Votulastkrant logo

Wijkverhalen

Een man met twee rechterhanden en een grote auto

Eigenlijk is de aanleiding voor dit artikel een auto. Een grote Amerikaanse truck, zwart geschilderd, met groot oranje zwaailicht. Vaak geparkeerd in de buurt van café Averechts. De eigenaar daarvan zou erg handig zijn en maakt van alles. Genoeg stof voor een artikel in deze krant.
Paul Elich bij zijn vervaarlijke truck
Paul Elich bij zijn vervaarlijke truck

De grote auto blijkt van Paul Elich te zijn. En handig is hij inderdaad. In zijn huis aan de Lijsterstraat krijg ik koffie uit een zelfgemaakte espressomachine, zitten we in een zelfgebouwde aanbouw en diverse lampen en kasten in het interieur zijn door Paul gemaakt. En ja, dat handige zit in de familie. "Van mijn moeders kant hebben al die neven twee rechterhanden. Die kunnen alles maken wat ze zien en bedenken, en dat is bij mij ook zo."

de auto
"Die auto is een oude Amerikaanse legertruck die ik ergens bij Nijmegen gekocht heb. Daar zat een handelaartje die dit soort auto's opkocht bij het Amerikaanse leger in Duitsland. Hij heeft een dubbele cabine met extra laadbak wat erg handig is voor mijn bedrijf, PEPvormgeving (Pep staat voor Paul Elich Produktvormgeving) waarvoor ik van alles ontwerp en maak. Producten gemaakt van allerlei materialen; veel staal, maar ook hout en glas, eigenlijk van alles. Ik maak meubels, trappen, verlichting, interieurs van cafés en restaurants, teveel om op te noemen. Ik heb zelfs operadecors gemaakt."

overvecht
"Ik heb met het bedrijf al op diverse plaatsen in de stad gezeten, ook hier in Votulast maar je ziet dat je met een bedrijf als het mijne steeds minder kan in de stad. Daarom zit ik nu, sinds 2004 al weer, in Overvecht. Dat is wel relaxed, lekker veel ruimte en daar kun je nog lekker lawaai maken."

klanten
"De klanten komen vooral naar me toe omdat ze van me gehoord hebben, door mondtotmondreclame dus. Ze bestellen iets en dat maak ik dan. Vaak hebben ze al van alles gezien maar kunnen net niet vinden wat ze in gedachten hebben. Iets wat ik dan voor ze maak zoals een tafel in specifieke maten met specifieke materialen. Zo rond 1990 ben ik hiermee begonnen. Na eerst een paar jaar een opleiding voor fysiotherapie gedaan te hebben ben ik daarna naar de kunstacademie gegaan. Dat heb ik, in Utrecht, in 1992 afgemaakt op productvormgeving 3D. Tijdens de studie ben ik al met mijn bedrijf begonnen. Was wel handig, ik heb stage gelopen in mijn eigen bedrijf."

bakbromfiets
"Ik heb wel wat met vervoermiddelen, van auto's tot bakbromfiets. Ik heb veel klussen in de binnenstad waar je vaak lastig met de auto kan komen. Daarvoor heb ik die bakbrommer opgeknapt die voor het huis staat. 's Ochtends vroeg breng ik met de truck de zwaarste en grootste materialen naar de plaats waar we die dag werken. Dan breng ik de auto terug en kan ik het verder met de
bakbrommer af." En zo zit er achter één opvallende auto een heel verhaal. Over een man die zijn sporen achterlaat in de stad met zijn bouwsels en ontwerpen. HJB

Lees meer over: Wijkverhalen

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 3, mei

Votulastladder
lees artikel

Meer groen op straat
lees artikel

Het plein achter de Draaiweg
lees artikel

Een man met twee rechterhanden en een grote auto
lees artikel

Geven en (in)nemen bij Café Averechts
lees artikel

Wijsheid en genezende krachten in het Griftpark
lees artikel

Detour
lees artikel

Lente in Griftsteede
lees artikel

Knalroze met zebrabekleding
lees artikel