Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

Leesclub Votulast

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Een leesclub bijt de spits af.

In februari 2009 stond er een oproep in de Votulastkrant: 'Wie wil er in een leesclub?' Twintig vrouwen reageerden. Te veel voor één club. Via loting zijn toen twee groepen samengesteld. Elly Jansen is coördinator van de ene club. "We komen om de vijf weken bij elkaar, op een dinsdagavond, bij één van ons thuis," vertelt ze. "Sommige leden hebben zich aangesloten omdat ze uit zichzelf nauwelijks tot lezen komen. Voor hen is de club een stimulans om te lezen. Andere leden lezen uit zichzelf al heel veel maar vinden het leuk om over een boek te praten."

Om de beurt kiest iemand een boek uit om te lezen. De enige voorwaarde is dat het een boek moet zijn dat al een tijdje geleden is ver- schenen. Het moet namelijk in de biblio- theek te krijgen zijn. Elly: "We lezen nu 'Knielen op een bed violen' van Jan Siebelink. Het vorige boek was 'De aanslag' van Harry Mulisch. Dat was vlak na zijn dood."

De avond heeft een vast patroon. Allereerst is er een ronde waarin men in drie zinnen de eerste indruk van het boek vertelt. Daarna praten ze over literaire aspecten en over maatschappelijke relevantie. Dat klinkt erg hoogdravend maar Elly benadrukt dat het er juist heel luchtig aan toe gaat. Ook is er altijd iemand die iets over het leven van de schrijver vertelt en over recensies van het boek. Elly: "Het is een heel trouwe groep, in de leeftijd van 30 tot 75 jaar. Soms verhuist er iemand naar een andere stad. Er is weer plaats voor nieuwe leden. Ook mannen zijn welkom!'
Interesse in de leesclub? Bel Elly! 06 105 270 16 RH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 1, januari - februari 2011

Kapster met liefde voor koken
lees artikel

Café met verse melk
lees artikel

Meester Ad heeft een nieuw hart
lees artikel

De Verenigingstraat
lees artikel

Rabobank ontmanteld
lees artikel

Huisduif zoekt spullen
lees artikel

Tom van der Meer, bezorger van de Votulastkrant
lees artikel

Onenigheid plannen Talmalaan
lees artikel

Leesclub Votulast
lees artikel