Votulastkrant logo

Huisarts verhuisd

Sinds 16 september van vorig jaar zitten ze er, maar ze moeten nog wel even 'landen'. De huisartsen van Huisartsenpraktijk Vogelenbuurt, Carin de Kok en Janneke Spitsbaard-Velmans, zijn samen met hun collega's verhuisd van de Van Humboldtstraat naar de Nieuwe Koekoekstraat 85. Ze waren simpelweg uit het eerste pand gegroeid, en na lang zoeken kwam deze mogelijkheid beschikbaar.

Carin vertelt: "We wilden persé midden in de wijk blijven. Het is een leuke buurt om in te werken en we vinden het belangrijk om vlakbij de patiënten te zitten. Er komt echter nauwelijks geschikte ruimte beschikbaar, dus toen ik dit op Funda zag ben ik er meteen op af gegaan. Na het vertrek van Cumulus uit het pand moest het een maatschappelijke functie behouden, en daar voldoen we gelukkig als huisartsenpraktijk perfect aan. Het pand, van oorsprong een kleine school, is grondig verbouwd, zo is er een assistentenbalie in geplaatst. De mooie originele elementen zijn weer in ere hersteld. Er moeten nog wel een paar zaken aangepakt worden, bijvoorbeeld de akoestiek, maar het voelt wel al heel luxe om zoveel ruimte te hebben."

kleinschalig en herkenbaar
Inmiddels zaten ze al vijftien jaar op de Van Humboldtstraat, in de vroegere ijzerwarenwinkel van Koolschijn. Na ook de bovenverdieping volledig opgevuld te hebben, was de rek er wel uit. "Hoewel we drieduizend patiënten hebben, hebben we wel de wens om een kleinschalige, herkenbare praktijk te blijven. We vormen steeds meer een samenwerkingsverband met andere zorgverleners in de buurt, waardoor we toch een breed bereik hebben. We behouden bijvoorbeeld de samenwerking met onze voormalige buren, fysiotherapie Schaafsma en De Jonge, en apotheek Van den Bergh's aan de Willem van Noortstraat. Maar ook met andere zorgverleners in de wijk hebben we nauw contact, zoals andere huisarts-praktijken, fysiotherapeuten, psychologen en wijkverpleging.

ruim aanbod van zorg
Voor een kleine praktijk is een ruim aanbod aan zorg aanwezig. Naast de twee huisartsen is er een huisarts in opleiding. Er zijn verpleegkundigen, doktersassistentes en een diëtiste. Daarnaast zitten in het pand nog twee psychologen, een coach, een speltherapeute, binnenkort de wijkverpleging en misschien een huisartsenpriklab. "Daar laten we het voorlopig bij, het pand is zo wel vol. Nu wat meer 'settelen' op onze plek. We kennen inmiddels de buren wat meer en door de heerlijke geuren van bakker Brandsma tegenover is het ook fijn werken. We krijgen gelukkig ook alleen maar enthousiaste reacties van onze patiënten."

steeds meer werk
Hoewel de verhuizing nu achter de rug is, wordt het niet echt rustiger. "Door bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg, komt er steeds meer werk bij de huisarts terecht. Dit zullen we in goede banen moeten leiden. Door het samenwerkingsverband in de buurt hopen we dit goed te kunnen oppakken." AB

Lees meer over: Vogelenbuurt

Reacties

Sinds oktober 2013 zit ik met mijn praktijk bij deze huisartsenpraktijk in. Mijn praktijk JeKracht biedt integratieve Kinder- en Jeugdtherapie, waaronder speltherapie zoals genoemd in bovenstaand artikel, voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar en hun ouders. Het is heerlijk werken in zo'n mooi pand en samen met de andere disciplines. Voor meer informatie zie www.jekracht.nl of bel met 06-42978890
door Leidy Zoeteman op donderdag 6 februari 2014 om 11:43

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 1, februari en maart

OPROEP
lees artikel

Omrijden voor schonere lucht
lees artikel

speelplekcheck: Het Lommer
lees artikel

Zeefdrukkerij Spant: oud ambacht met moderne techniek
lees artikel

Elfhonderd krantjes in vijfenzeventig minuten
lees artikel

Puur Beweging, yoga-café aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Hoe kon dat nou?
lees artikel

Huisarts verhuisd
lees artikel

Beest en baas: kikkers en gekko
lees artikel

Votulastladder
lees artikel