Votulastkrant logo

Votulastladder

In de ladder staan wijkactiviteiten die in februari en maart plaatsvinden. De volgende wijkkrant verschijnt eind juni. Organiseert u in juli, augustus of september een buurtactiviteit? Laat het ons v??r 29 mei weten, dan nemen we een aankondiging op in de volgende agenda. Of plaats uw bericht zelf rechtstreeks op het prikbord van www.votulastkrant.nl.
We zijn ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/Votulastkrant

Cursus Stadsnatuur Utrecht: 4 excursies op zaterdag Onder het motto: 'Stadsnatuur vind je
gewoon om de hoek!' biedt het ivn vier avonden en vier excursies aan. Zo merk je dat ook in een volgebouwde stad als Utrecht verrassend veel natuur te vinden is.
Tijdens de 4-delige cursus Stadsnatuur leer je kijken en genieten van natuur in de stad.
16 en 18 mei: Vlinders
30 mei en 1 juni: Natuurvriendelijke tuinen
13 en 15 juni: Bodemdiertjes
27 en 29 juni: Medicinale planten
Iedere donderdagavond is er een voorbereidende lezing van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur in Stadsboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat 129, Utrecht. De zaterdag daarop vindt de excursie plaats op verschillende plekken in de stad, tussen 10.00 en 12.00 uur.
De lezingen en excursies worden verzorgd door natuurgidsen van ivn Vecht- en Plassengebied.
Voor de cursus is geen voorkennis nodig. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: stadsnatuur@hotmail.com. Kosten voor de cursus (incl. cursusmateriaal) bedragen ?25,00. IVN-leden of U-pas houders betalen ?15 of ?10. Meer informatie is te vinden op http://ivn.nl/afdeling/vecht-enplassengebied en via stadsnatuur@hotmail.com.

Rode Kruis zoekt ouderen voor het project Taalmaatje
Het Rode Kruis is onlangs het project 'Taalmaatje' gestart, waarbij ouderen gekoppeld worden aan allochtonen die de Nederlandse taal beter willen leren. Ouderen krijgen zo een maatje om mee te praten en leuke dingen mee te ondernemen en de allochtoon verbetert zijn taalvaardigheid.
Bent u 55+ en vindt u het leuk om Taalmaatje te worden, meld u zich dan aan bij Annemaaike Gijsen, Rode Kruis Utrecht Midden, tel: 030-252 0134 of mail naar: taalmaatje@rodekruisutrechtmidden.nl

Rommelmarkt 6 juli 2013 - Buurtcentrum De Leeuw - van 10.00 tot 16.00
Op zaterdag 6 juli 2013 organiseren enkele vrijwilligers in samenwerking met Cumulus een rommelmarkt op de speelpleinen van Buurtcentrum De Leeuw aan de Samuel van Houtenstraat 1. Ook zelfgemaakte spullen zijn welkom. Handelaren worden NIET toegelaten. Breng uw eigen tafel of kleedje mee. Kosten ?5,- + borg ?10,- Borg krijgt u terug als u uw plekje schoon achter laat. Inschrijven en betalen v??r 20 juni bij Wana Sideris of Dien van Strien in De Leeuw op maandag:
tussen 13.00-15.00 uur, woensdag tussen 14.00-17.00 uur, donderdag: tussen 10.00- 15.00 uur, vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Voor nadere informatie kunt u bellen met Dien van Strien: 06-23995058

Staatslieden Art Community houdt wandelend college beeldende kunst Tweede Pinksterdag, 20 mei van 13.30 tot 15.30 Een verkennende wandeling voor buurtbewoners en andere belangstellenden door Tuinwijk/Staatsliedenbuurt Utrecht door de in de wijk wonende beeldend kunstenaar Hans van Lunteren, getiteld: Wat vormt de ziel van onze wijk? Met beschouwingen over de kunstwerken van de wijk en andere karakteristieke bezienswaardigheden. Voor meer informatie kijk op: www.destaatsliedenbuurt.nl

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 3, mei

Votulastladder
lees artikel

Meer groen op straat
lees artikel

Het plein achter de Draaiweg
lees artikel

Een man met twee rechterhanden en een grote auto
lees artikel

Geven en (in)nemen bij Café Averechts
lees artikel

Wijsheid en genezende krachten in het Griftpark
lees artikel

Detour
lees artikel

Lente in Griftsteede
lees artikel

Knalroze met zebrabekleding
lees artikel