Votulastkrant logo

Speelplekcheck

Zandbakkwaliteit

Is er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen? Zand- of kattenbak?
Zand- of kattenbak?

Dit keer een onderzoekje naar de zandbakkwaliteit in de wijk. Aanleiding is het recent verdwijnen van de zandbak in de Merelhof. Bewoners klaagden al enige tijd over stank van deze uit de kluiten gewassen kattenbak, die nooit gebruikt werd waarvoor hij eigenlijk bedoeld was. Het grofmazige net over het zand had - hoe verrassend - niet gebaat.

drol
Het weer leent zich in deze tijd van het jaar niet voor uitgebreide schep- en zeefsessies. Het testteam van Elliot (6), Josephine (3) en Rosalie (3) betreedt echter dapper de koude zandbak op het Willem van Abcoudeplein. Het enthousiasme is van korte duur. "Ik zie sporen," concludeert Elliot gelijk. En inderdaad, ze zijn niet te missen: verse kattenpootjes in het zand. We porren in het omgewoelde stukje zand met een schepje. "Bah!" roept Rosalie terecht. Er ligt iets onder het zand verstopt wat nog het meest op een natte vormeloze hondendrol lijkt. Wegwezen hier!

afgesloten
De zandbak in de Merelhof werd in november dus vervangen door twee duikelrekken. We steken daarom door naar de Adelaarhoftuin. Hier een zandbak die wijselijk is afgesloten met houten platen. Jammer genoeg zitten ze met sloten vast. "Waar is de sleutel?" vraagt Josephine. Tja, waar is de sleutel. Goede vraag. We kijken nog even of we ergens een kastje aan de muur zien, of een sleutelrekje, maar helaas. Dit is een besloten zandbak. Door naar de volgende plek dan maar:
de zandbak achter de bibliotheek aan het Majoor Bosshartplantsoen.

ongezellig
Josephine en Rosalie zijn inmiddels beiden afgehaakt. We kunnen ze geen ongelijk geven: het ziet er hier niet gezellig uit. Betonnen verbonden cirkels gevuld met zand en heel veel herfstblad. Onder
één van de bankjes vonden we hier al eens een verlaten zwerverslaapplek. Elliot spit het zand toch nog even door. Hij zeeft en zoekt, maar tegen de verwachting in geen drollen hier. Maar om nu gezellig zandtaartjes te gaan bakken: nee. Wat dat betreft gaat er toch niks boven de zandbakfavorieten in de wijk, de Torteltuin en het Griftpark. FK

Lees meer over: Kinderen Griftpark Torteltuin

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no.6, december

Votulastkrant zoekt redacteur, bezorgcoördinator en webredacteur!
lees artikel

Start buurtcoöperatie Wederzijds
lees artikel

Zandbakkwaliteit
lees artikel

De wonderlijke wereld van CircusPatz
lees artikel

Nieuwe Dr.Bosschool bijna klaar!
lees artikel

Fit en vrolijk de winter door
lees artikel

Wat gebuert er in de St.Josephkerk aan de Draaiweg?
lees artikel

Leuk straatinitiatief: Minibieb
lees artikel

Fokke is de baas
lees artikel

Ladder
lees artikel