Votulastkrant logo

Votulast kleurt geel

Het is het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement ter wereld: de Tour de France. En dit jaar start de tour in Utrecht. 'Van 1 tot en met 5 juli ontvangt Utrecht 500.000 tot 800.000 bezoekers, 2400 journalisten, 198 wielrenners, de complete Tourorganisatie en vele anderen', zo staat er op tourdefranceutrecht.com te lezen.

En het aftellen naar Le Grand Depart is begonnen! Op 26 maart was de officiële aftrap: 100 dagen voor de start. De tour moet een feestje worden voor de hele stad. Hoe staat het met de tourkoorts in Votulast?

Gele fietsen in de vijver van het  Griftpark
Gele fietsen in de vijver van het Griftpark


TOURKOORTS
De gele fietsen in de vijver van het Griftpark zijn daar neergezet door Peter de Bruin uit Schalkwijk. Toen de Giro d'Italia door dat dorp kwam plaatste hij roze fietsen in de Schalkwijkse Wetering. Griftparkbeheerder Wim Horst vond het een leuk idee om gele fietsen in de vijver te plaatsen, dus zo geschiedde. Hoe ze zo mooi blijven staan? Op YouTube staat een video waarop je kunt zien hoe de Bruin dat aanpakt.

SHIRTS
Bij Moniek van de Velden van Actual Bikewear aan de Pieter Nieuwlandstraat gaat het ook kriebelen: "Ik ga de gevel geel schilderen denk ik." Ze zit in het Business Peloton Utrecht, een groep van inmiddels meer dan honderd ondernemers die het evenement sponsoren. Bij haar klanten leeft de tour erg. "Je kunt de etappes nafietsen en dan voel je je even een prof." Speciaal voor de tour heeft ze een shirt ontworpen: een Grand Départ editie met een afbeelding van de Dom: "Die waren meteen uitverkocht." In de Winkel van Sinkel richtte Monique een expositie in met vintage wielershirts. Ze gaan met de ondernemers van het Willem van Noortplein ook om de tafel om te kijken hoe het plein zo geel mogelijk gekleurd kan worden.

GRIFTPARK KLEURT GEEL
Twee weken voor de start van de tour, op zondag 14 juni, vindt het evenement "Griftpark kleurt Geel" plaats met allerlei beweeglijke activiteiten met fietsen en muziek van straatorkest De Tegenwind. Nog meer geel: bij het skatelandschap wordt een gele drinkwaterpijp geplaatst waar vervolgens het hele seizoen door water getapt kan worden.

LANGS VOTULAST
En het blijft gezellig in het Griftpark: daar wordt een publiekslocatie ingericht, waar tot elf uur 's avonds evenementen zijn. Op zondag 5 juli komt de eerste etappe vanaf 13.00 uur over de Kardinaal de Jongweg. De weg is afgesloten van zeven uur 's morgens tot vier uur 's middags. Moet je toch de wijk uit, dan kan dat via de Talmalaan en de Draaiweg. MV

Lees meer over: Griftpark

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 3, Mei

Koekoekstraat fietstraat
lees artikel

Luuk Emmink, imker te Griftsteede
lees artikel

Votulast kleurt geel
lees artikel

Nijntje pleintje
lees artikel

Je haar verven met koffie
lees artikel

Fietsenwinkel Van Bunnik
lees artikel

Zwemmen in de Singel
lees artikel

De gashouder / het Griftpark
lees artikel