Votulastkrant logo

Rabobank ontmanteld

Het pand aan het Willem van Noortplein 3 is verkocht. Tot vorig jaar zat er de Rabobank, maar die naam werd recentelijk van de gevel gehaald.

De Rabobank kwam in 1973 in het pand. Daarvoor was er een kruidenierswinkel van De Gruyter gevestigd. In het onlangs verschenen boek 'De kunst van de Gruyter - handel in keramiek in Utrecht en elders' van Peter Sprangers is te lezen dat het gebouw werd ontworpen door architect Wildschut. Deze architect behoorde tot de stroming van De Nieuwe Zakelijkheid: een sobere en eenvoudige bouwstijl.
Het boek 'De Utrechtse wijken-Noord-oost', uitgegeven door het Utrechts Archief, vertelt dat het pand een karakteristieke De Gruyterpui had met blauwe tegels. De pui werd aangepast toen de Rabobank het pand betrok.

De Gruyter was bekend om de mooie tegeltableaus in de winkels. Het pand aan de Weerdsingel OZ 3 was ook een De Gruyter. Dat pand heeft inmiddels de status van monument: de originele betegeling is hier nog helemaal compleet.

MV

Lees meer over: Historische panden

Reacties

Ik hoop dat er een grote snoepwinkel in komt!!!
door Teun Weijers op zondag 30 januari 2011 om 13:27

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 1, januari - februari 2011

Kapster met liefde voor koken
lees artikel

Café met verse melk
lees artikel

Meester Ad heeft een nieuw hart
lees artikel

De Verenigingstraat
lees artikel

Rabobank ontmanteld
lees artikel

Huisduif zoekt spullen
lees artikel

Tom van der Meer, bezorger van de Votulastkrant
lees artikel

Onenigheid plannen Talmalaan
lees artikel

Leesclub Votulast
lees artikel