Votulastkrant logo

"Later krijgen ze spijt "

De Torteltuin is het doelwit van treiterijen en vernielingen. Hoewel er niks te halen is, drongen de vandalen tot vier keer toe naar binnen. Om door de glijbaan naar beneden te plassen. Of één van de prachtige grote parasols te scheuren. Zelfs een gat graven onder het hek door met één van de schepjes uit de tuin bleek voor de pestkoppen niet te gek. "Wie heeft het gemunt op de Torteltuin? Wie loopt er zo te plagen?"


Jannie, de beheerster van de speeltuin, snapt er helemaal niks van. "Het valt dan ook niet te snappen. Wie wil nou kleine kindjes kwaad doen? Kinderen, die zelf zo eerlijk zijn, en oprecht? Ik denk dat het jongeren zijn, in ieder geval geen mensen met kindjes. Als ze later kinderen krijgen zullen ze zichzelf voor de kop slaan." Jannie gaat niet meer onbevangen naar haar werk. Zij is diegene die 's ochtends
steeds met het vandalisme geconfronteerd werd. "Je voelt je heel onmachtig, en ook héél verdrietig kan ik je zeggen. Verdorie, ze hebben aan onze spulletjes gezeten: spulletjes waar we zo hard voor werken, spulletjes voor kindjes! Dat doet zeer, en je wordt ook boos." Zelfs het nieuwe prikkeldraad bleek niet veilig, en werd doorgeknipt. Jannie: "De gemeente is straks ook wel eens klaar met helpen. Prikkeldraad kost best veel geld."

extra ogen
Eind 2011 werd er drie keer ingebroken in de Torteltuin, terwijl er al na de eerste keer niks meer te halen viel: er werden ijzeren rolluiken geplaatst en de kassa is leeg als de Torteltuin dicht is. Bregje Oostvogels - lid van het bestuur van de speeltuin- denkt hardop: "Zijn het die zelfde inbrekers van toen, die uit een soort frustratie de boel gaan lopen vernielen? Dat is wel wat de politie gesuggereerd heeft. We weten het echt niet. Er is contact met de wijkagent en met Toezicht en Handhaving. Maar zij kunnen alleen de boel een beetje extra in de gaten houden. Er is al hoger prikkeldraad aan de hekken bevestigd en er zijn overal 'verboden toegang'- bordjes geplaatst, zodat het niet te missen is dat het verboden terrein is. Mensen die de tuin ondanks de bordjes toch betreden kunnen gelijk worden opgepakt door de politie. Daarom de vraag aan buurtbewoners om ook een oogje in het zeil te houden. Als je toch die kant op moet, loop dan een keertje het pad achter de Torteltuin. Als je de hond 's avonds laat uit laat, loop er dan langs. Bel 112 als je ziet dat er wat gaande is. Als je iets vreemds opvalt, meld het ons dan. Dat kan bijvoorbeeld via de mail, op info@torteltuin.nl. Gelukkig is er tijdens de sluiting in december niks gebeurd, maar je blijft argwanend."

De Torteltuin is altijd op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag een dagje 'Jannie' willen zijn. Kijk voor meer informatie op www.torteltuin.nl FK

Lees meer over: Torteltuin

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 1, februari - maart 2013

Antonius Matthaeuslaan wordt buslaan
lees artikel

Even buurten bij Karin en Jetteke
lees artikel

Babyboom is basisschoolbusiness
lees artikel

Bruisend Buurland
lees artikel

Wijkkunsten
lees artikel

"Later krijgen ze spijt "
lees artikel

Zin in(n) een singlecafé?
lees artikel

Volvo Amazone Combi - 1967
lees artikel

Ladder februari 2013
lees artikel