Votulastkrant logo

Klapstoelconcerten

Neem je eigen stoel en koffie mee en geniet van een muzikaal optreden in de open lucht. De formule is simpel en succesvol, en al een tijd geleden ontwikkeld door Bouke Boomstra. Nadat deze na tien jaar met de organisatie stopte, pakte Marcel van Zijl het stokje weer op samen met buurman Wouter Hylarides. Inmiddels zijn ook Meike Veenhoven en Sander Geboers aangesloten en bestaat het team uit vier personen. Zij organiseren nu al voor het derde jaar de klapstoelconcerten op het Koekoeksplein.

bezoekers optrommelen
De organisatie van de concerten ligt hen om diverse redenen dicht aan het hart. De eerste insteek is het bijdragen aan een fijne leefomgeving. Als Koekoeksplein- en buurtbewoners willen ze op een directe manier voor een gezellige buurt zorgen. En omdat drie van de vier cultureel ondernemers zijn, was het ook een relatief lage drempel om te nemen. Marcel heeft als impresario een groot netwerk aan artiesten. Sander (pianist van o.a. Claudia de Breij) en Meike zijn muzikanten die met veel artiesten samenwerken. En veel daarvan zijn wel te porren om op te treden op dit unieke evenement. De concerten geven een bijzonder goede sfeer, ze hebben goede naamsbekendheid en worden goed bezocht. Al was het maar omdat Sander nog bezoekers komt optrommelen door met de megafoon door de wijk te rijden op de ochtend van een concert.

geen budget
Maar het gaat niet allemaal vanzelf. Een evenement organiseren blijft een uitdaging, ook al is het zo kleinschalig. Er is bijvoorbeeld geen budget; tijdens het concert wordt er gecollecteerd en de opbrengst wordt aan de artiest gegeven om de kosten te dekken. Daarnaast blijft het altijd spannend wat het weer doet. Als het regent, is er geen alternatieve locatie en valt het concert letterlijk in het water. En natuurlijk moet de muziekstijl aanspreken. Een diversiteit aan stijlen aanbieden verhoogt de aantrekkingskracht van de concerten, echter te specifieke muziek kan niet iedereen waarderen en dus kan de opkomst wat tegenvallen. Wat meteen ook weer de charme van het fenomeen aangeeft, het is voor iedereen vrijblijvend om te komen.

bigband
In dit derde jaar staat er een nieuw experiment op het programma. Ten tijde van het verschijnen van deze krant is het al achter de rug, maar op 22 juni is er een kinderfestival georganiseerd. Met kinderpopconcert, springkussen, schmink, kindervrijmarkt en nog meer. Met steun vanuit het Leefbaarheidsbudget, vanwege de grotere opzet. Ook staan er weer 'normale' concerten op het programma, zoals gebruikelijk in de drie weken vóór en na de zomervakantie. De folders zijn inmiddels klaar, het is weer een mooie diverse verzameling van artiesten geworden; zo komt er na de zomer een bigband! Op 31 augustus, 7 en 14 september zijn er weer klapstoelconcerten, om 11:30 uur op het Koekoeksplein. Stoeltje mee!

Mochten zich tussen de lezers van de Votulastkrant nog artiesten bevinden die zich willen aanmelden, dan hoort de organisatie dat graag. Contact opnemen kan via www.klapstoelconcerten.nl of via www.facebook.com/klapstoelconcerten. AB

Lees meer over: Vogelenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 4, juli augustus september

Staatsliedenbuurt 60 jaar!
lees artikel

Curbs, ollies, pools en spines
lees artikel

Voor alles wat vaart en rijdt
lees artikel

Tunnel slaat brug
lees artikel

De Koninkrijkszaal aan de Weerdsingel Oostzijde
lees artikel

Oogsten in de buurtmoestuin
lees artikel

Klapstoelconcerten
lees artikel

zzzoemmm
lees artikel

Votulastladder
lees artikel