Votulastkrant logo

Wereldberoemd in eigen buurt: James Votulast Orchestra

James Votulast Orchestra
James Votulast Orchestra


De Achterhoek heeft Normaal, het Brabants volkslied is gemaakt door Guus Meeuwis, Zeeland heeft Bløf en Votulast heeft het James Votulast Orchestra. De band is twee jaar geleden opgericht na een oproep in, hoe kan het ook anders, de Votulastkrant.

"Die oproep leverde acht reacties op," vertelt lid van het eerste uur Jasper van der Wal, de drummer van de band. "In het begin van de band ben je bezig met het zoeken naar een gezamenlijk niveau. Er vielen wat leden af en er kwamen er wat bij en nu spelen we met een soort van vaste bezetting met gelijk niveau", zegt bassist Richard Koekoek. Naast Richard en Jasper spelen verder mee Vera van Dongen die de zang verzorgt samen met Riny Sprengers en op gitaar Tjerk van der Meer. "Na drie repetities kwamen Tjerk en ik er achter dat we elkaar al eens eerder hadden zien spelen in een grijs verleden. We hebben eigenlijk allemaal in bandjes gezeten vroeger."

toetsenist gezocht
De band speelt een mix van stijlen en heeft op het moment ongeveer twaalf nummers op het repertoire staan. "Met de James Votulastband spelen we vooral wat mensen leuk vinden," vertelt Richard. "Zoals onlangs nog tijdens het open huis van Buurtcentrum De Leeuw." Daar oefent de band ook, sinds dit jaar om de week op vrijdagavond. "In het begin hadden we geen vast repertoire, we konden ook niet altijd allemaal op de oefenavonden. We hebben allemaal kinderen en een gezin, daar moet de band ook een beetje in passen. We experimenteerden op die avonden door een thema te bedenken en te spelen, dan speelden we alleen maar filmmuziek, of muziek van artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden zijn zoals Amy Whinehouse, Jimmy Hendrix of Jim Morrisson," vertelt Richard. "Langzamerhand kom je dan op een soort vaste set van nummers uit en nu oefenen we om de week." Maar de band is nog niet helemaal compleet. Jasper: "Eigenlijk zoeken we nog een toetsenist. Daarmee kunnen we meer muziekstijlen aan en kunnen we meer verzoeknummers spelen."

levende jukebox
"We hebben ook een idee om de oefenavonden open te stellen," zegt Jasper. "Lijkt het je leuk om op je eigen buurtfeest mee te spelen dan kun je je aanmelden via de site. Enige ervaring is natuurlijk wel noodzakelijk om mee te doen. Eigenlijk willen we een soort levende jukebox worden. We hebben eigen apparatuur en de enige voorwaarde voor een optreden is eigenlijk dat we onze spullen de volgende dag op kunnen halen, en het optreden moet gratis toegankelijk zijn."
De band kan geboekt worden via hun website http://jamesvotulastorchestra.wordpress.com/ waarop ze ook een blog bijhouden.
En die naam, James Votulast Orchestra? "Ja, die is in de kroeg ontstaan, om een uur of twee in de ochtend aan de bar van café De Donder." Dat is ook het café waar elke repetitie wordt afgesloten. Want gezelligheid is belangrijk om wereldberoemd te worden in eigen buurt. HJB

Lees meer over: Vogelenbuurt Lauwerecht Staatsliedenbuurt Tuinwijk Buurtcentrum De Leeuw Votulastkrant

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2012 no. 5, september oktober 2012

Sloop en nieuwbouw Troelstralaan op de tocht
lees artikel

KORFBAL
lees artikel

Geschiedenis schrijven
lees artikel

Wereldberoemd in eigen buurt: James Votulast Orchestra
lees artikel

Doe het zelf!
lees artikel

Kook eens voor je buren
lees artikel

Henny krijgt een metamorfose
lees artikel

Ondernemen aan het Van Noortplein
lees artikel