Reageer op een advertentie

Op reis met je pen - Schrijfweken bij Zin in Utrecht
“Door te gaan, leer je waarheen”
(Theodore Roethke)

Leest of hoort u wel eens iets van iemand die een pelgrimstocht gemaakt heeft? Iemand die drie, vier maanden vrij neemt en naar Santiago de Compostela gaat? Niet iedereen heeft mogelijkheden om zo op pad te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn om niet te gaan. Maar het is geen kwestie van wel of niet, want er is een alternatief. We gaan met de pen op reis.
We maken een pelgrimage op papier. We trekken door het landschap van ons innerlijk leven. Bij een echte pelgrimstocht ben je maanden weg. Je moet daarna de draad weer oppakken, en misschien op een andere manier verdergaan. Bij innerlijk pelgrimeren lopen reis en leven door elkaar: het een voedt het ander.
Voor deze bijeenkomsten is ervaring met schrijven niet noodzakelijk. Aan de hand van eenvoudige oefeningen wordt u meegenomen uw eigen levenservaringen op papier te zetten.
Deze “reis met de pen” is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar.

Thema’s in de eerste week, 20-24 april, zijn:
Maandag 20 april: Kennis maken met elkaar en met het schrijven
Dinsdag 21 april: Reisvoorbereidingen en reizen
Donderdag 23 april: In de lente van je leven
Vrijdag 24 april: Rituelen en bezieling.

Praktische info:
• Data: 20-24 april, Steeds op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 en aansluitend voor wie wil een lunch. Om 9.30 uur staat de koffie/thee klaar. De weken zijn afzonderlijk te volgen.
• Plaats: Buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, 3515 EA Utrecht
• Kosten:€60,00 (of met U-pas €30,00)
• Deze “reis met de pen” is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar. Jonger? Dan bent u welkom als vrijwilliger.
• Andere weken: 6-10 juli, 5-9 oktober, 7-11 december. De plek waar deze weken plaatsvinden, zal op de website bekend worden gemaakt.

Opgave (i.v.m. lunch) bij Zin in Utrecht, tel. 030-6626814 of info@zininutrecht.nl

Stichting Zin in Utrecht is een samenwerkingsverband van professionele geestelijk verzorgers. Wij bieden ondersteuning op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit.
Categorie: Overig
Geplaatst op 20 februari 2015, 15:02, door Annette Dubois-van Hoorn

Uw reactie
Uw naam
Uw email