Votulastkrant logo

Fit en vrolijk de winter door

Een winterdip van de lange donkere dagen is zo genezen - je hoeft er de wijk niet eens voor uit. Votulastkrant proeft voor.
brrr... wapen jezelf tegen duister en kou!
brrr... wapen jezelf tegen duister en kou!

Op wereldreis naar City Spa Bali
Samuel van Houtenstraat 24-26 www.cityspabali.nl

Daar lig ik dan, nog geen honderd meter van mijn huis, op mijn rug tussen boeddhabeelden, een hindoeïstisch altaartje en batikdoeken, terwijl een Balinese dame grondig mijn hoofdhuid masseert. Heerlijke geurtjes van huisgemaakte scrubcrème en masker komen voorbij: komkommer, honing, chocola. "Warm en liefdevol", omschrijft de dame die voor mij aan de beurt was haar behandeling. En ik geef haar helemaal gelijk. Een uur later loop ik weer naar buiten en heb ik een wereldreis gemaakt zonder mijn wijk uit te gaan.

Lekker los bij Losjes Massage
Bemuurde Weerd OZ 18 www.losjesmassage.nl

"Hier gebeurt heel veel, voel je dat?" Met zachte, sterke handen drukt de masseuse stevig tussen mijn schouderbladen. Inderdaad zit mijn bovenrug vast, daarvoor ben ik hier ook. De masseurs van Losjes werken volgens een methode die is ontwikkeld door saloneigenaar Pim Vree, die merkte dat er veel behoefte was aan stevige massages. 'Vreeling' massages zijn stevig voor de klant, maar minder belastend voor de masseur. Als ik buiten sta, is er werkelijk heel veel gebeurd: ik heb het gevoel dat ik echt meer lucht heb.

In evenwicht met Pètach Yoga
Antonius Matthaeuslaan 13 www.karinvanbeek.nl Start cursus in januari (proefles in december)

Als ik kom binnenvallen -bijna te laat en nog nahijgend van een stressvolle dag, zitten alle andere cursisten al netjes op hun mat. Yogadocente Karin van Beek geeft al decennialang les op haar zolder en loodst ons met kalme stem door de verschillende houdingen. Steeds benadrukt ze dat je alleen moet doen wat je lichaam aankan. "Yoga houdt je soepel", legt ze uit, "het maakt je lichaam en geest tot één geheel, en als daarin evenwicht is, dan ben je op weg naar gezondheid." Ergens op die zolder heb ik mijn stress helemaal losgelaten.

Zomer in je bol met Zumba
zumbody.nu, verschillende locaties
Met swingende heupen en de zomer in mijn bol ga ik naar huis. Ik heb me net in het zweet gedanst onder de aanstekelijke begeleiding van Sheila Kroes. Zij geeft Zumba: een workout-dans op harde soca, reggaeton en latin muziek. Hoewel ik het billenschudden nog moet oefenen, uit de maat klapte en linksom draaide terwijl de rest rechtsom ging, staat er een hardnekkige grijns op mijn gezicht. Strakker in je vel op een wel heel vrolijke manier! MM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no.6, december

Votulastkrant zoekt redacteur, bezorgcoördinator en webredacteur!
lees artikel

Start buurtcoöperatie Wederzijds
lees artikel

Zandbakkwaliteit
lees artikel

De wonderlijke wereld van CircusPatz
lees artikel

Nieuwe Dr.Bosschool bijna klaar!
lees artikel

Fit en vrolijk de winter door
lees artikel

Wat gebuert er in de St.Josephkerk aan de Draaiweg?
lees artikel

Leuk straatinitiatief: Minibieb
lees artikel

Fokke is de baas
lees artikel

Ladder
lees artikel