Votulastkrant logo

Bomen weg? No shit!

Verdriet onder de bewoners aan de Gruttersdijk. In het parkje achter de molen, waar zij op uitkijken, worden binnenkort de bomen geveld. Over het parkje is al langer strijd: ook het hondentoilet is de buurtbewoners een doorn in het oog.

De bomenkap-frustratie van de buurtbewoners gaat vooral over de procedure. De bomen moeten verdwijnen omdat de beschoeiing langs het water vervangen moet worden. Maar die informatie kwam laat, was vaag en onvolledig. Rachel, buurtbewoner: "De gemeente heeft niet vanaf het begin open gecommuniceerd. Eerst was het bericht dat er acht bomen gekapt zouden worden en misschien nog drie extra. Later werden er kapvergunningen aangevraagd voor vijfentwintig bomen. Dat wekt achterdocht. Waarom wordt er zo slecht over bericht?"
Onvermijdelijk

"Ik heb hier bezwaar tegen aangetekend en tijdens de hoorzitting is erkend dat we slecht geïnformeerd zijn. Toen pas kwamen er argumenten op tafel waarom die bomen allemaal om moesten. Zo mag er geen tijdelijke damwand voor de huidige wand in de gracht worden geplaatst omdat het waterschap vindt dat de waterdoorgang dan te smal wordt, waardoor het waterpeil gevaarlijk hoog wordt. Dat is belangrijke informatie omdat hiermee begrip voor de situatie ontstaat. Ik vind het nog steeds heel jammer, maar ik begrijp inmiddels wel dat het onvermijdelijk is."

Overal poep

De bomenkap is echter niet het enige twistpunt met de gemeente. Ook over het hondentoilet dat in 2011, tegen de zin van een groot aantal buurtbewoners, in het parkje is geplaatst, wordt gesteggeld. Isis, buurtbewoner: "Ondanks al onze protesten is het toilet hier toch gekomen. De beloften die de gemeente heeft gedaan om het leed voor ons te verzachten zijn niet nagekomen. Ze zouden het moeten schoonmaken, maar doen dit niet vaak genoeg. Een heg die ter afscherming geplaatst zou worden, staat er nog steeds niet. Daarnaast wordt inmiddels door veel hondenbezitters het hele park als hondentoilet gebruikt waardoor overal poep ligt."

Vies parkje

Het vieze parkje houdt de buurtbewoners daardoor bezig. Jan Hendrik, buurtbewoner: "Enkele maanden geleden is Janita Satter (wijkadviseur Noordoost) langs geweest om te kijken naar de situatie. Zij heeft toen ook gezegd dat de huidige situatie 'niet kan'. Zij zou de kwestie opnieuw aankaarten, maar daar heb ik nog niets van gehoord."

Betrapt en beboet

Janita Satter, wijkadviseur: "Naar aanleiding van mijn bezoek heb ik de gebiedsopzichter gevraagd nogmaals naar alternatieven te kijken. Dit is echter lastig. Het hondentoilet is geplaatst na een collegebesluit en omdat er veel eisen aan een locatie zitten, zijn er weinig andere opties. Daarnaast heb ik de afdeling Handhaving en Toezicht gevraagd vaker te controleren in het park. Bezitters van honden die buiten het hondentoilet poepen, kunnen dan worden betrapt en beboet. Ik wil in ieder geval benadrukken dat het probleem bij ons in beeld is en dat we er nog mee bezig zijn."

Overlast

Jan Hendrik laat het er nog niet bij zitten. "Nu het postzegelparkje op de kruising van de Merelstraat en de Draaiweg is opgeknapt, wil ik toch nog eens vragen aan de gemeente om de mogelijkheden voor een hondentoilet daar te onderzoeken. Volgens mij zou het daar minder overlast geven." MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 5, oktober en november

Bouw je eigen huis
lees artikel

Borrelen met de buren in de Nieuwe Koekoekstraat
lees artikel

Waarom de molen niet meer draait
lees artikel

Bomen weg? No shit!
lees artikel

Teddies in space
lees artikel

Mens en Wijk
lees artikel

Bewust Biologisch Lekkers
lees artikel

Mooi staan wezen
lees artikel

Votulastladder
lees artikel