Votulastkrant logo

Speelplekcheck

Wat is de beste voetbalplek?

Is er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen in de wijk?
Voetballen
Voetballen

Het testteam begint met Melle (10), Jesse (10) en zijn broertje Morris (6). Maar omdat de jongens met een team de voetbalplekken willen checken, gaan we als een zwaan-kleefaan door de wijk. August (11) en Josh (11) komen het testteam versterken. De eerste plek die we checken is een voetbalkooi verstopt in het groen aan het Zwartewater.

kluitjesvoetbal
Het is er al druk, er zijn twee groepen die met elkaar kibbelen wie er mag voetballen. Met ons testteam erbij wordt er 'oud' tegen 'nieuw' gespeeld: acht tegen zes. In deze kooi kan er met veertien jongens alleen maar kluitjesvoetbal gespeeld worden. Zodra het 3-3 staat, ronden we de test af. Alihan (10) voetbalt vaker in de kooi. Hij vindt de bomen die eromheen staan goed omdat ze
voor schaduw zorgen, maar de tegels op de grond vindt hij niets. "Kunstgras is veel fijner. Bent u van de gemeente? Kunt u dat regelen?" Ook de testteam-jongens vinden de kooi wel oké maar zouden er liever op kunstgras voetballen.

bal door de ruit
Tijd voor een volgende testlocatie: een klein trapveldje aan de Grave van Solmsstraat. Heel kort trappen Melle, Jesse, August en Josh een balletje. Ze vinden de plek maar niets. Melle: "Hier tussen de huizen is het niet fijn voetballen, er is helemaal geen omheining. Er kan zo een bal door de ruit geschoten worden en de bal rolt telkens de straat op! Ook zijn de doeltjes hier veel te klein."

kunstgras
De laatste locatie: de voetbalkooi aan de Talmalaan. Eindelijk kunstgras! Ook hier wordt al gevoetbald. In het oefenpotje dat volgt, wordt het testteam van de mat geveegd. Na afloop zijn de jongens het er over eens: de voetbalkooi aan de Talmalaan is de beste, vanwege het kunstgras. Maar daardoor ook te druk, er zijn bijna altijd anderen terwijl de kooi met drie personen per team al vol is. Melle vat het oordeel van het testteam samen: "Ik zou een voetbalkooi willen die twee keer zo groot is als deze, met even grote goals. Op een plek tussen de bomen die zorgen voor schaduw en de regen tegenhouden. En natuurlijk met kunstgras op de grond!" GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 5, september

Onrust rondom bouw Schermerhornstraat
lees artikel

Wat is de beste voetbalplek?
lees artikel

Schrijfster draagt boek op aan buurtgenoot
lees artikel

De Gamebox
lees artikel

Rio de Bio werft leden
lees artikel

Dag Biebelebons
lees artikel

Waakzaamheid in Votulast
lees artikel

De hengelaar
lees artikel