Votulastkrant logo

Speelplekcheck

Speelplek Check: Majoor Bosshardtplantsoen

Is er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen in de wijk?

het speelplechcheckteam in actie
het speelplechcheckteam in actie

De speeltuin in het Majoor Bosshardtplantsoen wordt beoordeeld door een testteam bestaande uit Anne (10), Jop (11) en Rosa (10). Het team rent langs de bibliotheek en over het voetbalveld naar de halfpipe. "Weet je wat pas gaaf eng is?", vraagt Jop. "Met twee borden tegelijk." Het team klimt bovenop de halfpipe en bekijkt vervolgens de speeltoestellen. "Het is goed dat dit allemaal van
hout is en niet van plastic. Veel mooier." Rosa knikt: "En de toestellen zijn tenminste niet zo absurd laag." Anne wijst op de schommel. "Die kan ook heel erg hoog, die is gaaf."
struikjes
De speeltuin ligt volgens het team te dicht langs de drukke Kardinaal de Jongweg. "Het is jammer dat al die auto's zo vlak langsrijden. Dat geeft veel lawaai en het ziet er heel druk uit," zegt Rosa. "Ze zouden hier struikjes moeten planten. Dan zie je de auto's veel minder en kun je je ook verstoppen tussen de bomen. Het is nu te kaal." vult Jop aan.

[kop[klimmen en lezen
De ligging van de speeltuin vindt het team verder prima: "We kunnen hier zelf naar toe lopen en het is er nooit erg druk. Soms zijn er wat hangjongeren vlak bij de bieb of de halfpipe, maar die zijn nooit vervelend." Het is dan ook een speeltuin voor wat oudere kinderen vinden ze: "Hele kleintjes kunnen hier minder goed over de touwen, want sommige hangen best hoog." Ook de bibliotheek vinden ze een pluspunt. Als ik een leuk boek gehaald heb, of als mijn moeder er lang over doet om boeken uit te zoeken, dan ga ik hier weleens met een boek zitten lezen." Het team vindt het klimparcours prima ("klimmen wordt nooit saai") en ook de mogelijkheden voor skaters en voetballers zijn goed ("in mijn skateboardfase was ik hier wel vijf keer per week"). Wel hebben ze nog een wens: "Alles is hier schoon en goed onderhouden, maar die graffiti op de halfpipe is erg lelijk. Daar zou wat mooie graffiti moeten komen in plaats van al die monsters."

Weet jij meer speelplekken voor de speelplekcheck?
Mail info@votulastkrant.nl NVDH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 2, maart 2014

'Hallo' tegen inbraken
lees artikel

Speelplek Check: Majoor Bosshardtplantsoen
lees artikel

Komt voor de bakker
lees artikel

Beschermde wijkgenoten
lees artikel

Het Ketelhuis
lees artikel

Stieltjesstraat en Dopplerhof opgeleukt met vogels
lees artikel

Behoud van Buurland
lees artikel

Biggen in de Griftsteede
lees artikel