Votulastkrant logo

Mens en Wijk

Grafisch ontwerpster Puck 't Hart doet waar ze altijd al van droomde. Ze maakt haar eigen magazine voor Noordoost, waar ze ook woont en werkt: Mens en Wijk. Hoe stoer! Afgelopen zomer verscheen het eerste nummer. Nu - ongeveer tegelijk met deze krant - valt nummer twee op de deurmat. Full color en met een oplage van 20.000 stuks. Hoe doet ze dat? En waarom eigenlijk? Een gesprek met onze 'concurrent'.


Op haar werkplek - in een bedrijfsverzamelpand aan het Willem van Noortplein- spreken we Puck: een bruisende vrouw, vol ideeën.

Waarom een eigen blad?

"Bladen maken is iets wat me altijd al heeft getrokken. Als kind van een jaartje of acht maakte ik al de Anti-verveelkrant. Ik ging langs de deuren om te vragen wie er abonnee wilde worden. In mijn beginjaren als ontwerpster maakte ik nog veel bladen, en dat miste ik de laatste tijd eigenlijk wel. Begin dit jaar, toen het even wat rustiger was qua werk, begon het écht te kriebelen. Het idee voor Mens en Wijk is voortgekomen uit een eerder project van me, het boek ZZP Utrecht, waaruit ook een platform voor ZZP-ers (zelfstandigen zonder personeel, red.) is ontstaan. Ik merkte dat er een vraag was naar een podium voor ondernemers, iets waar ze zichzelf konden presenteren."

Jij durft, een blad opzetten in deze tijd!

"Ik vind het belangrijk om, in een tijd van crisis, een positief signaal te geven: met lef zo'n krant neer te zetten, juist nu! Dat past ook bij de optimistische toon van het blad. En ja, het is wel een persoonlijke investering die ik doe. Nu lukt het me, denk ik, nog niet om op eigen benen te staan. Daarvoor heb ik nog niet genoeg advertentie- inkomsten. Ik heb voor twee nummers subsidie gehad: daarna krijg ik een gesprek. Tja, het is toch de bedoeling dat ik snel zelfvoorzienend word."

Wat is typisch Mens en Wijk?

"Dat optimisme dus. Je moet een goed gevoel krijgen als je het leest. En het is vooral een blad voor en door ondernemers. Maar ik wil wél de mens zien die de onderneming runt: de persoonlijke verhalen. Dát vind ik belangrijk. De mens staat altijd centraal bij mij."

Doe je álles zelf?

"Ja: de vormgeving, tekst én foto's. Ook de adverteerders werf ik trouwens zelf. Ja, dat valt me wel tegen, moet ik eerlijk toegeven. Wat een klus! Verder leg ik overal in de stad zelf stapeltjes magazines neer. De bezorging heb ik gelukkig uitbesteed, al heb ik er wel serieus over nagedacht om dat ook maar zelf te doen, ha ha! Het schrijven van alle tekst is trouwens ook aardig wat werk. Maar ik heb wel iemand gevonden die de eindredactie voor me doet." (FK)

www.mensenwijk.nl
www.puckpuckpuck.com FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 5, oktober en november

Bouw je eigen huis
lees artikel

Borrelen met de buren in de Nieuwe Koekoekstraat
lees artikel

Waarom de molen niet meer draait
lees artikel

Bomen weg? No shit!
lees artikel

Teddies in space
lees artikel

Mens en Wijk
lees artikel

Bewust Biologisch Lekkers
lees artikel

Mooi staan wezen
lees artikel

Votulastladder
lees artikel