Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

Een kaartclub

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: een kaartclub.

Elke maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 wordt er gekaart in buurtcentrum de Leeuw. "Voornamelijk klaverjassen, voor bridge hebben we te weinig mensen", zegt Gerrit van Kalkhoven. Samen met Harry Verboom organiseert hij de wekelijkse bijeenkomst.

Het begon allemaal met een vraag van een buurtbewoner, vertelt Wies Kool van Cumulus. Kool is contactpersoon van 'Huis in de buurt'. Als buurtbewoners een idee hebben voor een buurtactiviteit kan zij helpen met organiseren. Op de oproep voor de kaartclub reageerden meneer van Kalkhoven en meneer Verboom. Inmiddels bestaat kaartclub De Leeuw ruim een jaar, en zijn er twaalf spelers die wekelijks bij elkaar komen.

"We zijn wel fanatiek, je wilt wel winnen," aldus Marian van Montfoort. "Maar we spelen niet met het mes op tafel." Zij is met haar 64 jaar de jongste van het gezelschap en zit er vanaf het eerste begin bij. De oudste deelnemer Els van der Meer is inmiddels 81. Zij is elke maandag in het buurtcentrum om te kaarten en komt op woensdagen naar de koffieochtend. Buurtbewoonster Liz Chavanu doet nu een half jaar mee: "De gezelligheid is het leukst, maar er zijn nog te weinig leden, er moet wel wat bijkomen." Dat bevestigt meneer van Kalkhoven; in het begin werd er ook gebridged, maar daar zijn minimaal acht spelers voor nodig om te kunnen wisselen. Dus een aantal bridgers erbij zou zeer welkom zijn.

Al is het echt een wijkactiviteit, de club is tot buiten de wijk populair: deelnemers komen uit Overvecht en Oog in Al om mee te spelen. Behalve kaarten onderneemt de club ook nog andere activiteiten. Zo gaan ze binnenkort met elkaar uit eten bij de Chinees, en met kerst hebben ze kerstpakketjes voor elkaar samengesteld. "We hadden door het jaar heen wat gespaard dus het is eigenlijk een sigaar uit eigen doos, maar het is wel leuk."

Meedoen? Kaartclub De Leeuw heeft plaats voor spelers. Deelname kost 1 euro per keer. Kom langs op maandagmiddag in buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, of neem contact op met Wies Kool: 030 - 271 95 82 w.kool@cumuluswelzijn.nl MV

Lees meer over: Tuinwijk Buurtcentrum De Leeuw

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 2, maart 2011

Veilige buurten door DNA?
lees artikel

Een kaartclub
lees artikel

Webwinkel voor wielrenkleding
lees artikel

De Vogelenburcht: het laatste krakersnest van Votulast
lees artikel

"Het gaat om de verwondering, niet om het weten"
lees artikel

De Zwaluwstraat
lees artikel

Ab Kools, Voorzitter Wijkraad Noordoost
lees artikel

Topper uit Tuinwijk
lees artikel