Votulastkrant logo

Reizend servies

Enorme stapels borden, gebakschoteltjes, kopjes, suikerpotten, melkkannetjes en theepotten staan in de keukenkast opgesteld. De gouden randjes ervan stralen net zo hard als eigenaar Jacqueline Nijhove die er over vertelt. "Dit is een deel van het servies dat ik via mijn bedrijf 'Travelling Tableware' verhuur. Mensen kunnen bij mij een bijzonder servies huren, met een bloemetje, stippel, of een gouden randje. Voor een high tea of bruiloft bijvoorbeeld. Maar ik vind het ook leuk om mee te denken over andere sfeermakers. Bijvoorbeeld door kleine bosjes bloemen te leveren om de tafels vrolijk aan te kleden."
Jacqueline met haar 'signature tea cup'
Jacqueline met haar 'signature tea cup'

Al haar hele leven is Jacqueline uit de Bellamystraat verzot op tafelaankleding. "Ik houd er van de tafel sfeervol te dekken, om tafelmanieren te volgen. Pannen zul je bij mij nooit op tafel zien staan, iedere avond dien ik het eten in serveerschalen op. Het maakt de maaltijd compleet, het eten smaakt er beter door," lacht ze. Toch was serviesverhuur niet het eerste wat in Jacqueline opkwam toen ze besloot haar werkende leven anders in te vullen. "Ik dacht eerst over een winkeltje met tweedehandsspullen. Tot een vriendin zei: 'Jij hebt toch iets met serviezen? Waarom doe je daar niets mee?' Toen ontstond het plan voor Travelling Tableware. Ik lever mijn serviezen aan in kratjes en na afloop van het feestje haal ik alles vies weer op. Dan begint het afwassen voor mij, een groot karwei."

brocantes afstruinen
"Ik had altijd al veel servies, maar sinds ik mijn bedrijf ben begonnen heb ik een legitiem excuus om nog meer aan te schaffen. Ik denk dat ik wel twee of drie serviezen per maand koop! In Nederland zijn niet zo veel serviezen meer te krijgen, daarom ga ik geregeld naar België of Frankrijk om daar brocantes af te struinen. De serviezen die ik koop hebben iets waardoor het me raakt. Als het mij aanspreekt, voeg ik het graag aan mijn collectie toe."

teveel voor in de keukenkast
De collectie van Travelling Tableware is groot. Jacqueline schat dat ze ongeveer 300 grote dinerborden, 150 soepborden, 300 ontbijtborden en 150 kopjes heeft. Daarnaast heeft ze ook heel veel bestek, zij het niet allemaal compleet. Jacqueline: "Een groot deel van mijn serviezen staat tegenwoordig in de garagebox van mijn schoonmoeder opgeslagen. Ik heb inmiddels teveel om het allemaal in mijn huis te kunnen bergen."

servies met een verhaal
Travelling Tableware bestaat pas een paar maanden, maar nu al heeft Jacqueline ideeën voor de toekomst. "Het lijkt me heel leuk om bij ieder servies een verhaal te leveren met de herkomst ervan. Servies is aanwezig bij zoveel belangrijke momenten en getuige van zoveel gesprekken. Het zou toch fantastisch zijn als ik daar iets over kan vertellen?" Ook over eventuele uitbreiding van de service droomt ze al stiekem. "Een soort 'leaseconstructie' voor servies lijkt me ook gaaf. Dat iemand een chic servies in de kast heeft staan dat niet veel gebruikt wordt, wat ik dan kan verhuren. Oude serviezen zijn vaak veel te mooi om niet te gebruiken!"

www.travellingtableware.nl GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 3, mei juni

Wanneer wordt het Zwartewater weer groen?
lees artikel

Sppelplekcheck pocketparkjes
lees artikel

O'Leary's: Utrechts oudste Ierse pub
lees artikel

Decodel aan het Koekoeksplein
lees artikel

BuurTalentdag: kennismaken en verbinden
lees artikel

Goed nieuws voor overstekende fietsers Draaiweg-Lauwerecht
lees artikel

Reizend servies
lees artikel

Een klein dierenparadijsje aan de Nieuwe Keizersgracht
lees artikel

Ladder mei juni
lees artikel