Votulastkrant logo

Wijkverhalen

Van klassieke Mercedes tot zonnepanelen

Als geboren Amsterdammer woont en werkt Rene Veenis sinds 1995 aan de Gruttersdijk. Naar grote tevredenheid. "Ik vind Amsterdam te groot, Nijkerk waar ik ook gewoond heb is te klein, Utrecht is precies goed." Hier, tegenover het parkje achter de molen, runt hij al bijna twintig jaar zijn eenmanszaak: een allround klussenbedrijf.
Rene in de Mercedes
Rene in de Mercedes

"Ik heb eerst mts elektrotechniek gedaan, en daarna hbo Sociale Academie. Van daaruit ben ik begonnen in het vormingswerk, trainingen gaan geven aan bedrijven zoals de politie, en daarna ben ik in het onderwijs gaan werken. Ik was docent in het tweedekansonderwijs, onderwijs voor jongeren
die in het normale circuit niet mee kunnen komen. Tijdens deze periode renoveerde ik al woningen, ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt. Uiteindelijk hield mijn baan in het onderwijs op en ben ik naar volle tevredenheid voltijds in de bouw gaan werken."
pand uit 1900
"Dat ik in 1995 dit huis kon kopen was een lot uit de loterij. Heerlijk veel ruimte voor al mijn spullen en ik kan er voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor een opdracht." Rene wijst om zich heen in zijn garage/werkplaats. "Deze panden komen uit 1900 en destijds was het volgens mij een trappenfabriek. Dit pand en de twee panden hiernaast schijnen ooit één grote ruimte te
zijn geweest waar het hout verwerkt werd. In 1922 zijn de panden gesplitst, zijn er wanden
tussen gezet en zijn er appartementen boven gebouwd."

mercedes uit 1966
Dan zie ik iets wat niets met de bouw te maken heeft. Achter in de werkplaats staat een oude auto. Het blijkt een klassieke Mercedes uit 1966 te zijn, eentje waaraan duidelijk nog gewerkt wordt. "Ik hou van bouwen maar ik hou ook van auto's," vertelt Rene. "Ik onderhoud mijn auto's zelf. Zakelijk rijd ik een wat oudere maar erg zuinige Citroën. Voor het onderhoud investeer ik in spullen maar ook in mijn kennis. Ik moest laatst laswerk verrichten aan een auto. Daarvoor heb ik lassen geleerd en een lasapparaat aangeschaft. Dat komt altijd te pas bij andere werkzaamheden."

doen wat je leuk vindt
Dat hij zich blijft ontwikkelen blijkt ook uit het feit dat Rene sinds twee jaar zonnepanelen levert en plaatst. Nieuwe techniek, wat hij ontzettend leuk vindt. En je moet doen wat je leuk vindt, daar wordt de klant ook blij van. Hij werkt hiervoor samen met partnerbedrijven uit Utrecht en Amsterdam.
"Het leuke van zonnepanelen is, dat je geld verdient als de zon schijnt. Ik heb zelf ook zonnepanelen omdat ik wel wil weten wat ik verkoop aan mensen. Je moet weten hoe het werkt." En dat blijkt, want in zijn werkplaats hangt een klassieke industriële meter die het afgegeven vermogen van zijn zonnepanelen weergeeft.

blije klanten
Rene werkt internationaal: "Op Sint Maarten heb ik al eens een verbouwing gedaan en in Frankrijk heb ik voor Nederlanders aan hun huis gewerkt. Kijk, je moet goed werk leveren, en vriendelijk zijn tegen je klant. Dat klinkt logisch maar dat gebeurt lang niet altijd. Ik heb nu net een klant gehad, die zo tevreden is dat ik gevraagd ben om aan zijn chalet in Zwitserland te werken. Dat is toch mooi, dat een klant zo geniet van het resultaat van een verbouwing. Daar komt dan vanzelf de volgende opdracht uit voort." HJB

Lees meer over: Wijkverhalen

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 6, december januari

Oproep
lees artikel

Verkeersknelpunt? Verkeersmeldpunt!
lees artikel

Even Buurten in de Premierflat
lees artikel

Van klassieke Mercedes tot zonnepanelen
lees artikel

Illustratrice/ grafisch ontwerpster Christine Thau
lees artikel

Servaas naar Noorderlicht
lees artikel

Van verdomhoekje naar parel langs de Vecht
lees artikel

De geur van speculaas
lees artikel

Brandweerauto Fred
lees artikel

Votulastladder
lees artikel