Votulastkrant logo

Leuk straatinitiatief: Minibieb

Naast de voordeur van Bucheliusstraat 1 hangt een kastje gevuld met boeken. Het is een minibibliotheek, die beheerd wordt door bewoonster Doete. Wereldwijd schijnen er inmiddels 20.000 van zulke bibliotheekjes te zijn, met als motto: 'Take a book, leave a book'.
Openbaar boekenkastje
Openbaar boekenkastje

Je kan zo'n bibliotheekkastje op de Nederlandse website minibieb.nl aanmelden. Er staan inmiddels al een paar honderd kastjes in Nederland geregistreerd en dat aantal loopt snel op. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van een heuse trend. Het kastje in de Bucheliusstraat is nog niet op de site te vinden, maar dat komt misschien nog. Doete vertelt dat het in de eerste plaats vooral een straatinitiatief is. Via het kastje kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen. Iedereen die dat wil kan een boek meenemen of achterlaten.

aanbellen
Doete vroeg het kastje na een tip van een straatgenoot voor haar vijftigste verjaardag aan familie en vrienden. Zicht op wie er precies boeken lenen of brengen heeft ze niet. "Ik zit natuurlijk binnen en het kastje hangt buiten. Maar ik hoor wel eens het klepje dichtgaan, en er zijn ook wel eens mensen van buiten de straat die aanbellen om te vragen hoe het werkt, en of ze wat mogen meenemen. Maar er belde vorige week ook iemand aan met het boek 'Fifty Shades of Grey' om te zeggen dat ik dat echt moest lezen, in plaats van het in het kastje te zetten."

streekromannetjes
"Er staat een heel gemengd aanbod in het kastje, echt van alles. Dat vind ik ook zo leuk, dat het niet elitair is maar ook niet… nou ja, dat er gewoon van alles in staat. Zelf heb ik er bijvoorbeeld laatst dvd's van Bert Haanstra uitgehaald. En we hebben nu wat bejaarde dames die met streekromannetjes komen, dat vind ik enig!" FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no.6, december

Votulastkrant zoekt redacteur, bezorgcoördinator en webredacteur!
lees artikel

Start buurtcoöperatie Wederzijds
lees artikel

Zandbakkwaliteit
lees artikel

De wonderlijke wereld van CircusPatz
lees artikel

Nieuwe Dr.Bosschool bijna klaar!
lees artikel

Fit en vrolijk de winter door
lees artikel

Wat gebuert er in de St.Josephkerk aan de Draaiweg?
lees artikel

Leuk straatinitiatief: Minibieb
lees artikel

Fokke is de baas
lees artikel

Ladder
lees artikel