Votulastkrant logo

Votulast verandert

Joyce Parlevliet

De laatste metamorfosekandidaat van dit jaar is Joyce Parlevliet. Zij werd door Marjan Wertwijn voorgedragen voor een metamorfose door Servaas Hair + Beauty. Marjan neemt eind dit jaar afscheid als wijkmanager. "Joyce zet zich als vrijwilliger binnen de Wijkraad Noordoost op bijzondere wijze in voor een groenere buurt."

Joyce was bijzonder verrast toen ze hoorde dat ze was voorgedragen. "Ik vind het heel leuk en spannend." En de timing is perfect. Een dag na de metamorfose gaat Joyce een weekendje naar Parijs. Terwijl Joyce plaatsneemt in de kapperstoel praat ze honderduit over haar werk voor de Wijkraad en de projecten waar ze zich voor inzet. "Ongeveer zeven jaar geleden heb ik me aangemeld voor de Wijkraad. Ik was toen bij een bijeenkomst waar ze mensen vroegen om zich kandidaat te stellen. Toen dacht ik, dat kan ik best doen. Ik zat al in het bestuur van de ecologische tuin de Bikkershof en dat wilde ik wel graag wat breder trekken." Binnen de Wijkraad gaat Joyce over het thema Groen en Duurzaam. Tussendoor neemt Joyce met kapster Eline de plannen door. "Normaal gesproken heb ik helemaal geen tijd om veel aandacht aan mijn uiterlijk te besteden en ren ik 's ochtends zo de deur uit." Naast haar drukke baan als docent/onderzoeker bij de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht doet ze veel vrijwilligerswerk. Onder andere voor de Wijkraad.

[foto=108]
De Wijkraad Noordoost bestaat op dit moment uit dertien leden. "Je kunt de Wijkraad zien als ogen en oren van de gemeente. Soms legt de gemeente of het Wijkbureau Noordoost ons bepaalde vraagstukken voor, soms geven we ongevraagd advies. Dat doen we op basis van wijkraadplegingen, maar mensen kunnen ons ook ideeën en opmerkingen mailen. Het is heel belangrijk dat mensen dat doen!"

"Uit de Wijkraadplegingen blijkt dat bewoners groen in de wijk erg belangrijk vinden. Daar zetten we dan ook veel op in. We hebben veel inspraak gehad in het Wijkgroenplan en we hebben de 'Groen moet je doen- dag' opgezet. Hiermee willen we zorgen voor meer groen in de wijk. Mensen kunnen daar zelf ook mee aan de slag, bijvoorbeeld door een geveltuintje te maken of met je straat een plan in te dienen bij de gemeente."

Een paar uur later zijn Eline en Christiane klaar met het haar en de make-up van Joyce. "Jemig, wat is het mooi geworden! De komende dagen kan ik Parijs veroveren."
[foto=109]

Wil je weten hoe de metamorfose is verlopen? Kijk dan hieronder voor een uitgebreid verslag. Heb je ideeën voor de wijk,of wil je ook lid worden van de Wijkraad? Dan kun je mailen naar info@wijkraadnoordoost.nl of een openbare vergadering bijwonen. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadnoordoost.nl .

De metamorfose: het verslag

Joyce komt de zaak binnen met lang donker haar. De uitgroei van haar haar heeft ze zelf donkerrood geverfd. Nadat de foto's zijn gemaakt, maakt Joyce kennis met kapster Eline. Samen bespreken ze de wensen van Joyce. Joyce wil graag haar lange haar houden. Tot een paar jaar terug had ze kort haar en ze heeft lang 'gespaard' voor haar lange bos haar. Omdat het al een tijd niet is geknipt en Joyce haar haar vaak zelf heeft geverfd zal Eline er toch een stukje afhalen, maar het zo lang mogelijk houden. En door er wat meer laagjes in te knippen behoudt Joyce de lengte maar krijgt het meer volume.

Eline begint met wassen van het haar. Daarna doet ze een testje met het haar en gaat er een op maat gepaste verzorging in. Ze knipt het in lange laagjes om het wat soepeler te laten vallen. Het haar blijft vrij donker, maar hierin komen lange stroken met een lichtere kleur om het wat op te lichten en speels te maken. Joyce mag zelf de kleuren uitkiezen. In overleg met Eline kiest ze voor een koper-achtige tint.

Na het knippen verplaatsen Joyce en Eline zich naar beneden, waar het haar gekleurd zal worden. Eerst wordt de uitgroei donkerder gemaakt. Daar gaat een donkere kleur in met een koperachtige gloed. Zo past het goed bij de nieuwe kleur van de lichtere stroken. Tegelijkertijd ontkleurt Eline een aantal lokken donker haar, waar de lichtere kleur straks in gaat.

Na het uitspoelen van de verf blijkt dat de kleur van de uitgroei nog niet helemaal naar wens is. Het is nog iets te rood. Daarom wordt daar nogmaals een donkere tint ingezet. De lange stroken zijn wel goed ontkleurd, daar kan tegelijkertijd de koperachtige kleur in.

Terwijl de verf in haar haar van Joyce zit, begint visagiste Christiane met de make-up. Zelf gebruikt Joyce bijna nooit make-up. 'Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Alleen als we ergens heengaan of een feestje hebben maak ik me wel eens op.' Allereerst brengt Christiane een groene primer aan. Daar zie je straks niets meer van, maar de groene tint camoufleert de rode wangen van Joyce. Over de primer komt een dun laagje foundation. Om de wallen onder de ogen minder te laten opvallen brengt Christiane luminys touch aan. Dit is een highlighter. Nog een beetje poeder om de foundation 'vast te zetten' en de basis is klaar.

Vervolgens gaat Christiane verder met de oogmake-up. Eerst kleurt ze de wenkbrauwen een beetje aan met een potloodje. Daardoor vallen haar mooie bruine ogen wat meer op. Joyce wil wel een felle kleur oogschaduw. 'Als we toch bezig zijn, wil ik ook wel iets opvallends'. Christiane brengt eerst een lichtroze oogschaduw aan. Door de lichte kleur valt de donkere paarse kleur oogschaduw die de op de oogleden aanbrengt meer op. Boven de wimpers tekent ze een randje met oogpotlood. Dondergrijs, want dat is wat minder hard dan zwart. Om het nog iets zachter te maken brengt ze ook nog een beetje paarse oogschaduw aan over het lijntje. Ook onder de ogen komt een dun lijntje grijs oogpotlood en vervolgens een beetje mascara en daarmee zijn de ogen klaar.

Het grootste deel van de metamorfose kan Joyce haar bril niet ophouden. Dat maakt het extra spannend en ze mag nu even haar bril opdoen en in de spiegel kijken. 'Oh, dat is mooi, mijn moeder zou trots op me zijn!'. Voordat de haarkleuring uitgespoeld wordt, gaat Christiane verder met de lippen. Omdat Joyce straks koperkleurige highlights in haar haar heeft, stemt ze de lippenstift daar ook op af. Ze komt uit op een bruin-oranje achtige kleur lippenstift. Allereerst brengt ze met een lippotlood een randje om de lippen aan. En vervolgens kleurt ze dat met lippenstift in. Christiane gebruikt hier een kwastje voor, maar dat doen ze in de salon vanuit hygiënisch oogpunt. Thuis kun je dit net zo goed gewoon 'stiften'.

Net als Christiane klaar is kan de kleur ook uitgespoeld worden. Als eerste spoelt ze de lichte verf uit de punten. Door eerst de lichte tinten uit te spoelen, voorkom je dat de donkere verf van de uitgroei vat krijgt op de lichte punten. Joyce zit ondertussen lekker onderuitgezakt in de massagestoel. Na het uitspoelen wast Christiane de haar met shampoo en kijkt of het haar nog extra verzorging nodig heeft. Het type verzorging is per persoon anders (hydratatie of proteïnen) en kan ook voor en na het verven verschillen. Voor het verven had het haar van Joyce hydratatie nodig, nu blijkt dat haar haar ook extra proteïnen nodig heeft. De verzorging moet even intrekken. Ondertussen verwijdert Christiane de verf op de huid aan de randen van het haar. Hiervoor gebruikt ze een speciale verf-remover. Daarna is de verzorging van het haar goed ingewerkt en kan het uitgespoeld worden. Nadat het haar is gedroogd met een handdoek spuit Christiane er een spray in. Dit is de laatste stap van de verzorging. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en de verzorging als het ware in het haar opgesloten blijft.

Christiane werkt de foundation wordt aan de randen van het haar bij en dan kan de blush aangebracht worden. Dit wordt een perzikkleurige blush op de jukbeenderen. Zo komt er een beetje meer kleur in het gezicht.

Kapster Eline verzorgt de laatste styling van het haar. Voor het föhnen brengt Eline wat smoother in het haar. Dat dat maakt het glanzender en zorgt dat het minder pluist. Omdat Joyce een ernorm bos haar heeft, is het föhnen nog een hele klus. Eline laat de ronde borstels na het föhnen even in het haar hangen. Zo koelt het haar om de borstels af en komt er wat meer slag in het haar. Als laatste spuit Eline wat haarlak in het haar en klaar is Joyce. En Joyce is na afloop helemaal tevreden. Wow, -dat het mooi geworden! Zowel het haar als de make-up vind ik heel erg geslaagd. En ook het thuisfront vond het een zeer geslaagde metamorfose!' MT

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 6, december 2012

Klein prijsje, hoge waarde
lees artikel

Redacteur Fanny de Vries
lees artikel

Groene Kerst: Kerstboom retour afzender
lees artikel

Tweeling timmert aan de dijk
lees artikel

"Donker Utrecht gaat eigenlijk over licht"
lees artikel

Samen in de buurtcoöperatie
lees artikel

Joyce Parlevliet
lees artikel

Parkeren in Votulast: handhaven met de scanauto
lees artikel