Votulastkrant logo

Speelplekcheck

speelplekcheck: Het Lommer

Is er in Votulast genoeg ruimte om buiten te spelen? De redactie van de Votulastkrant gaat met een speciale kinderjury op pad om te onderzoeken hoe het is gesteld met de speelplekken in de buurt, en zoekt vooral de minder bekende plekjes. Waar kun je lekker buitenspelen in de wijk?

'Het Lommer' wordt beoordeeld door een testteam bestaande uit Jytte (9), Morris (6), Rhea (5) en Berber (3). Tussen de huizen aan de Johannes de Bekastraat ter hoogte van nummer 47 is een gangetje dat naar de binnenspeeltuin leidt. Tot 21.00 uur is het open, daarna is het alleen toegankelijk voor de bewoners van wie de achtertuin aan de speeltuin grenst. Voor ouders is er in elk geval genoeg plek: er zijn drie picknicktafels met banken. Even allemaal op het klimrek voor de groepsfoto. Daarna gaan Jytte en Berber schommelen en Morris en Rhea klimmen.

kattendrol
Jytte neemt haar test-taak serieus en kijkt kritisch rond. "De zandbak is afgesloten." Klopt, er ligt een net overheen. Dat zouden we eraf kunnen halen, maar dat is niet zo aantrekkelijk: in het midden ligt een kattendrol. "Dat is poep, dat willen we niet hè?" zegt Berber wijs. Rhea vindt de wipwap het leukst, en Berber de schommel. Voor 9-jarigen zijn de schommels wat te laag, vertelt Jytte, zij vindt de rekstokken het leukst, daar kun je over koppeltje duikelen. Morris vindt het klimrek het leukst. "En wanneer gaan we nou ergens anders heen?"

zwart speeltuintje
Okee, met zo'n enthousiast testteam doen we nog een speelplek aan: het 'zwarte speeltuintje'. Waar de Jan van der Heijdenstraat overgaat in de Grietstraat staan op de brug over het watertje zwarte kunststof speeltoestellen: een huisje, rekstokken en evenwichtsbalken. Multifunctioneel want op de balken zou je ook kunnen zitten als de bankjes bezet zijn. Natuurlijk moet er eerst op het dak geklommen worden. Daarna worden er een paar rondjes gewiebeld over de evenwichtsbalken. Als Berber in het huisje zit en ik vraag "goedemiddag, woont u hier?" ontstaat er een verhaal waar iedereen mee meespeelt: ik krijg een kopje thee, Jytte zoekt in de kelder naar melk maar die is op, Rhea zit op het dak en transformeert in een hulpvogel die wel even melk gaat halen en Morris wordt ook een vogel: een baby-albatros.

binnentuin
Daarna kijken we nog even door het hek van de Torteltuin; wat een mooie nieuwe boomhut! En dan ziet Jytte nog een plekje: Coeheijde aan de Stieltjesstraat, ook een binnentuin. Die onderzoeken we ook nog even, maar daar staan geen speeltoestellen.

Weet jij meer speelplekken voor de speelplekcheck? info@votulastkrant.nl MV

Lees meer over: Kinderen Torteltuin

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 1, februari en maart

OPROEP
lees artikel

Omrijden voor schonere lucht
lees artikel

speelplekcheck: Het Lommer
lees artikel

Zeefdrukkerij Spant: oud ambacht met moderne techniek
lees artikel

Elfhonderd krantjes in vijfenzeventig minuten
lees artikel

Puur Beweging, yoga-café aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Hoe kon dat nou?
lees artikel

Huisarts verhuisd
lees artikel

Beest en baas: kikkers en gekko
lees artikel

Votulastladder
lees artikel