Votulastkrant logo

Speelplekcheck

Curbs, ollies, pools en spines

Is er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen in de wijk?

Vandaag hebben we het niet over rekstokken, schommels en zandbakken. In deze Speelplekcheck hebben we het over curbs, ollies, pools en spines. Volgt u het nog? Ons testteam bestaande uit Lars (28), Jan (17) en Jop (6) testen namelijk het skateboardpark in het Griftpark. Het skatepark bestaat uit twee delen, het Streetskate-deel en de pool.

een ollie en tic-taccen
Jan doet wat trucs op het Streetskate-deel; dit lijkt op skaten door de stad, over leuningen en trappen en zo. Dit deel is wel klein hoor, het had best groter gekund als je naar de ruimte om de baan kijkt. Voor beginners is dit wel een goede plek. Jop is het daar helemaal mee eens: "Ik kan op dit deel al bijna een ollie (een sprongetje) en tic-taccen (van links naar rechts bewegen) en ik kan al naar beneden van het blok." Jop zit al vijf weken op skateles bij Skatepark Utrecht, daar leert hij de basics. In het Griftpark oefent hij veel en kijkt hij naar de 'grote kinderen' die al veel gave trucs kunnen.

pool met spines
We verplaatsen ons naar de naastgelegen pool (een soort groot leeg zwembad). Lars, tevens voorzitter van Skatepark Utrecht, staat op de rand en zoeft uitermate soepel een paar rondjes door de pool. Vanaf de kant roept Jop: "Zo staan kan ik nog niet, maar ik kan wel zittend naar beneee…"
Voordat Jop zijn zin afheeft, glijdt hij van de hoge rand. "Zo leer je skaten," vertelt Lars die inmiddels weer op de rand staat, "door naar anderen te kijken en vervolgens veel te oefenen. Daarvoor is deze plek super, want iedereen kan hier terecht." Verder legt hij uit dat deze pool wel vrij
laag is en dat maakt hem iets minder spannend, maar door de twee spines (hoge randen in de pool) kun je veel bochten maken en dat maakt het wel afwisselend. Alle drie zijn ze het eens: het Griftpark is een gave plek om te skaten voor jong en oud, beginner of gevorderd. In de zomer is het soms wel wat te druk, maar gezellig is het hier dan altijd! AD

Lees meer over: Kinderen

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 4, juli augustus september

Staatsliedenbuurt 60 jaar!
lees artikel

Curbs, ollies, pools en spines
lees artikel

Voor alles wat vaart en rijdt
lees artikel

Tunnel slaat brug
lees artikel

De Koninkrijkszaal aan de Weerdsingel Oostzijde
lees artikel

Oogsten in de buurtmoestuin
lees artikel

Klapstoelconcerten
lees artikel

zzzoemmm
lees artikel

Votulastladder
lees artikel