Votulastkrant logo

Votulast gaat groen

Kook eens voor je buren

Dit jaar besteedt de Votulastkrant in een 6-delige rubriek aandacht aan duurzame initiatieven in de wijk. In dit nummer: koken voor je buren met thuisafgehaald.nl.

Geen zin om te koken? Dan haal je wat eten bij je buren! Via de nieuwe website www.thuisafgehaald.nl kan het. De not-for-profit site, die nu een half jaar bestaat, koppelt koks en afhalers in de buurt aan elkaar. Het doel is om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen, voedselverspilling tegen te gaan en gezond eten te stimuleren. Hoewel veel aangeboden gerechten biologisch zijn, is dat zeker geen voorwaarde, de site is vooral gericht op laagdrempeligheid. En het is een groot succes, inmiddels staan er zo'n 1900 koks en 14000 afhalers geregistreerd.

Thuiskok Monica "MoxieMeals" Hoppenbrouwer
Thuiskok Monica "MoxieMeals" Hoppenbrouwerlokale kok
In Tuinwijk zit kokkin Monica Hoppenbrouwers, alias MoxieMeals. Zij staat al twee maanden op de site, kookt vegetarisch en veelal ook biologisch. "Ik zag dit initiatief bij iemand op Facebook staan en vond het meteen leuk. Ik hou veel van koken en maakte al wel vaker wat grotere porties, en die ben ik op de site gaan zetten. Nu bied ik soms bewust meer bewerkelijke gerechten aan, leuk om die nu speciaal te koken." Ze heeft er tot nu toe alleen maar goede ervaringen mee. "Het zijn altijd leuke praatjes die je maakt met de afhalers, hoewel sommigen haast hebben en dus weer snel weg zijn. Gisteren heb ik zelf afgehaald, het was leuk om ook eens de andere kant mee te maken." Actief maaltijden aanbieden werkt volgens haar het beste. Overigens zijn de maaltijden zeer betaalbaar en goed. "De mensen die zich aanmelden voor deze site zijn veelal bewust met eten bezig, de koks koken uit hobby, regelmatig biologisch, en afgaand op de enthousiaste
bedankjes op de site is de kwaliteit echt goed." Aanmelden is vrijblijvend, koken mag maar hoeft niet, alleen afhalen kan ook.

buurtcontact
De site is er ook op gericht om sociale cohesie te bevorderen. "Echte buurtcontacten heb ik er nog niet aan overgehouden, ik ben tenslotte ook nog maar kort bezig. Maar ik merk wel dat je anders naar je buurt gaat kijken, je krijgt een soort buurtbewustzijn." Het initiatief vindt ze ook echt van deze tijd. "Vanwege de slechte economie, maar ook een tendens dat mensen elkaar weer wat meer op lijken te zoeken. Ik vind het helemaal in onze buurt passen, daar wonen wat meer omgevingsbewuste mensen en als je op het kaartje van de site kijkt, zijn hier ook veel aanmeldingen." Overigens had Monica daarom ook zelf al dit onderwerp aan de Votulastredactie willen tippen. We waren haar alleen net voor. AB

Lees meer over: Duurzaamheid en milieu

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 5, september oktober 2012

Sloop en nieuwbouw Troelstralaan op de tocht
lees artikel

KORFBAL
lees artikel

Geschiedenis schrijven
lees artikel

Wereldberoemd in eigen buurt: James Votulast Orchestra
lees artikel

Doe het zelf!
lees artikel

Kook eens voor je buren
lees artikel

Henny krijgt een metamorfose
lees artikel

Ondernemen aan het Van Noortplein
lees artikel