Votulastkrant logo

Rara wat gebeurt daar...?

Decodel aan het Koekoeksplein

Bij de molen haal je gehakt en bij de fietsenmaker plakken ze je band. Maar er zijn ook plekken in de wijk waarvan je écht niet weet wat daar gebeurt , en waar je minder snel naar binnen stapt. De Votulastkrant gaat je in deze nieuwe rubriek voor. Dit keer: Decodel aan het Koekoeksplein.

Bij binnenkomst in het pand aan het Koekoeksplein met de raadselachtige etalage denk je in eerste instantie in een winkel te zijn terechtgekomen. Een winkel in tweedehands spulletjes wel te verstaan, met een specialisme in lampen en geweien. Er staat een toonbank, en aan sommige producten hangen prijskaartjes. Als je doorloopt kom je terecht in een brede, door een glazen dak verlichte ruimte. Jelleke Meijer van Decodel ontvangt me hartelijk. "Vroeger heeft hier van alles gezeten. Oorspronkelijk was het een badhuis, later een koetshuis, een garage, het is zelfs een illegale drankstokerij geweest. En nu zitten wij hier: Katia Lucas en ik, met Decodel. Sinds 1999 alweer. Wij
zijn styliste, decorateur, sfeermakers, en dit is ons atelier."
Het rariteitenkabinet alias atelier van Decodel (Foto: MvD)
Het rariteitenkabinet alias atelier van Decodel (Foto: MvD)sfeer scheppen
"Katia en ik kennen elkaar vooral uit de kunstwereld via de ateliergroep waar we destijds in zaten. In 1994 zijn we samen begonnen met Decodel. Onze eerste opdracht was de inrichting van een theatertent op theaterfestival De Parade, waarvoor we schilderingen hebben gemaakt. Met onze creativiteit proberen we sfeer te scheppen in ruimtes. Daarna kwamen we al snel in de horeca terecht. Met decoratie en sfeerbeleving kleden we een café of restaurant aan."

bn'ers
"We hebben ooit een café aan het Janskerkhof ingericht waar een programma werd opgenomen van Astrid Joosten. Die vond het café en haar kleedkamer zo leuk ingericht dat ze ons vroeg om bij haar thuis aan de inrichting te werken. Ivo Niehe heeft ons daarna gevraagd voor de inrichting van de kinderkamers in zijn huis, en zijn huis in Frankrijk, waarna er een aantal andere BN'ers volgden. Maar eigenlijk werken we niet zo vaak voor particulieren."

festivals
"Naast cafés en restaurants, de hoofdmoot van onze opdrachtgevers, werken we veel op festivals zoals Lowlands. De spullen die hier staan gebruiken we dan onder meer om sfeer te maken. We werken vaak samen met een bedrijf uit Utrecht die ook modebeurzen aankleed, zowel de stands als de shows. Zo hebben we voor Diesel eens aan een grootschalige modeshow meegewerkt in een prachtige omgeving aan de Middellandse Zee, een schitterende ervaring."

koffietijd
En de artikelen met prijsjes erop, hoe zit dat dan? "Elke vrijdagochtend is het hier koffietijd en openen we de atelierwinkel. Men kan hier dan koffie komen drinken en fungeren we als winkel waarbij je spulletjes die hier staan kunt kopen, of huren als je iets tijdelijk wil hebben. Daarnaast verzorgen we de inrichting van Eetcafé Te Koop aan de Biltstraat. Dat is een eetcafé waar een deel van de inrichting te koop is, die komen, inclusief de prijs, hier vandaan." En zo is 'de winkel' aan het Koekoeksplein een verrassend atelier waar je ogen tekort komt door de fantasierijke creaties van Jelleke en Katia.

www.decodel.nl HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 3, mei juni

Wanneer wordt het Zwartewater weer groen?
lees artikel

Sppelplekcheck pocketparkjes
lees artikel

O'Leary's: Utrechts oudste Ierse pub
lees artikel

Decodel aan het Koekoeksplein
lees artikel

BuurTalentdag: kennismaken en verbinden
lees artikel

Goed nieuws voor overstekende fietsers Draaiweg-Lauwerecht
lees artikel

Reizend servies
lees artikel

Een klein dierenparadijsje aan de Nieuwe Keizersgracht
lees artikel

Ladder mei juni
lees artikel