgens haar veel mensen die biologische producten kopen en bewust omgaan met duurzaamheid. Na maanden leegstand heeft de winkel een ware metamorfose ondergaan. Er zijn wat muren gesloopt en het oogt ruimtelijk door het hoge plafond en het daglicht via de achterkant. De kappersmeubels van hout en ijzer zijn ontworpen en gemaakt door de vriend van Maaike. Het bovenblad van de balie komt van een werkbank uit de bakkerij van Maaike's vader in Tiel. Ondernemen heeft Maaike dus niet van een vreemde.

HAARVERZORGING EN MASSAGE
Lotte huurt twee dagen in de week een kleine, rustige ruimte op de eerste etage bij Ginger en geeft daar verschillende ontspannende massages. Maaike en Lotte hebben elkaar ooit leren kennen bij Losjes (haar, massage en design) in de Twijnstraat waar ze beiden bedrijfsleider zijn geweest. Haarverzorging en massage is voor hen een vanzelfsprekende combinatie. Geinspireerd door haar reizen in Azie en Australie volgde Lotte een opleiding voor masseuse. Lotte hoopt dat massage in Nederland net zo gewoon zal worden als in veel andere landen. Geen luxeproduct maar een regelmatige onderhoudsbeurt voor een gezond lijf.

NATUURKAPPER
Bij Ginger zijn alle haarproducten biologisch. Achter in de zaak staan plantenextracten voor de haarverf: ruim twintig glazen potten met poeders en opschriften als 'rood intensief' en 'donker-mat-blond'. De poeders ruiken naar gember, rozemarijn, salie en noten en worden aangemaakt met warm water en appelazijn. De verf komt uit Duitsland, maar wat er precies in zit is weet Maaike ook niet want dat is een geheim. "Eigenlijk ben ik best blij dat ik allergisch ben geworden voor de chemicali├źn in haarverf want anders was ik misschien nooit met natuurlijke producten begonnen. Het werken met deze haarverf is veel creatiever en gezond voor haar, hoofd en milieu." LDR

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 3, Mei

Koekoekstraat fietstraat
lees artikel

Luuk Emmink, imker te Griftsteede
lees artikel

Votulast kleurt geel
lees artikel

Nijntje pleintje
lees artikel

Je haar verven met koffie
lees artikel

Fietsenwinkel Van Bunnik
lees artikel

Zwemmen in de Singel
lees artikel

De gashouder / het Griftpark
lees artikel