Votulastkrant logo

School, stappen en...

Redacteur Fanny de Vries

Meestal stapt de Votulastkrant op de jeugd af maar deze keer kregen we zelf een mail toegestuurd van Fanny de Vries (15) die graag schrijft. Nou Fanny, ga je gang! Dit is Fanny's eerste artikel, waarin ze zichzelf interviewt.

Waarom wil je graag schrijven?
Op de dag voor de zomervakantie hoorde ik dat ik van 3 vwo naar 4 havo moest. Stom natuurlijk, maar ik besefte meteen dat ik snel moest beginnen om me te oriënteren op mijn toekomstige opleiding. Toen dacht ik na over dingen die ik al langer doe en interessant vind en daar kwam journalistiek uit. Ik dacht: de Votulastkrant is een kleine krant, daar krijg ik vast wel de kans om een stukje te schrijven. En er zitten mensen die me kunnen helpen en tips kunnen geven. Want het draait hier niet om roem.


Wat vind je zo leuk aan journalistiek?
Ik hou van schrijven, ik kom dan in een andere wereld terecht waar ik zelf alles mag bepalen en bedenken. Bij een column vind ik het ook leuk als iemand je een geweldige tip kan geven of kan aansporen tot iets. Wanneer mijn stukje dan gedrukt staat geeft dat ook een goed gevoel, omdat het mijn stukje is.

Heb je dat dan wel eens meegemaakt?
Ja! Ik heb een keer een brief gestuurd naar het Volkskrant Magazine, de rubriek waarbij mensen een dilemma voorleggen aan lezers. Ik had nooit gedacht dat mijn tip erin zou komen te staan... Ook heb ik een keer stukje geschreven in het Hoe-overleef-ik tijdschrift en de schoolkrant. Maar de schoolkrant is op digitaal overgegaan en nu leest niemand hem meer. Toen ben ik meteen gestopt.

Hoe kwam je op het idee om de Votulastkrant te mailen?
Tijdens een etentje pas geleden sprak ik een ambitieuze studente. Ze vertelde me dat ze ooit was begonnen als schoonmaker in een ziekenhuis en door gewoon spontaan te zijn nu al was bevorderd tot baliemedewerkster. Ik dacht aan mijn eigen idee om me te oriënteren. Dit was het laatste zetje wat ik nodig had om de volgende dag meteen een mailtje te sturen. En tot mijn verbazing schoof ik een paar weken later aan bij mijn eerste redactievergadering.

Heb je een gouden tip?
Ik heb hiervan geleerd dat als je iets wilt, je er gewoon om moet vragen. Ik hoop dat andere mensen als ze dit lezen geïnspireerd raken om gewoon te doen wat ze willen of het in ieder geval te proberen. FdV

Reacties

Dankjewel, wat leuk!
door fanny op dinsdag 18 december 2012 om 21:23

Dag Fanny,

Wat een leuk initiatief van je! Ga zo door.

Voormalig redacteur van de Votulastkrant.
door Robert Holthuzien op dinsdag 18 december 2012 om 19:28

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 6, december 2012

Klein prijsje, hoge waarde
lees artikel

Redacteur Fanny de Vries
lees artikel

Groene Kerst: Kerstboom retour afzender
lees artikel

Tweeling timmert aan de dijk
lees artikel

"Donker Utrecht gaat eigenlijk over licht"
lees artikel

Samen in de buurtcoöperatie
lees artikel

Joyce Parlevliet
lees artikel

Parkeren in Votulast: handhaven met de scanauto
lees artikel