Votulastkrant logo

Rara wat gebeurt daar...?

Puur Beweging, yoga-café aan de Bemuurde Weerd

Bij de molen haal je gehakt en bij de fietsenmaker plakken ze je band. Maar er zijn ook plekken in de wijk waarvan je écht niet weet wat daar gebeurt, en waar je minder snel naar binnen stapt. De Votulastkrant gaat je in deze nieuwe rubriek voor. Dit keer: het Yoga café aan de Bemuurde Weerd.

In Yoga en Therapiecentrum Puur Beweging kun je mede met behulp van voeding aan een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid werken. Het Yoga café in het centrum gaat binnenkort open voor lunch en diner. Iniatiefnemer Maneesha (33): "Vitaliteit krijgen door de juiste voeding is echt een groot cadeau. Voor mij in elk geval wel: ik heb me nog nooit zo energiek in mijn hoofd gevoeld. Vers tarwegras bijvoorbeeld, dat is zo lekker! Een shot vol mineralen, energie en ijzer. Als je een paar dagen zo'n shot neemt voel je je écht heel anders."
schoenen uit
Het Yoga café bevindt zich in een rustgevende ruimte, met prachtig uitzicht over het water. De schoenen gaan uit voordat we naar binnen gaan. "Thuis doe je meestal ook je schoenen uit, toch? Je bent hier thuis, je mag hier bij wijze van in je trainingspak wegkruipen. Maar het is ook een deel 'heiligheid'. Als je hier met je vieze poepschoenen binnenkomt.., dat is niet de sfeer waarin we willen zitten."

yogatherapie en voeding
Maneesha is opgeleid als dansdocent, oefentherapeut en haptotherapeut, en door persoonlijke ontwikkelingen in de yogawereld beland. "Ik ben betrokken geweest bij het trapongeval bij de Winkel van Sinkel in 2006, waarna ik in een revalidatieproces ben gekomen. Door mijn eigen revalidatie heb ik gemerkt dat er in de stad Utrecht geen plek was waar yogatherapie gecombineerd werd met voeding, en dat was iets wat ik toen erg nodig had."

aandacht
Er zijn stiltetijden in het Yoga café, 'mauna'. Maneesha: "In de yogatraditie gaan we er van uit dat voeding een deel is van bewust zijn. Dus; aandacht hebben voor dat wat je eet, werkt eigenlijk ook al helend. Als je weet wat je tot je neemt, en daarbij stilstaat, dan wordt je voeding op een heel andere
manier verteerd. Door in stilte met elkaar te zijn en in stilte te eten ontstaat er een ander soort energie. Het is niet de essentie van deze plek om gezellig met elkaar bij te kletsen. Je hoeft niet met iemand af te spreken, je kunt ook gewoon alleen komen. Je schuift met gelijkgestemden aan tafel, je
bent onderdeel van iedereen die er is op dat moment. Het is een heel waardevolle ervaring om echt aandacht te hebben voor eten, drinken en samenzijn. Je bent bezig met je eigen persoonlijke ontwikkeling in plaats van dat je over koetjes en kalfjes praat. Nu kun je heel mooi bij jezelf blijven en bij je eigen proces. Je hoeft je niet leuker voor te doen dan je bent."

Vanaf maart open voor lunch en diner tussen 12.00 en 14.00 en tussen 17.00 en 19.00 uur. Het Yoga café werkt met inschrijflijsten voor het menu van de dag. Tussendoor open voor yoga, therapie, smoothies, thee en gezonde lekkernijen. Bemuurde Weerd OZ 13
www.puurbeweging.nl FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 1, februari en maart

OPROEP
lees artikel

Omrijden voor schonere lucht
lees artikel

speelplekcheck: Het Lommer
lees artikel

Zeefdrukkerij Spant: oud ambacht met moderne techniek
lees artikel

Elfhonderd krantjes in vijfenzeventig minuten
lees artikel

Puur Beweging, yoga-café aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Hoe kon dat nou?
lees artikel

Huisarts verhuisd
lees artikel

Beest en baas: kikkers en gekko
lees artikel

Votulastladder
lees artikel