Reageer op een advertentie

Troostdag zaterdag 21 mei in Buurtcentrum De Leeuw
Op zaterdag 21 mei is er ruimte voor troost, nieuwe ontmoetingen en inspirerende workshops in Buurtcentrum De Leeuw (Utrecht Noordoost). Voel je welkom samen met je buurman, een vriendin, je kinderen of in je eentje. Net waar je zin in hebt en net waar je behoefte aan hebt.

Wethouder Rachel Streefland opent de Troostdag om 10.45 uur, er is livemuziek en aansluitend een interview met Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) over het verlies van haar man. Aansluitend zijn er diverse workshops (zingen, schrijven, schilderen, theater, vilten, praten) waarin op een beeldende manier aandacht wordt gegeven aan gemis. In de ontmoetingsruimte zijn kraampjes met informatie en is er een kast vol boeken over rouw. We eindigen de dag met een film over rouw en een Café TrösT (muziek, poëzie en ontmoeting).

Er is aanbod voor iedereen, voor jong én oud. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor minder validen. Kijk voor meer informatie op www.trost.nl, je kunt je via deze website ook inschrijven voor één of meerdere activiteiten. Inschrijven is niet noodzakelijk, je kunt ook gewoon langskomen en aansluiten waar nog ruimte is.

Het initiatief voor en de organisatie van deze dag ligt bij Stichting TrösT, Humanitas Utrecht, Zin in Utrecht en Dock/Buurtcentrum De Leeuw. Zij willen rouw bespreekbaar maken. Deze Troostdag dient als opmaat voor een laagdrempelige inloopplek in Buurtcentrum De Leeuw waar lotgenoten elkaar regelmatig kunnen gaan ontmoeten. Voor dit project zullen vrijwilligers getraind worden. Het is mogelijk om je hier tijdens de Troostdag voor aan te melden.
Categorie: Overig
Geplaatst op 28 april 2022, 10:04, door Carlien van Geffen

Uw reactie
Uw naam
Uw email