Reageer op een advertentie

Vrijwilligersfunctie: coördinator Taal & Ouders
“Het project Taal & Ouders vind ik heel inspirerend vanwege de laagdrempeligheid. We kunnen hiermee een groep ouders bereiken die we op een andere manier moeilijk bereiken. Mensen die graag beter Nederlands willen leren, maar de weg naar taalles niet weten of vanwege jonge kinderen geen gelegenheid hebben taalles te volgen. Het contact met de scholen is leuk en afwisselend*** evenals de begeleiding van de taalcoaches en cursisten.” – Mascha, coördinator Taal & Ouders.

Wat doe je als coördinator in het project Taal & Ouders?
Als coördinator begeleid je 5 groepjes taalcursisten en hun taalcoaches. De taalcursisten zijn moeders en vaders van een Utrechtse basisschool of peutercentrum, die op de school les krijgen. Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van de taalcoaches.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een coördinator die de verantwoordelijkheid kan dragen om de coördinatie van groepjes vrijwilligers en cursisten in goede banen te leiden. Je pakt dingen snel op en hebt er plezier in om met verschillende mensen contact te hebben en af te stemmen met de basisscholen. Het lijkt je leuk om intakes te doen met nieuwe cursisten en het bijhouden van eenvoudige administratie gaat je goed af. Je bent gemiddeld 4-6 uur per week beschikbaar voor de periode van minimaal een jaar. We zoeken een coördinator voor scholen in Overvecht en een coördinator in Kanaleneiland.

Wat bieden wij?
Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren tijdens schooltijden ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus, deskundigheidsbevordering en verschillende activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator Taal & ouders? Vul dan het formulier in op onze website www.taaldoetmeer.nl/voor-wie/vrijwilligers/aanmeldformulier. Met eventuele vragen kun je terecht bij Jorinde van Leeuwen, projectleider Taal & Ouders bij Taal doet meer. Dit kan via jorinde@taaldoetmeer.nl.
Categorie: Taalcursussen
Geplaatst op 17 oktober 2017, 13:10, door Mirjam van Dijk

Uw reactie
Uw naam
Uw email