Votulastkrant logo

Babyboom is basisschoolbusiness

Telkens als je langs de Talmalaan rijdt, hangen er aan andere huizen versieringen. Ooievaars en Jip en Jannekes: jonge stellen hebben hun intrek genomen in de nieuwbouw en de babyboom is begonnen. Maar waar gaan de pasgeboren Talmalaantelgen over vier jaar naar school?

De dichtstbijzijnde basisschool ligt aan de Nolenslaan. Daar liggen naast elkaar basisschool voor Daltononderwijs de Fakkel en openbare basisschool de Dr. Bosschool. Op de Dr. Bosschool zitten 400 leerlingen verspreid over twee locaties. Maar de vraag is groter dan het aanbod en de schoolgebouwen zijn verouderd. Om beide zaken aan te pakken heeft de gemeente Utrecht een besluit
genomen: het gebouw op de Nolenslaan zal worden verbouwd.
groeiprognose
De directeur van de Dr. Bosschool, Truus Spoelder, is verheugd met het bouwbesluit. Met de uitbreiding aan de Nolenslaan zal er plek komen voor alle kinderen van de Dr. Bosschool, ook de kinderen die nu nog op de onderbouwlocatie aan de Maria van Reedestraat zitten. De school is populair in de wijk en heeft -net als andere scholen in Votulast- een wachtlijst voor nieuwe leerlingen.
Met het verbouwde schoolgebouw zou de wachtlijst teruggebracht kunnen worden. Spoelder: "De gemeente Utrecht maakt jaarlijks een groeiprognose. Op basis daarvan heeft zij ons gevraagd in de nieuwbouw meer lokalen te plannen dan we nu op onze beide locaties hebben. Deze toename van lokalen wordt onder meer gecreëerd door het plaatsen van een tweede verdieping op de school en een uitbreiding van het gebouw aan de noordzijde."

ouders
Spoelder: "Ook voor ouders is de nieuwbouw een voordeel. Zij hoeven straks nog maar naar één locatie." Toch lijkt de nieuwbouw nog geen thema op het schoolplein van de onderbouwlocatie. Meerdere ouders zeggen wel iets gehoord te hebben, maar zich er nog niet in verdiept te hebben.
Manon, moeder van tweeling Léon en Oscar uit groep 2, kijkt uit naar de nieuwbouw. "Ik vind dit een oud en vies gebouw dus ben blij met de nieuwbouw." Astrid: "De Nolenslaan is dichter bij mijn huis dus dat is fijn. Ik hoop wel dat ze nadenken over gescheiden speeltijden van onder- en bovenbouw anders wordt het wel erg druk op het schoolplein."

wachtlijst
De nieuwbouw staat gepland voor 2014. Daar zouden de nu pasgeboren Talmalaantelgen dus naar toe kunnen. Zij komen dan op school bij Farhaan. Zijn moeder Mohni vertelt: "Farhaan heb ik aangemeld toen hij bijna twee was, hij staat op de wachtlijst. Hij is nu bijna drie jaar en gaat naar de voorschool. Als het goed is kan hij over een jaar terecht op de Dr. Bosschool." Barbara, de moeder van Bram is nog niet zover. "Bram is nu een half jaar oud en ik ben net begonnen met de oriëntatie voor een basisschool. Ik heb al op internet gezien dat er drie basisscholen op loopafstand liggen van ons huis. Binnenkort ga ik open dagen bezoeken maar het voelt nog zo vroeg om hier al mee bezig te zijn! Toch is het gezien de wachtlijsten wel verstandig. Het onderwerp zit in ieder geval al in mijn hoofd."
Meer informatie: http://nieuwbouwdrbos.nl/ GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2013 no. 1, februari - maart 2013

Antonius Matthaeuslaan wordt buslaan
lees artikel

Even buurten bij Karin en Jetteke
lees artikel

Babyboom is basisschoolbusiness
lees artikel

Bruisend Buurland
lees artikel

Wijkkunsten
lees artikel

"Later krijgen ze spijt "
lees artikel

Zin in(n) een singlecafé?
lees artikel

Volvo Amazone Combi - 1967
lees artikel

Ladder februari 2013
lees artikel