Votulastkrant logo

Nieuwe Dr.Bosschool bijna klaar!

"Weer samen onder één dak!" Myra Klein Jäger, directeur van de Dr.Bosschool, en Ciske van Oosterhout, directeur van SterrenBSO De Boshut hoeven niet lang na te denken over de vraag waar ze zich het meest op verheugen. "Op dit moment werken we nog vanuit twee locaties, maar straks zijn alle groepen weer in één gebouw samen, alle medewerkers als één team bij elkaar en niet te vergeten, zowel de basisschool, de peuteropvang en de BSO weer onder één dak. Samen! Ja, daar verheugen we ons het meest op!"
Dr Bosschool na de make-over
Dr Bosschool na de make-over

De voortgang van de bouw van de nieuwe Dr. Bosschool, die op termijn plek biedt aan 21 groepen, komt haast niet aan bod tijdens ons gesprek. "De bouw is heel voorspoedig verlopen." Trots vertellen de dames hoe Van Hoogevest Architecten in samenwerking met Aannemersbedrijf P. Van Leeuwen er een prachtige nieuwe school van hebben gemaakt. "Ik ben flabbergasted hoe ze een nieuwbouwproject hebben gerealiseerd met zo'n mooi behoud van de oude elementen", aldus een enthousiaste Myra en Ciske die niet kunnen wachten om samen het nieuwe gebouw weer te gaan gebruiken.
Dr Bosschool is opgefrist
Dr Bosschool is opgefristtovermeubels
School en BSO hebben STOOM architectuur ingehuurd, die gespecialiseerd is in bouwen en verbouwen van scholen die tevens dienst doen als kinderopvang. Zij werken met speciale meubels die van school een BSO maken en omgekeerd. "Na schooltijd wordt de Dr. Bosschool minder school en meer huiskamer." Hoe? Door te schakelen. Schakelen betekent onder andere dat de witte deurtjes van een kast na schooltijd worden omgeklapt naar gekleurde deurtjes. Het digibord waar kinderen onder schooltijd naar hebben gekeken, verdwijnt achter deuren en op een andere plek komt ineens een werktafel uit de muur. En aan het einde van de BSO-tijd wordt alles weer teruggeklapt naar de schoolstand. "Er hangt direct een andere sfeer in het gebouw. Het zijn tovermeubels!"

"dit doen we samen"
"Samen naar de Nolenslaan, zo noemen we dit project en dat is niet zonder reden. Dit nieuwe gebouw is van ons samen en dit hele proces was teamwerk. Het kind staat centraal en daaromheen hebben we samen gekeken hoe we onderwijs en activiteiten met elkaar kunnen verbinden. Samen betekent ook samen met de buurt kijken hoe de school past in de omgeving en bij haar bewoners. Denk bijvoorbeeld aan de groenvoorziening rondom het gebouw. Leerlingen, leerkrachten, ouders, buurtbewoners, we doen dit helemaal samen!"

komt dat zien!
Wil je de nieuwe Dr. Bosschool gaan bekijken? De officiële opening is in het voorjaar van 2015, maar op 7 januari wordt de school al in gebruik genomen door de belangrijkste gebruikers, de leerlingen zelf. Dat dat feestelijk gebeurt zal geen verrassing zijn, maar hoe blijft nog even geheim. In ieder geval zullen de kinderen samen door de wijk naar hun nieuwe school lopen.

blijf op de hoogte:
www.drbos.nl/nieuwbouw-nolenslaan AD

Lees meer over: Kinderen Staatsliedenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no.6, december

Votulastkrant zoekt redacteur, bezorgcoördinator en webredacteur!
lees artikel

Start buurtcoöperatie Wederzijds
lees artikel

Zandbakkwaliteit
lees artikel

De wonderlijke wereld van CircusPatz
lees artikel

Nieuwe Dr.Bosschool bijna klaar!
lees artikel

Fit en vrolijk de winter door
lees artikel

Wat gebuert er in de St.Josephkerk aan de Draaiweg?
lees artikel

Leuk straatinitiatief: Minibieb
lees artikel

Fokke is de baas
lees artikel

Ladder
lees artikel