Reageer op een advertentie

11 juli 2015- Moestuingroenten proeven bij Rio de Bio
Koude komkommersoep en rode bessen: klanten en bezoekers kunnen zaterdag 11 juli proeven of biologische groenten en fruit van De Moestuin écht zo heerlijk zijn.
De Moestuin is de volgende in de reeks maandelijkse proeverijen bij Rio de Bio in de Adelaarstraat. Vaste klanten van deze biologische winkel vertellen het verhaal achter de producten.

Als enige winkel in Utrecht verkoopt Rio de Bio groenten en fruit van De Moestuin. Verder levert De Moestuin namelijk alleen aan (top)restaurants als Karel de Vijfde. De biologische groenten worden gekweekt aan de oevers van de Kromme Rijn, achter het FC Utrecht-stadion, in aarde waar al sinds de Middeleeuwen groenten worden gekweekt. Nu werken er -onder begeleiding- cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg.

De Moestuin biedt groenten met een verhaal en naar dat verhaal is een aantal vaste klanten (communityleden) Rio de Bio op zoek. Elke maand organiseren zij een proeverij met bijzondere producten uit de winkel en bezoeken zij de producent, die meestal in Utrecht of de directe omgeving is gevestigd. Eerder werden de producenten van Mesjokke-chocolade (Nieuwegein) en Boot-koffie (Baarn) bezocht en geproefd.

Rio de Bio is een coöperatieve biologische winkel met klanten, producenten en medewerkers als gezamenlijke eigenaren. Zij vormen een community.

Zaterdag 11 juli deelt De Moestuin koude komkommersoep uit in de winkel van Rio de Bio. Het recept van de soep kunnen klanten meenemen. Ook versgeplukte rode aalbessen, in een enorme schaal, kunnen worden geproefd.

Communityleden vertellen klanten over De Moestuin, over de eindeloos veel manieren om aalbessen te verwerken en ze delen recepten uit.

Groenten en fruit proeven van De Moestuin op zaterdag 11 juli, van 10.30 tot 14.30 uur in Rio de Bio, Adelaarstraat 48, Utrecht
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 juli 2015, 13:07, door Lonneke de Roovere (op verzoek van Marian Venemans na aanvraag Gerry Lith)

Uw reactie
Uw naam
Uw email