Votulastkrant logo

Oscarnominatie voor buurtgenoten

Ken je Job, Joris en Marieke al? Ze werken in Hooghiemstra - dat is dat prachtige hoge gebouw vol kleine raampjes langs het water bij het Griftpark - en maakten de animatieserie De Tumblies, de clip voor 'Ik neem je mee' van Gers Pardoel en het Tour de France promotiefilmpje 'Bon Voyage'. Maar het meest bekend zijn ze toch wel door de recente Oscarnominatie voor hun korte animatiefilm 'A Single Life'. Een nadere kennismaking met deze beroemde buurtgenoten.In 'A Single Life' zet animatiepersonage Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze ineens in staat blijkt door haar eigen leven te reizen: als ze de naald vooruit spoelt, gaat ze vooruit in haar leven, zet ze de naald terug, dan kan ze in haar jeugd kijken. De animatie duurt ongeveer 2 minuten. Het trio Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw begonnen in 2007 hun Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke. Ze grepen net naast de Oscar, maar hebben erg genoten van hun Amerikaanse avontuur. We spreken met Marieke.

Hoe was het om twee weken lang rond te kijken bij animatiestudio's in Amerika, voorafgaand aan de Oscaruiteiking?
"We hebben een leuke tour gehad langs alle grote bedrijven: Pixar, Disney, Fox, Google, Apple, Amazon... We hebben kunnen zien hoe ze daar werken en er was ook altijd een vertoning van de vijf genomineerde films. Na afloop beantwoordden we vragen en vervolgens lunchten we met de medewerkers. Op die manier hebben we leuke contacten opgedaan en leerden we meer over hoe ze in de grote bedrijven werken."

Worden jullie al herkend op straat en in Hooghiemstra na alle aandacht in de media?
"Ja, en dat is heel raar. Wildvreemde mensen hebben het ineens tegen ons over onze film en ons avontuur in de VS alsof ze ons kennen. We merken ook dat iedereen heel trots is dat Nederland weer eens mee deed met de Oscars."

Hoe is het om te werken in Hooghiemstra?
"Heel erg fijn. Alles is zo goed geregeld hier. En we ontmoeten vaak andere mensen die hier werken. Daarnaast hebben wij gewoon een prachtige ruimte op de vijfde verdieping, met een hoog plafond en veel licht. En het Griftpark naast de deur is ook niet mis."

Blijven jullie daar werken? Of zijn er inmiddels toch verhuisplannen, gezien al jullie succes?
"Nee hoor, we blijven hier lekker zitten. Er zijn geen grote veranderingen in ons werk na de nominatie dus we hebben geen andere of grotere ruimte nodig, we zijn hier prima op onze plek."

Nu de hectiek rondom de Oscaruitreiking voorbij is zit het trio weer boordevol energie om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. "We willen weer snel aan de slag met wat we het liefste doen: mooie animaties maken!" FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 2, maart

Nieuw! Buurtteam Noordoost
lees artikel

Gastouders in de Torteltuin
lees artikel

Oscarnominatie voor buurtgenoten
lees artikel

Zijdebalenterrein
lees artikel

Andere tijden in de Pieter Nieuwlandstraat
lees artikel

Brieven worden boek
lees artikel

"Schoonheid biedt troost"
lees artikel

Het badhuis aan het Willem Van Noortplein
lees artikel