Votulastkrant logo

Topper uit Tuinwijk

Op 9 juni gaat Rolf Bakker uit Tuinwijk de Alpe d'Huez beklimmen, samen met nog vierduizend fietsers. Het doel is om miljoenen bij elkaar te krijgen voor kankeronderzoek. Wat is de motivatie van Rolf om dit te doen, hoe is zijn voorbereiding, hoe gaat het met de sponsoring en waar komt het geld terecht?

Drie jaar geleden overleed de moeder van Rolf aan kanker. Rolf: "Op de dag na het feest voor haar 40-jarige huwelijk ging mijn moeder naar de dokter met pijnklachten in haar borst. Acht maanden later was ze dood. Ze werd 63 jaar. Bijna tot op het laatst kon ze erg genieten van het leven, van lekker eten en een goed glas wijn erbij. Maar ze had vaak ook verschrikkelijke pijnen. Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt."
zes keer omhoog
"In die tijd had ik al gehoord van Alpe d'HuZes. Alpe d' HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag proberen deelnemers minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez te beklimmen. De eerste keer was op 06-06-2006. Ik ben al blij wanneer ik het één keer haal. Maar het gaat mij er om tot het gaatje te gaan, niet alleen met het fietsen maarook met de voorbereiding en het zoeken van sponsors. Zoals ook mijn moeder tot het laatst gevochten heeft." Rolf heeft overigens nog nooit in de bergen gefietst. In maart gaat hij op trainingsweekend in de Ardennen. Maar aan passie ontbreekt het in ieder geval niet.

achterop
Rolf wil zijn beenspieren vijfduizend euro laten verdienen. "Al dat geld gaat voor de volle honderd procent naar onderzoek. Met als uiteindelijk doel dat kanker geen dodelijke ziekte meer is maar een chronische ziekte." Op 9 juni zit zijn moeder, zoals hij zegt, achterop zijn bagagedrager. Maar daarna hoopt hij door deze actie de dood van zijn moeder beter te kunnen verwerken. En dat hij rust in zijn hoofd krijgt. Het motto van de actie van Rolf is: 'Een gezond mens heeft duizend wensen. Een ziek mens maar één." Zorgt u ervoor dat hij zijn doel haalt?
Ga naar http://alpedhuzes.rolfbakker.nl HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 2, maart 2011

Veilige buurten door DNA?
lees artikel

Een kaartclub
lees artikel

Webwinkel voor wielrenkleding
lees artikel

De Vogelenburcht: het laatste krakersnest van Votulast
lees artikel

"Het gaat om de verwondering, niet om het weten"
lees artikel

De Zwaluwstraat
lees artikel

Ab Kools, Voorzitter Wijkraad Noordoost
lees artikel

Topper uit Tuinwijk
lees artikel