Votulastkrant logo

Votulast Prikbord

Binnen Votulast zijn er veel mensen die wat willen betekenen voor hun buurtgenoten. Taalles geven, een tuin onderhouden, helpen met het maken van een website, wandelen met een oudere straatgenoot. Noem maar op. Tegelijk zijn er mensen die graag in contact komen met buurtgenoten die zulke zaken te bieden hebben.

Deze site is er om al deze buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Het levert iets op voor degene die ontvangt maar ook voor degene die geeft, namelijk waardering en dankbaarheid.

Deze site is bedoeld voor het gratis aanbieden en vragen van diensten. Ook kunt u oude spullen aanbieden en vragen, als het maar gratis is.
De Votulastkrant hoopt met deze service dat nog meer buurtgenoten elkaar leren kennen en dat daarmee de saamhorigheid in de wijk wordt vergroot.

Mededelingen op het prikbord worden door de webredactie verwijderd wanneer ze verlopen zijn, of in ieder geval na 3 maanden.

Aangeboden: Repair cafe Votulastop 10 februari
Heb je kapotte spullen of kleding, kom naar Repair Cafe Votulast in het Buurthuis de Leeuw,
Samuel van Houtenstraat 1
Inloop is van 13.00 - 15.00 uur.
Heb je geen kapotte spullen, ben je ook welkom, om mee te helpen of mee te kijken naar reparaties.
Voor informatie kunt u mailen naar sandervankappel@yahoo.com
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 5 februari 2024, 22:02, door Henny Boer (neem contact op met Henny Boer)

Aangeboden: Heeft u dringend geld nodig om uit de schulden te komen?
​Heeft u zonder succes geprobeerd leningen te verkrijgen bij de banken? Heeft u dringend geld nodig om uit de schulden te komen? Geld nodig voor uitbreiding of oprichting van een eigen bedrijf? Wij verstrekken harde geldleningen en alle andere soorten leningen, met een rentetarief variërend van 3% tot 5%. Wij verstrekken leningen door het hele land. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op via whatsapp: +14092051142 of e-mail: larryfox2017@hotmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 januari 2024, 11:01, door Larry Fox (neem contact op met Larry Fox)

Aangeboden: Aapjeskooi dreumes- en peutergym op vrijdagochtend in Tuinwijk
Lekker gymmen met je kleintje in een gymzaal vol toestellen doe je bij Aapjeskooi! Fantasierijke lesthema’s, leerzame oefeningen, leuke spelletjes en flexibel inschrijven met leskaarten voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Op vrijdagochtend in Tuinwijk.

Heb jij ook zo'n leuk 'aapje' thuis dat niet kan stilzitten? Of zou het wel wat meer mogen bewegen? Zou je het fijn vinden als het in plaats van thuis op de bank in een gymzaal op een veilige manier leert klimmen, springen, slingeren, rollen, balanceren, mikken en dansen? Kom dan gymmen bij Aapjeskooi!

Stichting Aapjeskooi organiseert fantasierijke gymlessen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar in Tuinwijk op vrijdagochtend (Maria van Reedestraat). In de gymlessen staat iedere week een nieuw fantasierijk thema centraal dat helemaal aansluit op de belevingswereld van jonge kinderen. Elke week is er een uitdagende zaalopstelling met veel toestellen en materialen waarin je kind zich samen met jou heerlijk kan uitleven. Daarbij komen wekelijks nieuwe oefeningen, spelletjes en dansjes aan bod, die je thuis kunt herhalen. Op een speelse manier werken kinderen aan een breed motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden, het zelfvertrouwen maar vooral plezier maken in bewegen.

Ben je benieuwd wat jouw aapje al kan? Schrijf je dan in voor een proefles of koop een leskaart en schrijf je flexibel in op de dagen dat het jullie uitkomt! Aapjeskooi is ook aangesloten bij U-pas. Voor meer informatie over inschrijven kan je kijken op www.aapjeskooi.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 9 januari 2024, 16:01, door Nienke (neem contact op met Nienke)

Aangeboden: Stageplaats aangeboden
Wudao Entertainment zoekt Event Management/Administratieve Stagiaire!

Wie zijn wij?
Wudao is een toonaangevend bedrijf in Aziatisch Entertainment en zijn erkend S-bb leerbedrijf.
Wij hebben een stageplek met veel uitdaging en afwisseling in werkzaamheden. Ben jij administratief onderlegt en goed met plannen? Daarnaast ook nog pro-actief, sterk in communicatie en netwerken? Of zijn dit je leerdoelen om hierin te groeien?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een student die administratief goed onderlegd is, een flexibele instelling en een hands on mentaliteit heeft.
Daarnaast waarderen wij het heel erg als je communicatief sterk bent en niet verlegen bent om met klanten te spreken. Het hebben van een rijbewijs is een pre, maar geen must.

Heb je nog niet al deze kwaliteiten, maar wil je je daar wel in ontwikkelen? Neem contact met ons op en wij realiseren samen deze leerdoelen door je te begeleiden om hierin te groeien.

Contactgevens
Info@wudao.nl t.a.v. Alex Cheung
Categorie: Overig
Geplaatst op 8 mei 2023, 12:05, door Wing (neem contact op met Wing)

Aangeboden: Relatie-Coaching
Maak tijd voor elkaar.
Ga weer op zoek naar de verbinding.
Onder professionele begeleiding van een relatie-coach.
Een intake- gesprek van een half uur en 3 sessies van 1 uur.
Categorie: Overig
Geplaatst op 13 april 2023, 13:04, door CJC. Slegers (neem contact op met CJC. Slegers)

Aangeboden: Muzikale zondagmiddag in Muziekcafe 41UP
Elke eerste zondagmiddag van de maand (behalve juli/aug) organiseert Muziekcafé 41UP een muzikaal samenzijn in Café Averechts, Lijsterstraat 49.

Programma 7 mei: De Reikhals & de Oogwenkjes
Van Piekeren
Categorie: Overig
Geplaatst op 4 april 2023, 22:04, door Sven Ras (neem contact op met Sven Ras)

Aangeboden: Digitale Buddies
Uw favoriete muziek luisteren, uw route van A naar B plannen of online contact onderhouden met familie en frienden? Dat kan bij Digitale Buddies! Op basis van uw eigen interesses gaat u aan de slag. Samen met studenten gaat u (meer) computerervaring opdoen en ontdekt u het plezier van het internet. Zij helpen u met digitale vaardigheden en u deelt uw levenservaring met hen. Win-win!

GeluksBV organiseert samen met partners in de stad, het 9 of 10-weekse programma Digitale Buddies. Het doel: meer gelukkige Utrechtse ouderen! Het middel: ROC-studenten gaan wekelijks met ouderen in gesprek, op basis van dat gesprek ontstaat de motivatie om te ontdekken wat de digitale wereld deze ouderen te bieden heeft.

Het programma vindt van vrijdag 12 mei tot vrijdag 7 juli 2023 plaats in Buurtcentrum De Leeuw (Samuel van Houtenstraat 1). Het duurt van 13.30 tot 15.30 uur. U kunt gratis meedoen.

Meld u aan door te bellen naar Lieke Veltmaat op 06 2016 2916 of mail naar lieke@geluksbv.nl.
Categorie: Computerhulp
Geplaatst op 21 maart 2023, 13:03, door Lieke Veltmaat (neem contact op met Lieke Veltmaat)

Aangeboden: Mindfulness / mindfulness based stress reductie training Vogelenbuurt
In het hier-en-nu aanwezig zijn is wat we met behulp van meditatie, mindfulness en compassie oefenen. Helemaal niet zo makkelijk.
John Lennon zong het al jaren terug…
‘Life is what happens to you, while you are busy making other plans’.

Het recente overlijden van mijn vader heeft me echt doen ervaren hoe de eenvoudige adem ons in leven houdt en nog meer doen beseffen dat later NU is.
Dit heeft er toe geleid dat ik een sabbatical ga nemen van een paar maanden om een al wat langer koesterende droom te vervullen en die reis begint op Kreta.

Voor het zover is zijn er nog twee trainingen die ik graag onder je aandacht wil brengen en waar je wellicht interesse in hebt.
Op maandag 6 maart begint er een 8-weekse mindfulness / mindfulness based stress reductie MBSR training en op 8 maart een mindful (zelf)compassie training MSC.
Bel me als je meer wilt weten op 06 -2134 7807 of kijk voor meer informatie op mindfulnessmoves.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 27 februari 2023, 02:02, door Mabeth Ciurans (neem contact op met Mabeth Ciurans)

Aangeboden: Mindfulness / mindfulness based stress reductie training Vogelenbuurt
Start mindfulness / mindfulness based stress reductie training a.s. maandag!
Wil je meer rust & minder stress ervaren. Beoefening van mindfulness helpt!
Maandagavond begint er een 8-weekse mindfulness training
> Joh. de Bekastraat 10, Vogelenbuurt. Er is nog plek!

Je wilt...
• je in een druk leven beter staande houden
• meer veerkracht, vitaliteit en creativiteit
• meer rust, kunnen ontspannen en genieten
• meer in verbinding zijn met jezelf en anderen
• anders leren omgaan met stress, piekeren, pijn of emoties

Hoe? Maak kennis met Mindfulness en word je meer bewust van wat er in en om je heen gebeurt. Je leert zien dat je in stresssituaties vaak onmiddellijk en vanuit een automatisme wilt reageren. We oefenen hier met aandacht bij te zijn. Je krijgt dan net dat moment van rust, waarin je bewust kunt kiezen om het wellicht anders te doen dan je gewend bent. Doordat je met opmerkzaamheid leert omgaan met gepieker, stress of bijvoorbeeld werkdruk neem je het heft (weer) in eigen handen.

Nieuwsgierig? Bel/mail me voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Mabeth 0621347807 mindfulnessmoves.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 januari 2023, 16:01, door Mabeth Ciurans (neem contact op met Mabeth Ciurans)

Aangeboden: cursusruimte
Mooie sfeervolle cursusruimte te huur aangeboden in Utrecht wijk Wittevrouwen. Johannes de Bekastraat 10, hoek Bloemaertstraat. Ruimte geschikt voor individuele sessies alsmede groepssessies met een maximum van 12 personen.
Ook geschikt voor koren. Bel voor meer info met :
06 -207 488 50.
Categorie: Overig
Geplaatst op 25 december 2022, 11:12, door Leida Schuringa (neem contact op met Leida Schuringa)

Aangeboden: Proefles in Chinese Yoga ofwel Chi Neng Qigong
In de hele maand januari 2023 kun je 2 proeflessen volgen voor € 10,-. Opties: iedere woensdag van 17:30 tot 18:30 uur of op donderdag van 09:30 tot 10:30. Meld je aan via Obloem@hotmail.com. Kun je niet op deze dagen vraag dan een proefles aan op een ander tijdstip, bel dan met de instructeur Odette van der Heijden 06 - 511 31 848.
Locatie: Johannes de Bekastraat 10.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 17 december 2022, 10:12, door Odette van der Heijden (neem contact op met Odette van der Heijden)

Aangeboden: Lezing Vluchteling in eigen land
Op vrijdag 28 oktober geeft Ineke Inklaar een lezing over de 90.000 Arnhemmers die in september 1944 op bevel van de Duitse bezetter hun stad moesten verlaten.

Ineke schreef over dit vrij onbekende stuk vaderlandse geschiedenis het boek 'Vluchteling in eigen land'. Op basis van interviews vertelt ze daarin de verhalen van vijftien Arnhemse oorlogskinderen.

De lezing op 28 oktober is van 16 tot 17 uur bij het Wevehuis aan de Aartsbisschop Romerostraat 332 in Utrecht.
Entree: 10 euro (incl. koffie/thee en iets lekkers).
Aanmelden via utrecht@essnederland.nl of 06-41 81 45 99

Deze lezing wordt georganiseerd door de Utrecht Senior School.
Categorie: Overig
Geplaatst op 28 september 2022, 15:09, door Margot Bouwens (neem contact op met Margot Bouwens)

Aangeboden: 'Allerzielen in het Griftpark'
Op woensdag 2 november wordt voor de derde keer ‘Allerzielen in het Griftpark’ georganiseerd. Tussen 18.30 – 20.30 uur is iedereen welkom om bij de vijver in het Griftpark een lichtje op het water te laten drijven, ter nagedachtenis aan een geliefd persoon. De waterlantaarns kunnen beschreven worden met een persoonlijke boodschap.
Zij die worden gemist kunnen hiermee op een speciale manier worden herdacht.
De toegang is gratis.
Zie voor meer informatie: www.facebook.com/AllerzieleninhetGriftpark
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 september 2022, 19:09, door Liesbeth Verberk (neem contact op met Liesbeth Verberk)

Aangeboden: Creatief Atelier
Aangeboden: CREATIEF ATELIER
Samen creatief bezig zijn. Kom elkaar inspireren! Naar eigen smaak kun je kiezen voor tekenen/ schilderen/ kleien....
Breng je kwasten, papier en evt andere gereedschappen mee. Samen en toch zelfstandig werkend.
En natuurlijk het lokaal proper achterlaten.

Voor wie: volwassenen.

Locatie: Buurtcentrum de Leeuw, Samuel v. Houtenstraat 1, 3515 EA Utrecht.

Wanneer: Wekelijks, op do-avond.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Kosten: geen.

Lijkt het je leuk, bel dan naar Beatrijs, 06 - 1561 4882.
Categorie: Overig
Geplaatst op 23 september 2022, 16:09, door Beatrijs van der Pas (neem contact op met Beatrijs van der Pas)

Aangeboden: Cursus Omgaan met je smartphone
Weet je soms ook niet (meer) hoe je iets moet doen op je mobiele telefoon? Wil je rustig uitgelegd krijgen waar je iets kunt vinden en waar je dan op moet klikken? Kom naar de cursus 'Omgaan met je smartphone' van de Utrecht Senior School. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.: beveiligen, adresboek maken, whats­appen, sociale media, apps downloaden, reizen (Google Maps, openbaar vervoer) en foto’s maken.

Aantal lessen: 4 groepslessen
Start: vrijdag 21 oktober 2022
Tijd: van 16.00 tot 17.30 uur
Locatie: Het Wevehuis, Aartsbisschop Romerostraat 332 in Utrecht (Voordorp)
Docent: Vincent Landes
Kosten: 100 euro (incl. werkboek)

Aanmelden
Stuur een e-mail naar utrecht@essnederland.nl of bel naar 06-41 81 45 99.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 19 september 2022, 12:09, door Margot Bouwens (neem contact op met Margot Bouwens)

Aangeboden: Engelse les voor beginners
Kom gezellig leren met gelijkgestemden bij de Utrecht Senior School. Op 14 november start bijvoorbeeld de cursus Engels voor beginners. Leer Engels voor de lol, op vakantie of om met de kleinkinderen te kunnen communiceren. We gaan vooral luisteren, spreken en lezen en doen minder aan grammatica.

Alle lessen zijn opgebouwd rondom een thema zoals dagen van de week en klokkijken, familie en kleding.

Wanneer: start op maandag 14 november 2022
Aantal lessen: 10
Tijd: van 13.00 tot 15.00 uur (incl. pauze)
Locatie: Het Wevehuis, Aartsbisschop Romerostraat 332 in Utrecht
Kosten: 240 euro (inclusief lesboek)

Aanmelden of op de hoogte gehouden worden? Stuur een e-mail naar utrecht@essnederland.nl of bel naar 06-41 81 45 99.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 19 september 2022, 12:09, door Utrecht Senior School (neem contact op met Utrecht Senior School)

Aangeboden: Cursus model- en portretschilderen
Bij de Senioren Schilder School start op maandag 31 oktober en vrijdag 4 november de cursus model- en portretschilderen.

Bekwaam je onder begeleiding van een beeldend kunstenaar in het schilderen van portretten en modellen? De cursus start op maandagmiddag 31 oktober en op vrijdagmiddag 4 november en bestaat uit 8 bijeenkomsten.

Tijdens deze cursus van de Senioren Schilder School krijg je van een beeldend kunstenaar instructie over de opzet van een portret of model, de lijnen, het kleurenpalet en nog veel meer. De docent demonstreert en geeft advies tijdens het uitvoeren. De cursus bestaat uit 6 lessen en 2 vrije werkplaatsen, en is zowel voor beginners als gevorderden.

Praktische informatie
Wanneer:
de cursus op de maandagmiddag start op 31 oktober 2022
de cursus op de vrijdagmiddag start op 4 november 2022
Hoe laat: van 15.30 – 17.30 uur
Aantal bijeenkomsten: 8
Waar: Het Wevehuis, Aartsbisschop Romerostraat 332 in Utrecht
Bereikbaarheid: er is parkeergelegenheid en bus 4 stopt voor de deur
Docenten: op de maandagen Busse Weidema en op de vrijdagen Nico Heilijgers
Kosten: 144 euro
Materiaal: je hoeft alleen je eigen verf en penselen mee te nemen, de Senioren Schilder School zorgt voor het papier, de doeken, de schildersezel en de rest.

Aanmelden
Stuur een e-mail naar utrecht@essnederland.nl of bel naar 06-41 81 45 99.

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 19 september 2022, 12:09, door Senioren Schilder School (neem contact op met Senioren Schilder School)

Aangeboden: De Jan van Lingtuin omarmt de Dom - onthulling kunstwerk
Het initiatief 'van Dom tot Steengoed' streeft ernaar om zoveel mogelijk oude stukken van de Domtoren een nieuwe bestemming krijgen

Beeldend kunstenaar Wendy van Zanten heeft met de input van (jonge) buurtgenoten een sculptuur gemaakt die de verbinding verbeeldt van de buurtbewoners met de stad, de tuin en haar bezoekers.

De onthulling van de sculptuur is op zaterdag 10 september vanaf 10.45 door wethouder Susanne Schilderman
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 september 2022, 16:09, door Wendy van Zanten (neem contact op met Wendy van Zanten)

Aangeboden: Open repetitie Vrouwenkoor Ladyla
Open repetitie: Zing met ons mee op 21 september!

Ladyla is een Utrechts vrouwenkoor, bestaande uit een groep van tussen de 10 en 16 enthousiaste Lady’s. We hebben plek in verschillende stemgroepen.
We zingen zingen veel pop, maar ook wereldmuziek, jazz en klassiek onder leiding van onze enthousiaste dirigente Femke Temmink. Jaarlijks doen we mee met een aantal optredens zoals ‘Gluren bij de buren’ en ‘Glow in the Park”.
Plezier en samenzang
Het plezier van het zingen is voor ons erg belangrijk met daarnaast het neerzetten van een goed resultaat. Het hebben van zangervaring is wenselijk. We zingen meestal drie-of vierstemmig.
Repetities zijn wekelijks op woensdagavond in een buurthuis in Overvecht.
Iets voor jou?
Neem dan contact met ons op!
Facebook: koorLadyLa / contact: koorLadyLa@gmail.com
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 september 2022, 18:09, door Ingrid (neem contact op met Ingrid)

Aangeboden: Training Samen Dementievriendelijk
Op maandag 23 mei om 19 uur in Buurtcentrum De Leeuw is er een gratis training Samen Dementievriendelijk.
We gaan in op wat dementie is en hoe je het herkent. Daarna kijken we aan de hand van concrete situaties hoe je GOED kunt omgaan met mensen met dementie.
Van harte welkom!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 mei 2022, 15:05, door Petra van der Heiden (neem contact op met Petra van der Heiden)

Aangeboden: samenkerk 2-20
Kerk 2-20 is een evangelische buurtkerk, gestart op 02-02-2020, in de wijk Noord-Oost in Utrecht. We zijn een kerk voor de mensen in de buurt, die we willen ontmoeten, dienen en samen mee optrekken, wees welkom. elke zondag vanaf 09.30uur in het buurthuis de Leeuw.
Onze naam is afgeleid van de startdatum op 2 febr-2020 en de Bijbeltekst uit Nehemia 2:20 en dachten we ook aan de vergelijking met elektrische stroom. Zonder 220 volt heb je geen licht en geen kracht in huis. Licht maakt dingen zichtbaar en kracht maakt dingen mogelijk. Zo heeft God Zijn Geest aan ons gegeven om Zijn licht te laten schijnen in ons denken, en een volgeling te zijn van Zijn Zoon Jezus Christus.
Jezus zegt: "Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen.
Het licht van Jezus verdrijft de duisternis uit uw leven!

samenkerk2-20.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 29 april 2022, 13:04, door w boverhoff (neem contact op met w boverhoff)

Aangeboden: Troostdag zaterdag 21 mei in Buurtcentrum De Leeuw
Op zaterdag 21 mei is er ruimte voor troost, nieuwe ontmoetingen en inspirerende workshops in Buurtcentrum De Leeuw (Utrecht Noordoost). Voel je welkom samen met je buurman, een vriendin, je kinderen of in je eentje. Net waar je zin in hebt en net waar je behoefte aan hebt.

Wethouder Rachel Streefland opent de Troostdag om 10.45 uur, er is livemuziek en aansluitend een interview met Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) over het verlies van haar man. Aansluitend zijn er diverse workshops (zingen, schrijven, schilderen, theater, vilten, praten) waarin op een beeldende manier aandacht wordt gegeven aan gemis. In de ontmoetingsruimte zijn kraampjes met informatie en is er een kast vol boeken over rouw. We eindigen de dag met een film over rouw en een Café TrösT (muziek, poëzie en ontmoeting).

Er is aanbod voor iedereen, voor jong én oud. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor minder validen. Kijk voor meer informatie op www.trost.nl, je kunt je via deze website ook inschrijven voor één of meerdere activiteiten. Inschrijven is niet noodzakelijk, je kunt ook gewoon langskomen en aansluiten waar nog ruimte is.

Het initiatief voor en de organisatie van deze dag ligt bij Stichting TrösT, Humanitas Utrecht, Zin in Utrecht en Dock/Buurtcentrum De Leeuw. Zij willen rouw bespreekbaar maken. Deze Troostdag dient als opmaat voor een laagdrempelige inloopplek in Buurtcentrum De Leeuw waar lotgenoten elkaar regelmatig kunnen gaan ontmoeten. Voor dit project zullen vrijwilligers getraind worden. Het is mogelijk om je hier tijdens de Troostdag voor aan te melden.
Categorie: Overig
Geplaatst op 28 april 2022, 10:04, door Carlien van Geffen (neem contact op met Carlien van Geffen)

Aangeboden: Creatief Atelier
Samen creatief bezig zijn. Kom elkaar inspireren! Creatieve vormen: tekenen, schilderen, kleien.
Breng je kwasten, papier en evt andere gereedschappen mee. Samen en toch zelfstandig werkend. Naar eigen smaak kun je kiezen voor tekenen/schilderen/kleien/....
En natuurlijk het lokaal proper achterlaten.

Voor wie: volwassenen.
Locatie: Buurtcentrum de Leeuw
Wanneer: Wekelijks, op do-avond.
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Kosten: geen.
Categorie: Overig
Geplaatst op 19 april 2022, 09:04, door Sharda Kalicharan (neem contact op met Sharda Kalicharan)

Aangeboden: Creatief Atelier
Samen creatief bezig zijn. Kom elkaar inspireren! Creatieve vormen: tekenen, schilderen, kleien.
Breng je kwasten, papier en evt andere gereedschappen mee. Samen en toch zelfstandig werkend. Naar eigen smaak kun je kiezen voor tekenen/schilderen/kleien/....
En natuurlijk het lokaal proper achterlaten.

Voor wie: volwassenen.
Locatie: Buurtcentrum de Leeuw
Wanneer: Wekelijks, op do-avond.
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Kosten: geen.
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 april 2022, 10:04, door Sharda Kalicharan (neem contact op met Sharda Kalicharan)

Aangeboden: Durf te vragen
Odensehuis Andante in Utrecht is een stedelijke ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie. Vragen stellen over dementie aan mensen met beginnende dementie. Vragen die je nog nooit hebt durven stellen? Wij doen dat voor één keer in de Gedachtenkamer van het Odensehuis Andante.Op 25 maart, 10:30 uur, Oudwijkerdwarsstraat 148, Utrecht.
***durftevragen ***beperkteplaatsen ***Meldjeaan
inloophuisandante.nl
info@inloophuisandante.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 21 maart 2022, 12:03, door Mieka Vroom (neem contact op met Mieka Vroom)

Gevraagd: Vrijwilligers/campingbeheerders voor Buurtcamping Griftpark
Beste buren,

De buurtcamping Griftpark is terug en al weer druk bezig met de voorbereidingen voor 8 t/m 10 juli 2022!

We zoeken nog buren die ons komen helpen in de aanloop naar en tijdens het kampeerweekend. Ben jij een echte handen-uit-de-mouwen-steker wat betreft organisatie of misschien juist een stille kracht met prachtige ideeën voor de programmering? We hebben jullie allemaal nodig!

Voor meer informatie zie www.debuurtcamping.nl/stad/utrecht
Mail naar flip@debuurtcamping.nl voor al je vragen en om je aanmelden
Categorie: Overig
Geplaatst op 20 maart 2022, 16:03, door Flip (neem contact op met Flip)

Aangeboden: Chinese Yoga ofwel Chi Neng Qigong
Bewegen in meditatie, waarbij het lichaam soepel wordt en de geest rustig. Deze bewegingsleer werkt op het zelfhelend vermogen, hierdoor wordt de gezondheid positief beïnvloedt.
Iedere woensdag een kennismaking les.
Locatie: Johannes de Bekastraat 10.
Tijd: 17:30 - 18:30 uur
Aanmelden: 06 - 511 31 848
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 17 februari 2022, 17:02, door Odette van der Heijden (neem contact op met Odette van der Heijden)

Aangeboden: Opendag badminton jeugd USV Hercules
Ben je tussen de 8 en 18 jaar, en lijkt badmintonnen je erg leuk, kom dan naar de opendag op 26 feruari bij de jeugdvereniging van USV Hercules in Voordorp.

Iedereen van 8 t/m 18 jaar is welkom. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jeugd.badminton@usvhercules.nl

Meer informatie over de vereniging vind je op:
www.usvhercules.nl/badminton/jeugd/
Categorie: Overig
Geplaatst op 27 januari 2022, 22:01, door Jeugdbadminton USV Hercules (neem contact op met Jeugdbadminton USV Hercules)

Aangeboden: Nooit te oud om te groeien - zingevingsbijeenkomsten voor senioren
Zin in Utrecht organiseert maandelijkse dialoogbijeenkomsten voor ouderen rondom thema's 'die ertoe doen'.
B.C. De Leeuw
Sam. v. Houtenstraat 1
Maandagmiddag
13.45 uur – 15.45 uur
Inloop vanaf 13.30 uur

10 jan: Vriendschap
7 feb: Natuur&Milieu
7 mrt: Grenzen
4 april: Armoede
9 mei: Spiritualiteit
13 juni: Angst
11 juli: Maakbaarheid
1 aug: (Voor)oordelen
5 sept: Medische zeggenschap
3 okt: Tijd
7 nov: Rouw
12 dec: Verwachtingen
Categorie: Overig
Geplaatst op 29 november 2021, 13:11, door S.E. van IJssel (neem contact op met S.E. van IJssel)

Aangeboden: concert 244:Zomerpassie
Zin in een leuk, 1 uur concert op 1 oktober? Wij hebben de Matthäus Passion verkort en verwerkt: We presenteren een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en aria's. We spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in de zomer van 2021.

Wanneer: vrijdag 1 oktober 2021
Tijd: 20.30 uur
Plaats: Marnixzaal (Domplein, 4)
Kijk op www.244zomerpassie.nl/kaartverkoop voor kaartjes.
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 september 2021, 12:09, door 244: Zomerpassie (neem contact op met 244: Zomerpassie)

Aangeboden: 244: Zomerpassie (Matthäus Passie in pocket versie)
Zin in een leuk 1 uur concert op 1 oktober? Wij hebben de Matthäus Passion verkort en verwerkt: We presenteren een korte, toegankelijke en luchtige versie van de Matthäus, verteld in het Nederlands, met theater en aria's. We spelen de mooiste stukken, en vertellen het hele verhaal. Of nee, niet het hele verhaal, maar datgene wat volgens ons het verhaal nú betekent, in de zomer van 2021.
Kijk op www.244zomerpassie.nl/kaartverkoop voor tickets.
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 september 2021, 12:09, door 244: Zomerpassie (neem contact op met 244: Zomerpassie)

Aangeboden: CREATIEF ATELIER
Samen creatief bezig zijn. Kom elkaar inspireren! Creatieve vormen: tekenen, schilderen, kleien.
Breng je kwasten, papier en evt andere gereedschappen mee. Samen en toch zelfstandig werkend. Naar eigen smaak kun je kiezen voor tekenen/schilderen/kleien/....
En natuurlijk het lokaal proper achterlaten.

Locatie: Buurtcentrum de Leeuw
Wanneer: Wekelijks, begint op do 07-10-2021
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 september 2021, 17:09, door Beatrijs van der Pas (neem contact op met Beatrijs van der Pas)

Aangeboden: Open repetitie: Zing met ons mee op 15 september!
Ladyla is een Utrechts vrouwenkoor, bestaande uit een groep van tussen de 10 en 16 enthousiaste Lady’s. We hebben plek in verschillende stemgroepen.

We zingen zingen veel pop, maar ook wereldmuziek, jazz en klassiek onder leiding van onze enthousiaste dirigente Femke Temmink. Jaarlijks doen we mee met een aantal optredens zoals ‘Gluren bij de buren’ en ‘Glow in the Park”.

Plezier en samenzang
Het plezier van het zingen is voor ons erg belangrijk met daarnaast het neerzetten van een goed resultaat. Het hebben van zangervaring is wenselijk. We zingen meestal drie-of vierstemmig.

Repetities zijn wekelijks op woensdagavond in een buurthuis in Overvecht.
Iets voor jou?
neem dan contact met ons op!
Facebook: koorLadyLa / contact: koorLadyLa@gmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 3 september 2021, 11:09, door Ingrid Govers (neem contact op met Ingrid Govers)

Aangeboden: Nooit te oud om te groeien in wijsheid
Nooit te oud om te groeien in wijsheid biedt de gelegenheid om samen met leeftijdsgenoten levenservaringen en wijsheid te delen.
Deze maandelijkse bijeenkomsten worden georganiseerd door Zin in Utrecht in Buurtcentrum De Leeuw en hebben iedere keer een ander thema. Er zijn geen kosten aan verbonden, echter een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.   
De bijeenkomsten vinden plaats van 13:45 tot 15:45 uur. (Inloop vanaf 13:30) met een afwisselend thema op de volgende data:
18 jan: Co-existeren met Covid19
15 feb: Eenzaamheid
15 mrt: Waardigheid
12 apr: Geheimen
10 mei: Klimaattransitie
14 juni: Luisteren
19 juli: Wijsheid
30 aug: (omgaan met) dementie
20 sept: Internet&privacy
25 okt: Authenticiteit&hypocrisie
15 nov: Rondom de dood
13 dec: Stilte

Graag aanmelden via info@zininutrecht.nl of 030-6626814
Categorie: Overig
Geplaatst op 9 januari 2021, 13:01, door Zin in Utrecht (neem contact op met Zin in Utrecht)

Aangeboden: Proefles Aapjeskooi maandag 26 oktober
AAPJESKOOILESSEN VOGELENBUURT VANAF 26 OKTOBER!
Lieve ouders van Utrecht, vanaf 26 oktober gaan we Aapjeskooilessen geven op maandagochtend in de Vogelenbuurt. In een gymzaal vol toestellen ga je bij de Aapjeskooi samen met je dreumes of peuter op ontdekking. Op een speelse manier leren de aapjes: klimmen, rollen, springen, slingeren, mikken, balanceren maar vooral plezier maken! Inschrijven met de U-pas is mogelijk. Ga naar www.aapjeskooi.nl voor het lesrooster en meld je snel aan voor een proefles op 26 oktober.
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 oktober 2020, 15:10, door Stichting Aapjeskooi (neem contact op met Stichting Aapjeskooi)

Aangeboden: Financiering en Investeringen
Goedemorgen.,
Wij zijn investeerders die op zoek zijn naar winstgevende projectleiders om samen te werken in transparantie en te investeren in uw bedrijf. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op het volgende adres::
Dankzij
Categorie: Overig
Geplaatst op 3 oktober 2020, 10:10, door Friedrich Horst (neem contact op met Friedrich Horst)

Aangeboden: Dreumes- en peutergym: Aapjeskooilessen in de Vogelenbuurt
AAPJESKOOILESSEN VOGELENBUURT VANAF 28 SEPTEMBER!
Lieve ouders van Utrecht, vanaf eind september gaan we Aapjeskooilessen geven op maandagochtend in de Vogelenbuurt. In een gymzaal vol toestellen ga je bij de Aapjeskooi samen met je dreumes of peuter op ontdekking. Op een speelse manier leren de aapjes: klimmen, rollen, springen, slingeren, mikken, balanceren maar vooral plezier maken! Inschrijven met de U-pas is mogelijk. Ga naar www.aapjeskooi.nl voor het lesrooster en meld je snel aan voor een proefles of de korte lesperiode (van 3 lessen)!
Categorie: Overig
Geplaatst op 15 september 2020, 14:09, door Stichting Aapjeskooi (neem contact op met Stichting Aapjeskooi)

Aangeboden: Speciale diensten met internationale evangelist Sarris Draaijer
Zaterdag 25 juli en zondag 26 juli zijn er speciale diensten met evangelist Sarris Draaijer!

Al zo veel dingen geprobeerd. Waarom geef je Jezus geen kans? God houdt van je! God kan een wonder doen in je leven! Depressie, eenzaamheid, ziekte en pijn, afwijzing en angst zijn soms aspecten in het leven waar we kunnen denken dat er geen meer hoop is. Maar God kan je bevrijden en genezen!

Gevraagd om een teken van God? Kom langs en ervaar wat God kan doen in je leven! Je bent van harte welkom!

Waar: jenaplan school witte vrouwen, poortstraat 73 Utrecht
Wanneer: zaterdagavond 25 juli om 19.30 en zondagochtend 26 juli om 11.00
Info: www.dedeurutrechtoost.nl / 06 52286958
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 juli 2020, 22:07, door Kevin Houtman (neem contact op met Kevin Houtman)

Aangeboden: live optreden muziekband Look-up
De muziekband Look-up zal zaterdag 13 juni vanaf 13:00 een optreden geven op de stadhuisbrug.

Look-up is een christelijke coverband bestaande uit vijf muzikanten. De band speelt muziek uit verschillende genres. Voornamelijk is dit rock/pop. De covers zullen bekend in de oren klinken maar nu met een aangepaste tekst en een levensveranderende boodschap!

wanneer: zaterdag 13 juni 2020 vanaf 13:00
waar: stadhuisbrug, centrum Utrecht
info: dedeurutrechtoost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 27 mei 2020, 22:05, door Kevin Houtman (neem contact op met Kevin Houtman)

Aangeboden: Aapjeskooi buitenlessen bij basisschool De Koekoek!
We gaan Aapjeskooien in de buitenlucht!

Stichting Aapjeskooi start weer met lessen voor dreumesen en peuters, maar nu buiten op het schoolplein van basisschool De Koekoek. De toestellen van het plein worden gebruikt, aangevuld met de kleurrijke peutermaterialen. De lessen worden gegeven met de vaste Aapjeskooistructuur. Daarbij heeft iedere les een fantasierijk thema en staan er iedere les weer nieuwe oefeningen, spelletjes en liedjes passend bij dit thema centraal. Kijk op de website (aapjeskooi.nl) voor het actuele lesrooster en om je in te schrijven. Ontdek welke mogelijkheden er op buitentoestellen zijn en herhaal de spelletjes en dansjes die we doen thuis met je aapje. Op die manier krijg je niet alleen een leuke les van ons, maar ook genoeg tips voor een hele week beweegplezier!
Categorie: Overig
Geplaatst op 27 mei 2020, 12:05, door Aapjeskooi (neem contact op met Aapjeskooi)

Aangeboden: Oppas nodig tijdens het thuiswerken??
Oppas nodig zodat er nog wat van het thuiswerken komt terwijl de kinderen thuis zijn, laat het me weten!

Ik ben in december gepromoveerd aan de TU Delft en we zijn per 1 februari in Utrecht komen wonen, ik ben ondertussen opzoek naar een nieuwe baan maar dat gaat in tijden van het Corona virus niet zo rap. Dus ik heb alle tijd om wat taken uit jullie handen over te nemen!
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 17 maart 2020, 09:03, door Roos (neem contact op met Roos)

Aangeboden: BUURTDINER op zaterdag 29 februari (in Buurtcentrum de Leeuw)
Hallo, wij zijn Tom, Sander en Stephan en vinden het leuk om zo nu en dan voor grote(re) groepen te koken. Ons doel is mensen bij elkaar brengen door middel van een maaltijd. Voor de zesde keer gaan wij voor jullie koken (zie Mens en Wijk - wintereditie). Kosten zijn €6 voor de driegangen maaltijd. Meer informatie en aanmelden kan online:
www.buurtdiner.com Hopelijk tot 29 februari !
Categorie: Overig
Geplaatst op 1 februari 2020, 10:02, door Sander Ekstijn (neem contact op met Sander Ekstijn)

Aangeboden: ZZP Netwerk!
Voortuin Netwerk, voor alle ondernemers uit Noord en Noordoost

Haal meer uit LinkedIn
Donderdag 30 jan 2020
Coffeemania - Utrecht

Tijdens de workshop van een uur krijg je praktische tips over hoe je LinkedIn kunt gebruiken voor je bedrijf. Aan bod komen:
– hoe maak je een wervend LinkedIn profiel?
– hoe wordt jouw profiel beter vindbaar?
– hoe kun je met LinkedIn netwerken?
– LinkedIn groepen
– marketingmogelijkheden met LinkedIn

De workshop wordt gegeven door Jolanda Heusschen. Zij is zelfstandig loopbaanadviseur en verzorgt trainingen op het gebied van sollicitatie, personal branding en LinkedIn.

Programma
19.30 Inloop bij Coffeemania
20.00 Workshop
21.00 Netwerkborrel

Locatie
Coffeemania – Tiberdreef 10, Utrecht / station Utrecht Overvecht

Voortuin Netwerk
Voor leden is deze avond gratis. Ben je ondernemer, woon of werk je in Utrecht Noordoost / Overvecht, en wil je ook lid worden van Voortuin Netwerk? Voor € 50 per jaar krijg je 5 interessante netwerkavonden en per avond 3 consumpties en lekkere hapjes. Meld je direct aan via het aanmeldformulier.
Categorie: Overig
Geplaatst op 16 januari 2020, 08:01, door Puck (neem contact op met Puck)

Aangeboden: Tijd voor Verbinding
Tijd voor Verbinding!
Ziet u uw leven ook als een reis, een zoektocht naar wie u in wezen bent? Vindt u het interessant om meer te weten over hoe wij als Weefsters en Vrijmetselaars daar met elkaar over in verbinding zijn en in groeien?
Dan bent u hartelijk welkom op onze open dag op 2 februari 2020 om 14.00 (ontvangst vanaf 13.30 uur) in Huize het Oosten, Rubenslaan 1 in Bilthoven. Naast informatie ontvangen, kunt u ook beleven wat een vrijmetselaars- of weefstersrituaal inhoudt: wij voeren er met alle aanwezigen een uit.
Wij vinden het fijn als u vooraf doorgeeft dat u komt: u vindt meer informatie en de aanmeldingsknop op www.tijdvoorverbinding.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 13 januari 2020, 20:01, door Christien Begemann (neem contact op met Christien Begemann)

Aangeboden: Warme chocolademelk drinken met buurtgenoten
Kom gezellig a.s. vrijdag, 10 januari, van 8-9 uur 's avonds warme chocolademelk drinken in het buurtcentrum De Leeuw (Samuel van Houtenstraat 1).

Er zal ook koffie, thee en limonade worden geschonken.

Deelname is gratis!
Categorie: Overig
Geplaatst op 5 januari 2020, 15:01, door Dianne Burggraaff (neem contact op met Dianne Burggraaff)

Aangeboden: Leuke avond voor zzp'ers
Leden voor leden
Donderdag 19 sep 2019 - 19:30
Coffeemania - Utrecht

De traditionele netwerkavond waarop vijf leden zich in tien minuten voorstellen aan Voortuin Netwerk. Deze keer zijn er presentaties van:

1. Regien de Boer – Culturele veranderingen trainingen / communicatie
2. Wijgert-Jan van As – fotograaf
3. Elisa Hoekstra – Life Coach
4. Sjaak Koopman – KoSu, de oplossing voor uw computerproblemen
5. Meta Rooding – Fysio Bewust Utrecht

Programma
19.30 Inloop bij Coffeemania
20.00 Voorstelrondje en Presentaties
21.00 Netwerkborrel

Locatie
Coffeemania – Tiberdreef 10, Utrecht / station Utrecht Overvecht

Voortuin Netwerk
Voor leden is deze avond gratis. Niet-leden kunnen voor 12,50 euro komen kennismaken. Hiervoor mag je meedoen aan de avond. Je krijgt 3 consumpties naar keuze, lekkere hapjes en de mogelijkheid om met een 30-tal ondernemers kennis te maken.

Schrijf je in of meld je aan via het aanmeldformulier op de website: wwwvoortuinnetwerk.nl. Via dit formulier kun je ook aangeven dat je op de hoogte wil worden gehouden van onze bijeenkomsten.
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 september 2019, 16:09, door Puck 't Hart (neem contact op met Puck 't Hart)

Aangeboden: Betaalbare werkruimte in de buurt aangeboden voor freelancer
Welke ZZP-er komt ons vergezellen? Wij huren met 5 personen een ruime en hoge werkruimte in een prachtig oud schoolgebouw op de Grave van Solmsstraat aan de rand van de Vogelenbuurt/Tuinwijk. Het is een sfeervol pand waar enkele kunstenaars een atelier hebben en een aantal culturele stichtingen huizen. De werkruimte wordt op dit moment bemand door een filosofiedocent, een jurist (docent/onderzoeker), een mensenrechten onderzoekster en een adviseur/onderzoekster sociaal domein. Er heerst een rustige, gezellige werksfeer en we lunchen geregeld samen. De huur bedraagt 120 euro per maand. We zoeken iemand die regelmatig aanwezig is, minimaal 2 werkdagen in de week. Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven. Neem daarvoor contact op met Silvia Bunt: info@slimbeleid.nl of Alicia Dibbets: alicia@humanrightspractice.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 september 2019, 09:09, door Silvia Bunt (neem contact op met Silvia Bunt)

Aangeboden: BUURTBRIEF WvNoortpleinFEEST
Beste buurtbewoner,

Op zaterdag 7 september 2019, op veler verzoek voortaan de 1de zaterdag van de maand, organiseren we weer ons jaarlijks gezellig Willem van Noortplein Feestje, 10-17uur.

Voorlopig programma:
10.00 – 17.00 Rommelmarktje
10.00 – 17.00 Techniek / Anne Veen
08.00 – 16.00 LUCHTKUSSEN

DIV. TIJDEN KINDERSPELLEN - OLIVIER Hooghwinkel

11.00 - 11.30 UKELELE ZANGERESJES LINDE & BISÓU

12.00 – 13.00 ?? Cristian Kuitert, WvNstraat

13.00 – 13.45 ?? Evy & The Assholes


12.00 – 14.00 POFFERTJES -- Marjolein van Wijk
12.00 – 16.00 SCHMINKEN – Sandra Deden

13.00 – 17.00 BAH / Bandenplakker Aan Huis / Repair Café
Buurthuis – Dirk den Hamer
VOOR KLEINE FIETSREPARATIES ZOALS REMMEN,
LAMPEN, LEKKE BAND

13.00 – 15.00 Ballonvouwen door BELLA BALLON

15.00 – 15.30 ZANGSCHOOL TOSCA - Ilse Lindhout

15.45 Cafe Willem met hapjens + Q-Vignes met
miniglaasjes wijn

16.00 - ? ZUMBA, CANTO DO BRASIL -Lisanne van ’t Hoff

17.30 Warenhuis De Waarde haalt de restspullen op

Overal in de wijk hangen al oproepen voor vrijwilligers en hun helpende handen en hoofden.
Wie vindt het leuk om dit jaar eens een keertje mee te doen?
* Vrijdag 15.30u constructies bouwen van palen + tape voor de dakjes zaterdag.
* Vrijdag 18.00-19.30u veld opschonen van blikjes, stenen, grote takken e.a. ongerief.

* Zaterdag zijn nog nodig de rondlopende gastheren en gastvrouwen. Zij verwelkomen de optredende gasten en artiesten en zorgen voor hun kleine attentie
* Meedoen in de kinderactiviteiten van onze PABO-man Olivier.
* Graag EHBO-achtigen (EHBO-doos aanwezig) voor de kleine smak en de grote pleister.
* Iemand die de stickers checkt: heeft iedereen betaald (voor het Lustrum!) ?
* Iemand die de borg terugbetaalt (Is de plak schoon opgeleverd?  even meelopen )

KORTOM, WE ZIJN AAN HET OEFENEN EN WARMLOPEN VOOR HET GROOTSCHALIGE LUSTRUM IN 2020. OOK HIERVOOR KUN JE JE AL AANMELDEN.
ROC-STUDENTEN EVENEMENTENOPLEIDING ZIJN VAN HARTE WELKOM.

Bij dezen: de inschrijfformulieren liggen vanaf ma. 26 augustus op de balie van AH.
Inschrijven: 17-18 uur met 2x losse €10 (voor teruggave Borg)Bucheliusstraat 6Bis

Tot gauw! Groeten van

Frans 06 444 16 991 f.friedheim@gmail.com allrounder
Fieke 06 44 5949 51 fieke.kersten@online.nl coördinator
Olivier 06 1290 4665 o-4@live.nl kinderactiviteiten, website www.buurtfeestwvn.nl
https://www.facebook.com/Buurtfeest-Willem-van-Noortplein-112046660165662/
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 augustus 2019, 21:08, door Fieke Kersten (neem contact op met Fieke Kersten)

Aangeboden: Vijf inspiratie workshops voor 55 plussers
Power Utrecht (www.powerutrecht.nl) organiseert dit najaar een serie van vijf
inspiratie workshops voor 55 plussers die zich willen (her)oriënteren op hun
leven. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan
en waar op dit moment hun interesses en behoeften liggen. De bijeenkomsten
bestrijken vijf levensdomeinen: lichaam & geest, sociale contacten, materiele
situatie, arbeid & activiteiten, waarden & inspiratie.
Op vrijdagochtend 6 september is een introductiebijeenkomst van 10.00 uur
tot 13.00 uur. Plaats: Bemuurde Weerd 3 Oostzijde, Utrecht.
De workshops zijn op de vrijdagochtenden 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29
november Tijd: 10.00 uur tot 13.00 uur. Plaats: Bemuurde Weerd 3 Oostzijde,
Utrecht.
Aanmelden voor de introductiebijeenkomst en/of workshops kan door een email
te sturen naar info@powerutrecht.nl.
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Marco de la Rambelje, M 06 513 325 19 E marcodelarambelje@gmail.com
of Hanske van Holstein, M 06 34451959 E hanskevanholstein@gmail.com
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 10 augustus 2019, 14:08, door Marco de la Rambelje (neem contact op met Marco de la Rambelje)

Aangeboden: Terugkomsessies Mindfulness
Om je mindfulness te vervolgen, te verdiepen of opnieuw op te pakken. Maandelijkse terugkombijeenkomsten in Tuindorp. Het oefenen in een groep geeft steun en inspiratie. Je bent welkom om een keer gratis te komen kennismaken.
Woensdagavonden 17 juli en weer verder in september.
Ook op vrijdagmiddagen en op woensdagochtend in Lombok.
Kijk op de site: www.begeleidinginaandacht.nl/terugkom-mindfulness/. Of meld je aan bij Marcellavangool@gmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 juni 2019, 17:06, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Aangeboden: Er is weer plek in de Dru Yoga les van Buurtcentrum De Leeuw.
Renuka Devi is opgebracht in een Indiase traditie van yoga en meditatie, en geeft ruim vijf jaar succesvol Dru Yoga les in buurtcentrum De Leeuw. Zij staat bekend om haar betrokkenheid en persoonlijke benadering.

Vanaf 2 september zijn er enkele plaatsen beschikbaar op dinsdag(09.15-10.30 uur) en zondag(10.15-11.30 uur). Heb je behoefte om zeer effectief stress te verlichten, je rug/nek te versoepelen en te versterken of gewoon even tijd te investeren in jezelf? Neem dan vrijblijvend contact op: 06 2495 1203 of renukadevi1008@gmail.com. De bijdrage is 11,75 per les. Proefles 7,-.

Het is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, gezondheid of conditie. En…héérlijk om te doen!
Categorie: Overig
Geplaatst op 5 juni 2019, 16:06, door Renuka Devi (neem contact op met Renuka Devi)

Aangeboden: Buurtdiner op 19 juli (in buurtcentrum de Leeuw)
Hallo, wij zijn Tom, Sander en Stephan en vinden het leuk om zo nu en dan voor grote(re) groepen te koken. Ons doel is mensen bij elkaar brengen door middel van een maaltijd. Voor de vierde keer gaan wij voor jullie koken. Kosten zijn €6 voor de driegangen maaltijd. Meer informatie en aanmelden kan online:
www.buurtdiner.com Hopelijk tot 19 juli !
Categorie: Overig
Geplaatst op 2 juni 2019, 10:06, door Sander Ekstijn (neem contact op met Sander Ekstijn)

Aangeboden: Zomerkorting bij de Aapjeskooi! | 20% korting bij afname van de gehele periode
Beste ouders,

Kennen jullie de Aapjeskooi al? Iedere woensdag- en zaterdagochtend organiseert de Aapjeskooi fantasierijke gymlessen voor dreumesen, peuters en kleuters in Wittevrouwen (gymzaal Deken Roesstraat). Kinderen van 1,5 t/m 6 jaar zijn van harte welkom in een gymzaal vol toestellen te komen klimmen, springen, slingeren, rollen, mikken, dansen en vooral plezier maken! Ieder kind wordt daarbij vergezeld door een ouder of verzorger. De kleuters leren echter al om zelfstandig te gymmen. Komen jullie ook een keertje samen gymmen en ontdek wat jouw aapje allemaal al kan!

Kijk voor meer informatie en om je aan de melden voor een proefles (op woensdag 29 mei of zaterdag 1 juni) op www.aapjeskooi.nl.

De Aapjeskooi heeft nu ook nog een hele leuke actie voor jullie. Je kunt je nu aanmelden voor periode 3 met 20% korting! Periode 3 is een korte lesperiode en start in de week van 10 juni.
.
De speciale kortingscode van 20% voor periode 3 is: Zomer@@pje!
.
Voorwaarden: Alleen geldig bij afname van alle lessen (= hele periode). In te leveren tot 9 juni op www.aapjeskooi.nl/lessen-2019
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 mei 2019, 12:05, door Manuel, Stichting Aapjeskooi (neem contact op met Manuel, Stichting Aapjeskooi)

Aangeboden: Gratis speelochtend voor kinderen van 3-5
Korfbalclub Synergo organiseert ochtend voor kleine sporters

Korfbalclub Synergo organiseert zaterdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur een kangoeroe-ochtend voor 3-, 4- en 5-jarigen. De kinderen gaan dan samen allerlei sportieve spelletjes doen. De jongsten in een eigen groepje. Iedereen van die leeftijd is welkom. En de ouders ook. Voor hen staat heerlijke koffie en cake klaar op de helemaal nieuwe korfbalaccommodatie van Synergo aan de Loevenhoutsedijk 2. Aanmelden kan via www.synergo.nl.

Bruisende korfbalclub
Synergo is dé korfbalclub van Utrecht. Met meer dan 400 leden bruist de club van energie, midden tussen de wijken Tuinwijk, Ondiep, Overvecht en Tuindorp. Sinds dit voorjaar heeft de club volledig nieuwe velden, nadat in het najaar de nieuwe hal en clubhuis in gebruik werden genomen.

Nog 3 gratis trainingen
Synergo wil na de zomer van start met een kangoeroe-club voor de jongste sportertjes. Zij kunnen zich sportief helemaal uitleven, onder goede begeleiding. De kangoeroe-ochtend is ter kennismaking. Op de 3 zaterdagen na 11 mei kunnen kinderen die het leuk vonden nog 3 gratis kangoeroe-trainingen volgen.

Snel, slim en schotvaardig
Synergo verwelkomt zónder wachtlijst ook graag kinderen van andere leeftijden. Korfbal is een sport waarbij jongens en meisjes samen in een team spelen. Belangrijk is dat je niet mag lopen met de bal. Daarom moet je veel bewegen om snel vrij te komen en aanspeelbaar te zijn. En je moet ook heel goed samenspelen. Snel, slim en sociaal, dat is de kern van korfbal.
Categorie: Overig
Geplaatst op 25 april 2019, 19:04, door Femke Steendam (neem contact op met Femke Steendam)

Aangeboden: POWER Utrecht
Vijf inspiratie workshops
voor 55 plussers
Power Utrecht (www.powerutrecht.nl) organiseert dit voorjaar een serie van vijf inspiratie workshops voor 55 plussers die zich willen (her)oriënteren op hun leven. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar op dit moment hun interesses en behoeften liggen. De bijeenkomsten bestrijken vijf levensdomeinen: lichaam & geest, sociale contacten, materiele situatie, arbeid & activiteiten, waarden & inspiratie.
Op vrijdagmiddag 12 april is een introductiebijeenkomst van 14.00 uur tot 17.00 uur. Plaats: Bemuurde Weerd 3 Oostzijde, Utrecht.
Oriëntatiebijeenkomst
POWER Utrecht organiseert op vrijdag 12 april van 14 uur tot 17 uur een oriëntatiebijeenkomst. Locatie: Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht.
Workshops
De workshops zijn op vrijdagmiddag 26 april en donderdagmiddag 9 en 23 mei, 6 en 20 juni. Tijd: 14 uur tot 17 uur. Locatie: Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht.
Aanmelden
Aanmelden voor de oriëntatiebijeenkomst en/of workshops kan door een e-mail te sturen naar info@powerutrecht.nl.
Meer informatie kunt u vinden op de site van POWER Utrecht: www.powerutrecht.nl.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 8 maart 2019, 11:03, door Marco de la Rambelje (neem contact op met Marco de la Rambelje)

Aangeboden: Gespreksmaatjes gezocht
Soms kan het fijn zijn je hart te luchten en door te praten over de diepere dingen in het leven*** bijvoorbeeld als je je eenzaam voelt of beperkt bent in je mobiliteit. Door een goed gesprek kan je vaak de wereld weer aan.

Zin in Utrecht koppelt Utrechters die daar behoefte aan hebben gedurende langere tijd aan een gespreksmaatje. Heb jezelf behoefte aan of kent je iemand die behoefte heeft aan iemand die regelmatig langskomt (minimaal een jaar) met een geduldig luisterend oor, zonder enig oordeel en met aandacht voor jouw (levens-) verhaal, neem contact op met Zin in Utrecht.

Misschien wil je zelf wel gespreksmaatje worden voor een mede-Utrechter. Zin in Utrecht biedt een training in existentiële gespreksvoering. Daarna gaan we op zoek naar een passend maatjescontact. De eerstvolgende training vindt plaats 5, 12 en 19 maart a.s.

Voor meer informatie zie onze website: www.zininutrecht.nu. Contact opnemen kan via info@zininutrecht.nu, of 030-6626814.
Categorie: Overig
Geplaatst op 21 februari 2019, 16:02, door Cathelijne van der Veen (neem contact op met Cathelijne van der Veen)

Aangeboden: Gregoriaans zingen in de Josephkerk
Al eeuwenlang wordt er in kerken en kloosters gregoriaans gezongen. Gregoriaanse gezangen kunnen in je ziel je raken en ze gaan nog meer leven wanneer je ze zelf zingt.
Sinds een aantal jaar is er in de Jospehkerk een vrouwenschola onder leiding van Marietrees Broeren. Zij heeft meerdere cursussen gedaan aan het Gregoriaans instituut in Essen, Duitsland, en tijdens de koorrepetities vertelt ze ook over de achtergrond van de gezangen. En soms zingen we vanuit de neunen, de tekens die in de middeleeuwen opgeschreven zijn.
Hou je van zingen en vind je het een uitdaging om eens kennis te maken met het gregoriaans dan ben je van harte welkom om een keer (of vaker) mee te zingen met onze vrouwenschola. We repeteren iedere vrijdagmiddag van 3 uur tot half 5 in de Josephkerk aan de Draaiweg. Meer info zie www.josephkerk-utrecht.nl of stuur een mail aan: info@josephkerk-utrecht.nl of bel 030-2444032 (a.m. koot)
Categorie: Overig
Geplaatst op 16 januari 2019, 10:01, door Anne-Marieke Koot (neem contact op met Anne-Marieke Koot)

Aangeboden: UITNODIGING SERIE LEZINGEN
Dit betreft 5 interessante lezingen in Buurtcentrum De Leeuw. Onderwerp is de enorme invloed die de werking van onze oren heeft op wie we zijn en hoe we ons gedragen. Daarmee verbonden is de invloed van muziek en hoe we die verwerken, diep van binnen. U gaat veel nieuwe en leerzame dingen horen.

Wist u bijvoorbeeld dat:
We onze auto parkeren met de oren
De oren uw verbinding met de kosmos zijn
Gepiep in de oren uit onze voeding kan komen
Horen niet de belangrijkste functie van uw oren is

ZATERDAGEN FEBRUARI 2,9,16 en MAART 9 en 16.
Buurtcentrum De Leeuw
TIJD 10.00 - 12.30 uur. Open 09.45 uur.
Toegang €10,-, incl. hand-out en koffie/thee.
Voor info belt u Tel. 0343-758780
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 januari 2019, 16:01, door Rob van den Bovenkamp (neem contact op met Rob van den Bovenkamp)

Aangeboden: Musicalworkshops buurtcentrum ''De Leeuw"
Danst en zingt je kind de hele dag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de lessen worden de disciplines zang, dans, drama verkend en maken wij natuurlijk veel plezier!

De workshop is voor basisschool leerlingen van groep 6 t/m 8, en bestaat uit 10 lessen incl. eindpresentatie. Kom naar de GRATIS PROEFLES, op maandag 17 september.

DATUM: 17 september t/m 26 november*
TIJD: 17:00 tot 18:30 uur
LOCATIE: Buurtcentrum "De Leeuw"
LEEFTIJD: Leerlingen groep 6 t/m 8
KOSTEN: 175 euro

*22 oktober herfstvakantie

MELD JE AAN!
mail voor 10 september naam zoon/dochter + leeftijd naar info@judithvissers.nl

TOT SNEL!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 10 januari 2019, 22:01, door Judith Vissers & Alette van den Berg (neem contact op met Judith Vissers & Alette van den Berg)

Aangeboden: Voortuin Netwerk
Ben je ondernemer en vind je het leuk andere ondernemers uit de buurt te ontmoeten en wat te leren? Het
Voortuin Netwerk organiseert sinds 2013 vijf keer per jaar leuke en nuttige workshops met daarna een borrel bij
Coffeemania. Donderdag 31 januari is de eerstvolgende bijeenkomst met de workshop ‘Check je website’.

Voor € 12,50 kun je een keer komen kijken en krijg je drie consumptiebonnen.
Word je daarna lid, dan betaal je
€ 32,50 voor de rest van het jaar.

Jaarprogramma 2019
31 januari - Check je website! (Babet Beune)
28 maart - Dichtworkshop (Fred Penninga)
23 mei - Picknick in het Noorderpark
19 september - Leden voor leden
7 november - Open Space

Inloop vanaf 19.30 met koffie en thee.
Programma van 20.00 - 21.00 uur,
daarna borrel met lekkere hapjes.

In Coffeemania, Tiberdreef 10
(naast de glijbaan in station Overvecht).

Meer weten:
www.voortuinnetwerk.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 23 november 2018, 11:11, door Puck 't Hart (neem contact op met Puck 't Hart)

Aangeboden: Drumles aan de Gruttersdijk
Hallo,

Sinds oktober dit jaar heb ik mijn drumschool geopend aan de Gruttersdijk in het centrum van Utrecht. Wil jij proberen of drummen iets voor je is? Of ben je al een tijd bezig en merk je dat je tegen je plafond zit? Kom langs voor een vrijblijvende proefles!

Bij Drumstudio 030 krijg je drumles van gediplomeerde docenten die vol enthousiasme lesgeven en midden in de muziekwereld staan. We vinden het erg belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je docent en de lessen. Samen met jou stellen we een plan op zodat je het beste uit de drumlessen en jezelf kunt halen!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 6 november 2018, 10:11, door Tim (neem contact op met Tim)

Aangeboden: Allerzielen Anders Tijd voor Herinneringen Nicolaikerk 2 november 2018
Met Allerzielen op 2 november staan we van oudsher stil bij wie we missen.
In de bedding van deze eeuwenlange traditie stelt de Nicolaïkerk haar gebouw open voor iedereen om deel te nemen aan Allerzielen Anders.
Als je iemand mist en wilt gedenken, ben je van harte welkom.

Muzikanten, een verhalenverteller en geïnspireerde vrijwilligers en professionals bieden een mix van gezamenlijke en individuele momenten van gedenken.
We besluiten met koffie/thee, soep en allerzielenkoekjes.

Voor wie Iedereen die een overleden dierbare wil herinneren***
ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
Waar Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 9 Utrecht
Wanneer Vrijdag 2 november 2018 om 17.00 uur
Kerk open vanaf 16.30 uur, duur tot 18.30 uur
Informatie nicolaikerk.nl*** dezwaanuitvaarten.nl
Kosten Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom

Medewerkenden zijn:
Nicolaïkerk (nicolaikerk.nl)*** De Zwaan Uitvaarten (dezwaanuitvaarten.nl)*** Trio LaDamai, Gottfrid van Eck, muzikanten*** Jetta van Genuchten, verhalenverteller*** Heleen de Greef, keramist*** vrijwilligers van Villa Vrede.
Met dank aan het Initiatievenfonds Utrecht voor de financiële steun.
Categorie: Overig
Geplaatst op 18 september 2018, 11:09, door De Zwaan Uitvaarten (neem contact op met De Zwaan Uitvaarten)

Aangeboden: Mindfulness Vervolgen/Terugkombijeenkomst
Als je mindfulness hebt gevolgd is het niet altijd makkelijk om in je eentje te blijven oefenen. Wil je een frisse herstart maken met mindfulness? Wil je de houding van mindfulness vervolgen en/of verdiepen? Kom dan naar een doorgaande vervolggroep!
Voor iedereen die een mindfulnesstraining heeft gevolgd. Of een vergelijkbare meditatietraining.
Donderdagavond 19.30 uur tot 21.30 uur
Elke derde donderdagavond van de maand. Start op 20 sept.
Vrijdagmiddag 14.00 - 16.00 uur
Elke derde vrijdagmiddag van de maand: start op 21 sept.
Locatie: Tuindorp: Albrecht Thaerlaan 70
Kosten: reeks 4 x € 56,- Of Per keer € 15,-
Kom je een keer gratis kennismaken? Je bent welkom. Kijk op www.begeleidinginaandacht.nl/terugkom-mindfulness/
Meer informatie bel 030 2720639
Categorie: Overig
Geplaatst op 30 augustus 2018, 15:08, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Aangeboden: Voor de allerkleinste | Aapjeskooi Zomerlessen in het Griftpark!
Op zaterdag 25 augustus zijn er drie verschillende gymlessen te volgen in het Griftpark in Utrecht. Tijdens deze lessen kun je kennismaken met onze speelse en fantasierijke manier van lesgeven en komen verschillende onderdelen aan bod zoals: springen, mikken, dansen, rollen, slingeren, steunen maar vooral plezier maken! Bij de dreumes- en peuterlessen mag één ouder/verzorger per kind actief meedoen. Bij de kleuterlessen mag je als ouder lekker achterover gaan zitten
Categorie: Overig
Geplaatst op 8 augustus 2018, 15:08, door Stichting Aapjeskooi (neem contact op met Stichting Aapjeskooi)

Gevraagd: Vogelhuisje ophangen
Het zowel zomer als winter druk bewoonde vogelhuisje aan de Bemuurde Weerd O.Z. tegenover Het Muzieklokaal/Bemuurde Weerd O.Z. 12 is vorige week helaas, met nest en al, naar beneden gevallen. Wij hebben helaas niet zo'n lange ladder om weer een nieuw kastje op te hangen. Wie kan ons helpen??
Categorie: Klusje in of om het huis
Geplaatst op 16 juli 2018, 14:07, door Carina (neem contact op met Carina)

Aangeboden: Kinderklapstoelconcert met artiesten, gigantisch springkussen en een open podium
We gaan er weer een groot feest van maken! Dit jaar komt Ruth Bakker met ‘Loet griezelt met de sprookjeskoningin’ een muzikale en interactieve voorstelling voor kinderen van 4-8. De beste goochelaar van Nederland, Robin Matrix, komt met zijn magische show. En natuurlijk met het Koekoekskoor, een Open Podium voor jong talent uit de buurt, schmink, springkussen, koffie, thee, ranja, koek en ijs
Categorie: Overig
Geplaatst op 29 mei 2018, 22:05, door Edmar Weitenberg (neem contact op met Edmar Weitenberg)

Aangeboden: Musicalcursus leeftijd 7+ en 10+
Danst en zingt je kind de hele dag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de lessen worden de disciplines zang, dans en drama verkend en maken we vooral veel plezier. De workshop is voor basisschoolleerlingen die musical en theater willen ontdekken. De lessen worden verzorgd door Alette van den Berg en Judith Vissers. De workshop bestaat uit 8 lessen inclusief kleine eindpresentatie. Judith en Alette zijn beiden afgestudeerd aan de musicalacademie en hebben ervaring in verschillende theaterproducties, waaronder The Sound of Music.

8 MAANDAGEN*
Leeftijd 7+ van 17:15 - 18:30
Leeftijd 10+ van 18:30 - 20:00

*uitgezonderd schoolvakantie maandag 30 april

AANMELDEN?
Mail naam zoon/dochter + leeftijd naar info@judithvissers.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 29 maart 2018, 12:03, door Judith Vissers (neem contact op met Judith Vissers)

Aangeboden: Presentatie over de gemeenteraadsverkiezingen door studenten Journalistiek
Beste inwoners van Utrecht,

Woensdagavond 28 maart presenteren wij, een groep studenten Journalistiek van de Fontys Hogeschool, een door ons zelf gemaakt tijdschrift waarin wij verslag doen van de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht.

Wij nodigen u graag uit in buurtcentrum de Leeuw om te komen kijken naar het eindresultaat van ons tijdschrift!

De inloop begint om 19:00 uur en de presentatie begint om 19:30 uur. Na de algemene presentatie zal er nog tijd zijn om (gericht) vragen te stellen aan ons over het tijdschrift.

Koffie en een snack aanwezig, in samenwerking met de sociaal makelaars van Wijk&co Utrecht Noordoost in buurtcentrum de Leeuw.

Heel graag tot woensdag!
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 maart 2018, 11:03, door buurtcentrum de Leeuw (neem contact op met buurtcentrum de Leeuw)

Aangeboden: Fred Abbingh start nieuw Gemengd Wereldmuziekkoor
En dan nu de inhoud:

Altijd al bij het vrouwen wereldmuziekkoor Bianca C willen zingen maar was er geen plek? Of je bent een man? Kom dan nu bij het Gemengd Wereldmuziekkoor zingen o.l.v. Fred Abbingh

Zing aangrijpend Armeens, bijtend Bulgaars, charmant Chileens, melancholiek Macedonisch of zinderend Zapoteeks. Niveau loopt geleidelijk op, zodat we na de zomer (na selectie) een goed Wereldmuziekkoor kunnen vormen dat veel Latijns-Amerikaans zal gaan zingen.

donderdag 20.00 - 22.00 uur
UCK Domplein 4 Utrecht
We zijn gestart op 8 maart maar instromen kan nog steeds. Betaling dan naar rato. Je kunt ook één keer komen meedoen en na afloop beslissen of je mee wilt blijven doen.
Geef je op via
https://uck.nl/cursus/wereldmuziekkoor

Nadere informatie: Edward Porskamp: 06 428 538 16 of Fred Abbingh 06-20236605
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 23 maart 2018, 17:03, door Edward.Porskamp (neem contact op met Edward.Porskamp)

Aangeboden: Fred Abbingh start nieuw Gemengd wereldmuziekkoor
Fred Abbingh heeft zijn sporen verdiend in de wereldmuziek als accordeonist, pianist en dirigent. In Utrecht o.a. bekend als dirigent van wereldvrouwenkoor Bianca C. Hij wil nu daarnaast een gemengd wereldmuziekkoor starten via het UCK. De advertentie geeft informatie over de introductiecursus die uit zal lopen op de oprichting van een koor.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 23 maart 2018, 17:03, door Edward Porskamp (neem contact op met Edward Porskamp)

Aangeboden: Petite gestart herontwikkeling Belastingkantoor Lauwerecht Noord
We willen jullie op de hoogte brengen van de petitie die vandaag is gestart over de herontwikkeling van het Belastingkantoor in Lauwerecht Noord (Utrecht). Bewoners van de Staatsliedenbuurt en Lauwerecht kunnen deze ondertekenen.
TEKEN MEE VIA www.belastingkantoorlauwerecht.petities.nl
DELEN = LIEF!
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 maart 2018, 16:03, door Fleur van Ijperen (neem contact op met Fleur van Ijperen)

Aangeboden: Aapjeskooi Speeluurtje!
Hoe leuk zou het zijn als je kind een uur vrij kan aapjeskooien in een gymzaal vol uitdagende toestellen voor maar 5 euro? Heel leuk toch!? Daarom gaat Stichting Aapjeskooi starten met een speeluurtje op woensdagmiddag in de gymzaal aan de Nolenslaan in Tuinwijk. In dit uur kunnen kinderen van 2 tot en met 6 jaar vrij spelen en op ontdekkingstocht uitgaan samen met een begeleider. Het maakt daarbij niet uit hoe goed je kind kan bewegen, praten, nadenken, zien of horen dit uur is voor ieder kind toegankelijk! Je schrijft je per week in voor een losse les via onze website www.aapjeskooi.nl. Het eerste speeluurtje is op woensdag 21 maart van 15.45 tot 16.45 uur.

De Aapjeskooi is een jonge en snel groeiende stichting die lessen dreumesgym, peutergym en kleutergym aanbiedt in verschillende wijken van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Rijnsburg. In Utrecht zijn er onder andere lessen te volgen in Hoograven, Hoge Weide, Leidsche Rijn, Oog in al, Witte Vrouwen en Zuilen
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 7 maart 2018, 12:03, door Hilde Poulisse (neem contact op met Hilde Poulisse)

Aangeboden: MEDITATIEF BOETSEREN EN ROUW
Workshop van negen opeenvolgende avonden

Bij een verlies kun je de ervaring hebben dat de bodem onder je bestaan is weggeslagen. Om weer vaste grond onder de voeten te krijgen en stap voor stap weer te aarden kun je deelnemen aan de workshop ‘Meditatief boetseren en rouw’. In een serie van negen keer gaan we mediterend en boetserend met klei een weg die je bij je innerlijke kern brengt, waar je de bron vindt om jezelf te helen. De wonderbaarlijke aarde, klei, brengt ons dicht bij de bron waaruit we voortgekomen zijn: ‘moeder aarde’.

Wanneer? Op de donderdagavond 19.30–21.30 uur.
Waar? Praktijk Verbinding met jezelf, Lorentzlaan 2, 3514HZ Utrecht
Data: start op 15 februari 2018.
Wat zijn de kosten? € 135,- voor de complete workshop, inclusief materiaal en koffie / thee.
Bij aanmelden vóór 15 januari € 10,- korting.
Aanmelden: 030-2713115 / info@verbindingmetjezelf.nl
Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers.

Uitgebreide informatie op: verbindingmetjezelf.nl/workshops
Categorie: Overig
Geplaatst op 10 januari 2018, 19:01, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: Nieuwjaarsconcert Utrechts Kamerkoor
Op 1 januari 2018 presenteert het Utrechts Kamerkoor een Nieuwjaarsconcert om 15:30 uur in de Geertekerk in Utrecht.

We willen aan het begin van het jaar 2018 de toon zetten met een programma met vier gezongen odes van vier componisten, elk met een eeuwenoud thema dat ook in 2018 weer actueel zal zijn: muziek, geloof, vrede en de aarde.

De ode aan de Muziek: “Hymn to St Cecilia” van Benjamin Britten (1913-1976) op een gedicht van W.H. Auden. Sint Cecilia staat bekend als de beschermheilige van de muziek.

De ode aan de Heer: “Lobet den Herrn, alle Heiden” (BWV 230) van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Bach schreef deze motetten voor begrafenisdiensten. Ze worden gezien als een hoogtepunt in de westerse polyfonie.

De ode aan de Vrede: “Da pacem Domine” van Arvo Pärt (1935). Deze bekende Gregoriaanse antifoon werd door Pärt getoonzet in opdracht van Jordi Savall voor een vredesconcert in Barcelona op 1 juli 2004. Pärt begon aan deze compositie daags na de terreuraanslag in Madrid.

De ode aan de Aarde: “Earthrise” van Alex Roth (1948). Een herinnering aan de landing op de maan door de bemanning van de Apollo 8, waarbij voor het eerst “moeder Aarde” vanuit de ruimte kon worden gezien. De componist gebruikt hiervoor onder meer visioenen uit het Oude Testament, waar reeds gewaarschuwd wordt voor de overmoedige drang van de mens om de aarde te domineren, die kan uitmonden in een milieucatastrofe.
Het stuk is opgebouwd uit drie delen:
• De drift van de mens om te onderzoeken en te presteren
• De bezinning op een en ander vanuit het heelal
• Een smeekbede voor ware wijsheid en begrip
Alex Roth heeft zijn oorspronkelijk 40-stemmige versie op verzoek van UKK-dirigent Wolfgang Lange herschreven tot een vierstemmige SATB-versie. Deze uitvoering mag dus gezien worden als een première in Nederland.

Met deze vier odes wensen we onze luisteraars geluk, muziek, vrede en aandacht in het nieuwe jaar.

Entré: € 15,00

Voor meer informatie kijk op: www.utrechtskamerkoor.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 27 december 2017, 12:12, door Maike Schark (neem contact op met Maike Schark)

Aangeboden: Geen geschikt dak voor zonnepanelen?
Bewoners uit Utrecht Noordoost hebben Buurtstroom Griftkwartier opgezet. Op het dak van een appartementencomplex van de SSH aan de Dekhuyzenstraat komen 188 zonnepanelen te liggen voor mensen uit de omgeving die zelf geen (geschikt) dak hebben. Bewoners uit de postcodegebieden 3571, 3572, 3573, 3581, 3583, 3512 en 3514 kunnen meedoen. Voor meer info zie: www.energie-u.nl/buurtstroom-griftkwartier/
Categorie: Overig
Geplaatst op 4 december 2017, 13:12, door Caroline Altena (neem contact op met Caroline Altena)

Aangeboden: Aapjeskooi peutergym en kleutergym in Tuinwijk!
Na groot succes in andere wijken start de Aapjeskooi nu ook in Tuinwijk met lessen peutergym en kleutergym op de woensdagmiddag. Op 15 november gaan we van start met een proefles. Twee weken later start op 29 november een korte periode van 4 lessen. De kleutergym is van 14.00 tot 14.45 uur en de peutergym van 15.00 tot 15.45 uur. Kijk op onze website om een indruk te krijgen van onze fantasierijke bewegingslessen en om je aan te melden voor een proefles of lesperiode!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 2 november 2017, 10:11, door Stichting Aapjeskooi (neem contact op met Stichting Aapjeskooi)

Gevraagd: Vrijwilligersfunctie: coördinator Taal & Ouders
“Het project Taal & Ouders vind ik heel inspirerend vanwege de laagdrempeligheid. We kunnen hiermee een groep ouders bereiken die we op een andere manier moeilijk bereiken. Mensen die graag beter Nederlands willen leren, maar de weg naar taalles niet weten of vanwege jonge kinderen geen gelegenheid hebben taalles te volgen. Het contact met de scholen is leuk en afwisselend*** evenals de begeleiding van de taalcoaches en cursisten.” – Mascha, coördinator Taal & Ouders.

Wat doe je als coördinator in het project Taal & Ouders?
Als coördinator begeleid je 5 groepjes taalcursisten en hun taalcoaches. De taalcursisten zijn moeders en vaders van een Utrechtse basisschool of peutercentrum, die op de school les krijgen. Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van de taalcoaches.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een coördinator die de verantwoordelijkheid kan dragen om de coördinatie van groepjes vrijwilligers en cursisten in goede banen te leiden. Je pakt dingen snel op en hebt er plezier in om met verschillende mensen contact te hebben en af te stemmen met de basisscholen. Het lijkt je leuk om intakes te doen met nieuwe cursisten en het bijhouden van eenvoudige administratie gaat je goed af. Je bent gemiddeld 4-6 uur per week beschikbaar voor de periode van minimaal een jaar. We zoeken een coördinator voor scholen in Overvecht en een coördinator in Kanaleneiland.

Wat bieden wij?
Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren tijdens schooltijden ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus, deskundigheidsbevordering en verschillende activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator Taal & ouders? Vul dan het formulier in op onze website www.taaldoetmeer.nl/voor-wie/vrijwilligers/aanmeldformulier. Met eventuele vragen kun je terecht bij Jorinde van Leeuwen, projectleider Taal & Ouders bij Taal doet meer. Dit kan via jorinde@taaldoetmeer.nl.
Categorie: Taalcursussen
Geplaatst op 17 oktober 2017, 13:10, door Mirjam van Dijk (neem contact op met Mirjam van Dijk)

Aangeboden: Mindfulness vervolgen in terugkombijeenkomsten
Als je mindfulness hebt gevolgd is het niet altijd makkelijk om in je eentje te blijven oefenen.
Wil je een frisse herstart maken met mindfulness? Wil je de houding van mindfulness vervolgen en/of verdiepen? Heb je een steuntje nodig om door te blijven gaan met oefening in mindfulness? Heb je zin in de inspiratie van het oefenen in een groep?
Kom dan naar een doorgaande vervolggroep! Zodat je weer prettiger en met aandacht gaat leven. En kunt genieten van het moment!
Voor Wie: Voor iedereen die een mindfulnesstraining heeft gevolgd. Of een vergelijkbare meditatietraining.
Donderdagavonden 19.30 uur tot 21.30 uur
14 september, 19 oktober, 16 november en 14 december 2017
Vrijdagmiddag 14.00 - 16.00 uur
15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2017
Kosten: reeks 4 x € 56,- Of Per keer € 15,-
Kom je een keer gratis kennismaken? Je bent welkom. Ook terugkombijeenkomst op woensdagochtend in lombok! Kijk op www.begeleidinginaandacht.nl voor
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 september 2017, 15:09, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Gevraagd: Volleyballers
Wie zijn wij?

VV Netjes is een kleine, gemengde, recreatieve volleybalvereniging uit Utrecht. Man, vrouw, leeftijd van 40 tot 65 jaar. Wij spelen/trainen 1 keer per week (inspelen en daarna wedstrijd), op woensdagavond in een zaal in de wijk Tuinwijk. Wij hebben geen trainer maar daarbij moet gezegd worden dat de nadruk ligt op het enthousiast en ontspannen spelen, en niet op het trainen en instuderen van spelsituaties.

Naast de woensdagavond spelen we mee in de recreantencompetitie van de NEVOBO (regio mid-west, A poule mixed en een herenteam B poule ).

Wij zoeken nieuwe spelers om onze teams te versterken.
Mocht je interesse hebben, aarzel niet om te reageren op:
okunowski1964@gmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 17 augustus 2017, 06:08, door Hans-Günter Okunowski (neem contact op met Hans-Günter Okunowski)

Gevraagd: Kamer gezocht in Utrecht
Ik zoek een kamer in Utrecht/omstreken, 500~ per maand
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 juli 2017, 15:07, door Brent (neem contact op met Brent)

Gevraagd: Oudere oppas per nov 2017
Gezellig jong gezin uit Zeeheldenbuurt zoekt voor baby van 3 mnd een oudere oppas. Het gaat om 3dg/wk vanaf 13 nov. Graag uw reactie naar carlatheunissen25@hotmail.com.
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 juni 2017, 20:06, door Carla en Johannes Govaert-Theunissen (neem contact op met Carla en Johannes Govaert-Theunissen)

Aangeboden: buurtband zoekt straatfeest
Buurtband speelt de sterren van jouw hemel. Wij spelen op straatfeesten in alle wijken met postcode 3514. We spelen alles van Doe Maar, Bowie, Foo Fighters of De Dijk. Voor een drankje, een hapje en vergoeding van onkosten komen we op jouw straatfeest langs.
Voor boekingen bel 06 55 122 925 (Jasper)
Groet van de James Votulast Orchestra
Categorie: Overig
Geplaatst op 31 mei 2017, 21:05, door Jasper van der Wal (neem contact op met Jasper van der Wal)

Aangeboden: Workshop "In 6 stappen naar een bloeiend leven" 15 maart 19.30 uur
Ben jij klaar om voluit te leven?

Je bent er als zelfstandige vrouw nu klaar voor om te mogen zijn wie je bent. Om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Maar hoe? Je hebt al zoveel geprobeerd. Gratis tips lezen, lid van de Facebookgroepen etc.

Is dit het nou? Er is toch veel meer in het leven? Ook voor jou toch?

Je hoofd loopt vol van negatieve gedachten en continue kom je jezelf tegen. Eigenlijk vind je dat je niet te veel moet zeuren, want je hebt het toch best voor elkaar? Iedereen heeft wel eens rotdagen. Dat is tenminste jouw aanname.

Toch zul je iets moeten met dat knagende gevoel en die nachten dat je wakker ligt. Op dit moment probeer je het zelf op te lossen maar dat lukt ook niet echt.

Herkenbaar? Dan is deze Workshop dé oplossing voor jou.
Meer informatie: www.kikikemp.nl/workshop

Woensdag 15 maart - 19.30 - 22.00 uur
Coachhuis, Oorsprongpark 7 Utrecht
Normaal kost die €25, maar voor buurtgenoten gratis
Stuur mij een mail kiki@kikikemp.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 3 maart 2017, 20:03, door Kiki Kemp (neem contact op met Kiki Kemp)

Aangeboden: Stap voor stap naar een energiezuinig huis
STAP VOOR STAP NAAR EEN ENERGIEZUINIG HUIS
Wij Wonen Duurzaam helpt consumenten bij het verduurzamen van hun woning

Steeds meer mensen overwegen om hun huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Maar wat zijn de beste opties en bij wie klop je aan? Je huis verduurzamen is complex en het is lastig om de weg te vinden in het aanbod van mogelijkheden en aanbieders. Wij Wonen Duurzaam schiet particulieren en verenigingen van eigenaren te hulp met onafhankelijk advies en gaat op zoek naar lokale bedrijven die de werkzaamheden uitvoeren. Aan de hand van een vier-stappenplan helpt Wij Wonen Duurzaam haar klanten vanaf het eerste idee tot aan de oplevering.

Duurzaamheid moet leuker worden
‘We willen mensen inspireren en enthousiast maken,’ vertelt architect Bram Bresser. ‘Duurzaamheid moet leuker worden en minder complex. Want het is goed voor je woonlasten, voor het comfort in je huis en natuurlijk voor het milieu. Maar het is ook ingewikkeld. Met begrijpelijke adviezen en heldere rapporten laten we zien wat er mogelijk is en binnen welke termijn je een investering kunt terugverdienen. Vervolgens kunnen onze klanten zelf bepalen welke werkzaamheden ze laten uitvoeren. Eventueel helpen we ook met subsidieaanvragen en financiering.’

De klant bepaalt wat hij wil
Wij Wonen Duurzaam is niet de eerste die een dergelijke dienst aanbiedt. ‘Dat klopt,’ zegt bouwkundige Remco Kamer. ‘Ons onderscheidend vermogen zit erin dat we volledig onafhankelijk werken en niet gebonden zijn aan vaste leveranciers. We willen een markt die eerlijk en transparant is. En nog belangrijker: we begeleiden de klant van het begin tot het eind. We adviseren en inspireren*** de klant bepaalt wat hij wil en wij regisseren de werkzaamheden. Uiteindelijk is onze insteek dat mensen een keuze maken waar ze geen spijt van krijgen.’

Meer informatie: www.wijwonenduurzaam.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 24 februari 2017, 10:02, door Wij Wonen Duurzaam (neem contact op met Wij Wonen Duurzaam)

Aangeboden: Hoe maak je van je ontslag het beste wat je ooit is overkomen?
Het antwoord is simpel. Ten eerste door te genieten van elke dag dat je werkloos bent. Ten tweede doordat je daarna je geld verdient met je passie. Zo ga je fluitend naar je werk en geeft elke werkdag je meer voldoening dan je ooit had durven dromen.

Hoe je dat precies doet staat in het boek Geluk na Ontslag. Dit boek wordt op 3 maart vanaf 18.30 uur gepresenteerdaan de Dreef aan de Schooneggedreef 27. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar ikwil@geluknaontslag.nl. Meer informatie over het boek en de auteur kun je lezen op geluknaontslag.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 20 februari 2017, 14:02, door Sheila Kroes (neem contact op met Sheila Kroes)

Gevraagd: Word Testrijder
Natuur & Milieu wil dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden ontdekken. Daarom starten we nu het project Testrijders in de Gemeente Utrecht. Als Testrijder rij je een jaar lang in de nieuwste 100% elektrische e-Golf en deelt die met zoveel mogelijk mensen: buren, vrienden, kennissen maar ook onbekenden.

Woon of onderneem je in Utrecht en wil je ambassadeur zijn van elektrisch rijden? Meld je dan nu aan om meer informatie te ontvangen over het project. Wie weet ben jij binnenkort 1 van onze 20 Utrechtse Testrijders!

In het kort:
- Rij de nieuwste E-Golf voor 400 euro per maand (ex BTW)
- Deel de auto minimaal vijf keer per maand
- Inclusief 10.000 kilometer gratis rijden op Hollandse windstroom, een rijtraining en een mobiliteitspas.

Meld je nu aan op: detestrijders.nl/utrecht
Categorie: Overig
Geplaatst op 9 februari 2017, 16:02, door Tessa Groen (neem contact op met Tessa Groen)

Aangeboden: Workshop Mijn Laatste Reis donderdag 16 maart a.s.
Nadenken over je uitvaart is stilstaan bij je leven.

Graag vestigen we je aandacht op onze workshop Mijn laatste reis, wensen voor mijn uitvaart. Een lichtvoetige manier om in een klein gezelschap eens na te denken over een onderwerp, dat je meestal voor je uitschuift.
De Zwaan Uitvaarten nodigt je uit voor de workshop Mijn laatste reis.
In een kleine groep van maximaal acht deelnemers zullen we op een lichte en speelse wijze ontdekken wat er in je reiskoffer meegaat. Na afloop heb je ideeën opgedaan, je hebt informatie over wat er kan en wat er mag en je weet beter wat je zelf wilt beslissen en wat je wilt overlaten aan je naasten. Je krijgt de Reisgids voor mijn laatste reis mee om je notities in te bewaren.
De uitvaartbegeleiders van De Zwaan Uitvaarten verzorgen de begeleiding in een veilige en informele sfeer.

Waar en wanneer?
UTRECHT 16 maart 2017 van 19.30 – 21.30 uur | Kosten: € 10,-
kantoor De Zwaan Uitvaarten | Nieuwe Koekoekstraat 101 | 3514 ED Utrecht

Opgave: mail je naw-gegevens en het aantal personen naar info@dezwaanuitvaarten.nl of bel ons op nummer 030 238 00 38.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 9 februari 2017, 15:02, door Petra Branderhorst, De Zwaan Uitvaarten, (neem contact op met Petra Branderhorst, De Zwaan Uitvaarten,)

Aangeboden: Energieke Buren
Kennen jullie de Energieke Buren al?
(voorheen Zonnig Tuindorp en Energiek Tuindorp)

We hebben binnenkort drie Informatieavonden over collectief inkopen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen.

woensdag 22 februari Pauluskerk
dinsdag 7 maart Kinderboerderij Griftsteede
donderdag 16 maart Jeruzalemkerk
Kom je ook? Meld je dan aan op:
www.energiekeburen.nl/aanmelding-informatieavond/

Like ons op FACEBOOK of volg ons op TWITTER
Categorie: Klusje in of om het huis
Geplaatst op 7 februari 2017, 17:02, door Puck 't Hart (neem contact op met Puck 't Hart)

Aangeboden: Tuinvogelexcursie in het Griftpark met IVN
De Griftsteede in het Griftpark in Utrecht neemt samen met het IVN, afdeling Vecht en Plassengebied, op zondag 29 januari deel aan de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen?

Een zachter wordend klimaat zorgt ervoor dat trekvogels langer in ons land blijven voordat ze doorreizen naar het zuiden. Ook vestigen zich bijzondere nieuwe soorten in ons land. Zijn er in Utrecht exotische vogelsoorten te ‘spotten’? Een vogelkenner neemt je mee het park in.

Tel daarna zelf de vogelsoorten in het park, onze Stadstuinen, in je eigen tuin of op je balkon. Het weekend van 28 en 29 janurai is het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Overal in Nederland tellen mensen vogels. Wil je weten welke vogel er het meest wordt gespot? Kijk dan op www.tuinvogeltelling.nl

Om 10:00 start de vogelwandeling door het park. Tip: neem een verrekijker mee!

Startpunt: stadsboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht

Aanmelden kan via onze website: ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied of via de website van de Grifsteede (www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/telvogelsbijgriftsteede/).

Gewoon op komen dagen mag ook!
Categorie: Overig
Geplaatst op 18 januari 2017, 14:01, door A. Beekman, IVN Utrecht (neem contact op met A. Beekman, IVN Utrecht)

Aangeboden: Mindfulness vervolgen in een maandelijkse meditatiegroep
Ook deelnemen aan een maandelijks doorlopende mindfulness meditatiegroep? Om je houding van mindfulness weer op te pakken of je weg met mindfulnessmeditatie te vervolgen.

Wil je een frisse herstart maken met mindfulness? Of zoek je verdieping?
Heb je een steuntje nodig om door te blijven gaan met oefening in mindfulness? Heb je zin in de inspiratie van het oefenen in een groep?

Kom dan naar een doorgaande vervolggroep! Zodat je weer prettiger en met aandacht gaat leven. En kunt genieten van het moment!
Kom je een keer gratis kennismaken? Je bent welkom.
Maandelijkse bijeenkomsten
Donderdagavonden: 26 jan, 23 febr. 30 maart 20 april en 18 mei 2017 in de Anthonius Matheuslaan in Tuinwijk
Vrijdagmiddagen: 20 jan, 17 febr, 17 maart, 21 april, 19 mei, 23 juni 2017 bij Begeleiding in AANDACHT aan de Albrecht Thaerlaan 70 in Tuindorp.

Kijk op www.begeleidinginaandacht.nl voor andere lestijden en locaties

Ook Mindfulnesstraining of een Individueel mindfulnesstraject
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 januari 2017, 14:01, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Gevraagd: Respondenten gezocht!
Beste bewoners van Tuinwijk,

Voor mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de effecten van studentificatie in de wijk Noordoost in Utrecht. Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen hoe de studenten en de overige bewoners in de wijk Noordoost de sociaal-culturele, fysieke en economische effecten van studentificatie ervaren. Hiervoor wil ik interviews houden met studenten en overige bewoners in de buurten Wittevrouwen, Tuinwijk, Tuindorp en Vogelenbuurt. Deze gesprekken duren ongeveer 30 tot 45 minuten en kunnen gehouden worden op een plaats naar keuze. De interviews worden opgenomen met een recorder om het te kunnen analyseren.
Nu heb ik al veel respondenten gevonden, maar ik ben nog hard op zoek naar bewoners in Tuinwijk die mee willen werken aan mijn onderzoek.
Woont u naast studenten of vlakbij studentenhuizen, dan zou u mij enorm helpen met afstuderen door mee te werken aan mijn onderzoek! Natuurlijk krijgt u een kleinigheidje van mij als dank voor uw medewerking :)
Alvast bedankt!

Mijn gegevens:
Telefoonnummer: 0623044147
E-mail: knarikarakel@gmail.com
Vriendelijke groet,
Knarik Arakel
Categorie: Overig
Geplaatst op 28 december 2016, 20:12, door Knarik Arakel (neem contact op met Knarik Arakel)

Gevraagd: kat
Na 21 jaar trouwe dienst is onze kater overleden en nu zoeken we een nieuwe poes. De enige eisen die we aan haar of hem stellen, is dat hij zindelijk is, binnen zijn nagels niet scherpt aan de meubels en vooral, dat hij lief is tegen kleine kinderen.
Categorie: Dieren
Geplaatst op 3 december 2016, 15:12, door Frank Jansen (neem contact op met Frank Jansen)

Aangeboden: MINDFULNESS VERVOLGEN
Ook deelnemen aan een maandelijks doorlopende mindfulness meditatiegroep? Om je houding van mindfulness weer op te pakken of je weg met mindfulnessmeditatie te vervolgen.

Wil je een frisse herstart maken met mindfulness? Of zoek je verdieping?
Heb je een steuntje nodig om door te blijven gaan met oefening in mindfulness? Heb je zin in de inspiratie van het oefenen in een groep?

Kom dan naar een doorgaande vervolggroep! Zodat je weer prettiger en met aandacht gaat leven. En kunt genieten van het moment!
Kom je een keer gratis kennismaken? Je bent welkom.
Maandelijkse bijeenkomsten
Donderdagavonden: 8 dec en weer in 2017 op de Anthonius Matheuslaan in tuinwijk
Vrijdagmiddagen: 25 nov en 16 dec 2016 en weer in 2017 aan de Blauwkapelseweg bij yogaruimte, yoga bij het Park
Kijk op www.begeleidinginaandacht.nl voor andere lestijden en locaties

Ook Mindfulnesstraining of een Individueel mindfulnesstraject
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 14 november 2016, 18:11, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Aangeboden: Cafe Trost voor troost bij rouw en verlies
MUZIEK TROOST ROUW EN VERLIES ZONDAGMIDDAG 27 NOVEMBER
Café TrösT is een warme plek in de binnenstad voor nabestaanden. In een café-achtige sfeer kun je luisteren naar live muziek, je kunt verhaal doen en door ervaringen uit te wisselen wat lichter naar huis gaan. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en rouw. Het café kent een milde regie die een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert en het onderlinge gesprek bevordert.

OPTREDEN OP 27 NOV. VAN MARION KUIPERI
Marion Kuiperi zingt eigen liedjes. Marianne van Asperen, spraakkunstenaar, zingt improviserend met haar mee

Marion zingt ook liederen gemaakt op gedichten die ze mooi vindt, zoals bijvoorbeeld de gestorvene (Gerhardt), ik droom voor jou de hemel (Yvonne van Emmerik), sub finem (Vasalis). Een aantal liederen gaat over sterven, dood en rouw. Marion is ritueelbegeleider en stembevrijder.
Café Tröst biedt ook ruimte aan nabestaanden na zelfdoding om elkaar te ontmoeten.

Je bent van harte welkom.

De volgende cafés: 18 dec 2016, 27 jan, 26 febr 2017

Waar: Café Averechts |Toegang gratis | Lijsterstraat 49 | Utrecht
Van/tot: Open vanaf 15.00 uur (tot 17.00 uur)
Wanneer: Iedere laatste zondag van de maand
Programma: Live muziek & korte optredens rond thema troost.
Na afloop mee-eten (€12,50)? Dat kan! Reserveer via reserveren@averechts.nl
Info: via email: info@trost.nl of telefonisch: Moniek Jansen 06 10369371
facebook: www.facebook.com/trost.activiteiten
twitter: @trostutrecht

Café TrösT is een activiteit van Stichting TrösT | www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 november 2016, 18:11, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Gevraagd: Uitnodiging Open repetitie Ladyla woensdagavond 16 november
Wij zijn vocaal ensemble Ladyla, een enthousiaste en vrolijke groep vrouwen die samen met veel plezier zingt en wij zijn op zoek naar nieuwe Ladies. Zou jij het leuk vinden om mee te komen zingen? Op woensdag 16 november houden wij een open repetitie in Utrecht, je bent van harte welkom! Wij zingen in allerlei stijlen binnen pop, klassiek, wereldmuziek en jazz. Als je een indruk van ons wilt krijgen dan kan je ons op facebook (facebook.com/koorLadyla) bezoeken of contact met ons opnemen via info@ladyla.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 november 2016, 19:11, door Ladyla (neem contact op met Ladyla)

Aangeboden: Spel & dans voor peuters
Op vrijdagochtend biedt de Aapjeskooi lessen Spel & dans aan voor peuters in de speelzaal van BSO de Kaktus. In deze lessen worden op een fantasierijke manier dansjes afgewisseld met spelletjes en gymoefeningen. Iedere week staat een ander thema centraal. Bekijk onze website voor meer informatie en om je aan te melden voor een proefles of voor komende periode (7 lessen).
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 12 oktober 2016, 14:10, door Aapjeskooi (neem contact op met Aapjeskooi)

Aangeboden: Vocal Group EDGE - Gratis Try-Out Repetitie
Vocal Group EDGE organiseert een gratis try-out repetitie in Utrecht!
Maak kennis met divers licht repertoire, nieuwe repetitietechnieken en improvisatie!

EDGE - do you have it?

Dinsdag 18 oktober 2016
Aanvang 19:45 - Einde 22:00
Parnassos Cultuurcentrum - Lokaal 110
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 5 oktober 2016, 17:10, door Marleen Spierings (neem contact op met Marleen Spierings)

Aangeboden: Streetdance lessen voor kinderen
Wij zijn op zoek naar kinderen die willen leren dansen.
Tijdens de lessen leer je de nieuwste moves op hedendaagse muziek.
het seizoen wordt afgesloten met een grote show in het theater.
Buurthuis De Leeuw
Vrijdag middag
15:00 tot 16:00 mini's 4 t/m 7 jaar
16:00 tot 17:00 Kids 8 t/m 12 jaar
www.s-df.nl / info@s-df.nl / 06-18697034
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 19 september 2016, 11:09, door Sushma Bhatti (neem contact op met Sushma Bhatti)

Aangeboden: Café Tröst op 25 september
Anne Marie J.W. Verhoeven, singer-songwriter, gaat voor ons optreden in Café Trost een cafe voor nabestaanden. Ze speelt en zingt uit eigen werk.

“Anne Marie heeft een prachtig helder stemgeluid en weet met haar eigen teksten en composities het hart te raken. Muziek om even bij stil te staan en binnen te laten komen. Haar liedjes sprankelen van leven, de ene keer swingend en dan weer als een ballade.”

Café TrösT is een warme plek in de binnenstad voor nabestaanden. In een café-achtige sfeer kun je luisteren naar live muziek, je kunt verhaal doen en door ervaringen uit te wisselen wat lichter naar huis gaan. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en rouw. Het café kent een milde regie die een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert en het onderlinge gesprek bevordert.

Café Tröst biedt ook ruimte aan nabestaanden na zelfdoding om elkaar te ontmoeten.

Je bent van harte welkom.

De volgende cafés: 30 okt, 27 nov, 18 dec 2016, 27 jan, 26 febr 2017

Waar: Café Averechts |Toegang gratis | Lijsterstraat 49 | Utrecht
Van/tot: Open vanaf 15.00 uur (tot 17.00 uur)
Wanneer: Iedere laatste zondag van de maand
Programma: Live muziek & korte optredens rond thema troost.
Na afloop mee-eten (€12,50)? Dat kan! Reserveer via reserveren@averechts.nl
Info: via email: info@trost.nl of telefonisch: Moniek Jansen 06 10369371
facebook: www.facebook.com/trost.activiteiten
twitter: @trostutrecht

Café TrösT is een activiteit van Stichting TrösT | www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 15 september 2016, 16:09, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Gevraagd: Gezonde deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek UMC Utrecht
De Divisie Hersenen van het UMCU en de faculteit Sociale Wetenschappen van de UU doen onderzoek naar (sociale) informatieverwerking.
Het onderzoek bestaat uit vragenlijsten, een interview, computertaken en een MRI-scan.
Het onderzoek vindt plaats in het UMC Utrecht en duurt twee keer 4 uur.
Wij zijn op zoek naar mensen tussen de 18 en 50 jaar.
Deelnemers krijgen een financiële vergoeding
Interesse? Neem contact op met: scip@umcutrecht.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 8 september 2016, 15:09, door Natascha den Bleijker (neem contact op met Natascha den Bleijker)

Aangeboden: Workshop MEDITATIEF BOETSEREN EN ROUW
Op donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur.
Data: 6, 13, 20 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november, 1 december 2016.
Bij een verlies heb je vaak de ervaring dat de grond onder je bestaan is weggeslagen. Om weer terug op de grond te komen en stap voor stap weer te aarden bied ik de cursus ‘Meditatief boetseren en rouw’ aan. In een serie van negen keer gaan we mediterend en boetserend met klei een weg die je bij je innerlijke kern brengt, waar je de bron vindt om jezelf te helen.
De workshop wordt gegeven door Andrea Moffatt, psychosociaal therapeute, rouwbegeleider en keramiste in samenwerking met Stichting TrösT.
Kosten: € 135,- voor 9 avonden p.p. inclusief materiaal en koffie / thee.
Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers.
Locatie: Lorentzlaan 1 Utrecht, direct naast Joost Zorgt.
Aanmelden: Per e-mail: info@verbindingmetjezelf.nl of via het aanmeldingsformulier van www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 september 2016, 10:09, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: Bridge-cursus voor beginners in de Leeuw
Bridge : er gaat een wereld voor je open.

Kom leren bridgen en ontdek hoe leuk dit kaartspel is.
En hoe mooi het kan zijn om al bridgend nieuwe contacten op te doen en te ontdekken hoe bijzonder het kan zijn dit spel met buurtbewoners te spelen.
Vanaf september 2016 wordt in Noordoost een beginnerscursus gestart. Vanwege medefinanciering door het wijkbureau zijn de kosten lager : € 70,- i.p.v. de gebruikelijke € 120,-.
De 10 lessen duren twee uur en worden op donderdagochtend gegeven door Peter Noordraven.

Waar en wanneer ?
Donderdagochtend 22 september om 10 uur : Buurtcentrum
De Leeuw, S. v Houtenstraat 1.
Aanmelding en informatie : peternoordraven@hotmail.com.Tel. 030 – 2522790.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 29 augustus 2016, 22:08, door Corrie de Goede (neem contact op met Corrie de Goede)

Aangeboden: Café Tröst is een Rouwcafé in de Vogelenbuurt
ONTMOETING TROOST MUZIEK CULTUUR GEZELLIGHEID

Café TrösT op zondag 28 augustus 2016
Open vanaf 15:00 uur tot 17:30 uur
In Café Averechts | Lijsterstraat 49 | Utrecht

Café TrösT is en ontmoetingsplaats voor nabestaanden. Zondagmiddag 28 aug is het thema: Wat geeft mij troost? Deze Café middag kunnen mensen aan elkaar laten zien, horen of vertellen wat hun troost geeft. Bijvoorbeeld door een troostrijke gebeurtenis te vertellen of betekenisvolle muziek te laten horen.
Wil je ook iets voordragen of ‘troost’muziek laten horen? Op deze middag kan dat.

Cafe trost is een warme plek in Utrecht waar je in een café-achtige sfeer kunt luisteren, je verhaal kunt doen en door ervaringen uit te wisselen wat lichter naar huis gaat. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en rouw. In Cafe Trost is er ook voor nabestaanden na zelfdoding. 

De volgende cafe’s: 25 sept, 30 okt, 27 nov. & 18 dec. 2016
Info: via email info@trost.nl of tel Moniek Jansen 06 35130448 www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 19 augustus 2016, 19:08, door Café Tröst (neem contact op met Café Tröst)

Aangeboden: Mindfulness Vervolgen op donderdagavond in yogaruimte
Als je mindfulness hebt gevolgd is het niet altijd makkelijk om in je eentje te blijven oefenen.
Wil je een frisse herstart maken met mindfulness? Wil je de houding van mindfulness vervolgen en/of verdiepen? Heb je een steuntje nodig om door te blijven gaan met oefening in mindfulness? Heb je zin in de inspiratie van het oefenen in een groep?
Kom dan naar een doorgaande vervolggroep! Zodat je weer prettiger en met aandacht gaat leven. En kunt genieten van het moment!
Voor Wie: Voor iedereen die een mindfulnesstraining heeft gevolgd. Of een vergelijkbare meditatietraining.
Donderdagavonden 19.30 uur tot 21.30 uur
1 september, 6 oktober, 3 november en 8 december
Kosten: reeks 4 x € 56,- Of Per keer € 15,-
Kom je een keer gratis kennismaken? Je bent welkom. Kijk op www.begeleidinginaandacht.nl voor andere lestijden en locaties.
Categorie: Overig
Geplaatst op 17 augustus 2016, 14:08, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Aangeboden: Nieuw ambitieus kerkkoor in de wijk
Beste koorzanger,

In het voorjaar van 2016 heb ik met enkele ervaren zangers het St.-Josephkoor opgericht. Dit nieuwe kerkkoor zingt bij vieringen in Utrecht e.o.
Wij willen graag uitbreiden. Daarom zijn enthousiaste koorzangers van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

Wij zijn
√ een kerkkoor
√ dat betrokken is bij de R.K. liturgie
√ dat de ambitie heeft van een kamerkoor
√ dat regelmatig oude muziek uit middeleeuwen en renaissance op het programma heeft staan
√ dat wekelijks repeteert op de dinsdagavond in de St. Josephkerk in Utrecht

Voor meer informatie kun je de website raadplegen: www. Josephkerk-utrecht.nl. Of stuur een mailtje naar: info@josephkerk-utrecht.nl

Je bent van harte welkom!
Marietrees Broeren (dirigente)
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 augustus 2016, 12:08, door Marietrees Broeren (neem contact op met Marietrees Broeren)

Aangeboden: Wees Welkom in buurtcentrum de Leeuw
Wees Welkom

Wilt u meer contacten? Meer gezelligheid?
Informatie over activiteiten en mogelijkheden in de Leeuw?

Kom voor een antwoord op deze vragen naar de maandelijkse koffie inloop in de Leeuw, elke laatste dinsdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur.
U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een praatje.

Wij zijn Vera en Irene, vrijwilligers sociaal beheer van Wijk&co in buurtcentrum de Leeuw. Met de inloop willen we ervoor zorgen dat buurtbewoners elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

Wij werken samen met het Buurtteam Noordoost en ons initiatief wordt ondersteund door de sociaal makelaars van Wijk&co.

De koffie inloop is op: 30/8, 27/9, 25/10, 29/11, 20/12 ‘16 31/1, 28/2, 28/3, 25/4, 30/5, 27/6 ‘17 (din 13:00-15:00 uur)

Voor meer informatie kunt u bellen naar Buurtteam Noordoost Tel: 030-740 05 08
Categorie: Overig
Geplaatst op 9 augustus 2016, 16:08, door Buurtcentrum de Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum de Leeuw)

Aangeboden: Café TrösT is een Rouwcafé in de Vogelenbuurt
ONTMOETING TROOST MUZIEK CULTUUR GEZELLIGHEID

Welkom in Café TrösT op iedere laatste zondag van de maand.

In Café TrösT komen mensen bij elkaar die een dierbare hebben verloren. Het is een warme plek in Utrecht waar je in een café-achtige sfeer kunt luisteren naar live muziek, je verhaal kunt doen en door ervaringen uit te wisselen wat lichter naar huis gaat. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en
rouw. Het café kent een informele regie die een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert en het onderlinge gesprek bevordert.
Café Trost biedt ook ruimte aan nabestaanden na zelfdoding om elkaar te ontmoeten.

Open vanaf 15:00 uur tot 17:30 uur
In Café Averechts | Lijsterstraat 49 | UtrechtDe volgende cafe’s: 31 juli, 28 aug, 25 sept, 30 okt, 27 nov,18 dec. 2016
Info: via email info@trost.nl of tel Moniek Jansen 06 10369371
www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 16 juli 2016, 13:07, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Aangeboden: Mindfulnesstraining Door 8 weekse mindfulnesstraining meer rust en minder stress
Meer rust en ontspanning in je leven, steviger staan en liefdevoller leven. Dat leer je in de mIndfulnesstraining. Behulpzaam bij stress, burn-out, spanning, somberte, angst, pijn. psychische en lichamelijke klachten.

Start 19 september in Tuinwijk in Utrecht
Datum & Tijd: 8 Maandagavonden 19.30 – 22.00 uur (19 September – 14 November)
Waar: Joh. de Bekastraat 10
Kosten: 345,- (Vroegboekprijs), 375,- en 295,- U-pasprijs
Meer informatie: Marcella van Gool www.begeleidinginaandacht.nl Mail: marcellavangool@telfort.nl Of bel 030 2720639

Een Individueel mindfulnesstraject is ook mogelijk! En bij www.centrumcabane.nl is er Mindfulness bij Kanker.

Ook MAANDELIJKS DOORLOPENDE MINDFULNESS MEDITATIEGROEPEN
Op donderdagavond 19.30 – 21.30 uur, Yogaruimte A. Mattheuslaan 13, Utrecht Tuinwijk
Vrijdagmiddag 14.00 – 16.00 uur, Yogaruimte Blauwkapelseweg 115, Utrecht Griftpark
€ 15,- per keer
Kom een keer gratis kennismaken!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 16 juli 2016, 13:07, door Marcella van Gool (neem contact op met Marcella van Gool)

Gevraagd: filmpjes monteren en gescande teksten samenvoegen
Met een tekenaar samen ben ik, schrijver, bezig met
een website. Een schiereiland moet het worden. Er
zijn ook programmmeurs bij betrokken. Het is een apart plan. Ik moet daarvoor teksten bij filmpjes voegen en bv krantearetikelen, die groter dan a4 zijn, samenvoegen. Wie kan me dat leren?
Categorie: Computerhulp
Geplaatst op 13 juli 2016, 11:07, door Frits Schöne (neem contact op met Frits Schöne)

Aangeboden: HET GROTE LEVENSAVONTUUR
In AUGUSTUS start ik weer met:
HET GROTE LEVENSAVONTUUR - Een ontdekkingsreis naar jezelf
De Reis van de Held is het oudste verhaal van de wereld. Het verhaal gaat over ons, onze levensweg en daarom is het zo spannend. En daarom ook moet het steeds weer opnieuw
worden verteld, zodat we nooit vergeten waarom we op aarde zijn en wat we hier te doen hebben.
Ben je geïnteresseerd in deze spannende spirituele zoektocht en vind je het leuk om hierover te praten met anderen bij een kopje koffie of thee? De 22 Tarotkaarten van de Grote Arkana zullen de leidraad zijn voor onze zoektocht en ik zal dit begeleiden en aanvullen met visualisaties, tekenen en schilderen en andere kunstzinnige middelen.

Twee keer per maand op woensdagochtend
van 10.00-12.00 uur
Data: 17 en 31 augustus, 28 september / 12 en 26 oktober / 9 en 23 november / 7 en 21 december 2016

De Workshop is doorlopend en je kunt ieder moment instappen.

De kosten per keer zijn € 12,50 per persoon.
Waar? Adres: Lorentzlaan 1, direct naast Joost Zorgt.

Aanmelden: 030-2713115 / info@verbindingmetjezelf.nl
Meer informatie vind je op: www.verbindingmetjezelf.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 juli 2016, 17:07, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: MEDITATIEF BOETSEREN
WORKSHOP OVER STILSTAAN EN WEER IN BEWEGING KOMEN
Bij het verlies van een dierbare is het alsof je wereld stilstaat. Je leven stroomt niet meer, je toekomstplannen zijn vaak weggevallen, je raakt verlamd.
Om weer terug in je levensstroom te komen en langzaam, stap voor stap weer te kunnen bewegen, bied ik de workshop meditatief boetseren aan. Hierin gaan we in een serie van drie keer mediterend en boetserend met klei een weg die je bij je innerlijke verlangens brengt.
De workshop wordt gegeven door Andrea Moffatt, psychosociaal therapeute, rouwbegeleider en keramiste in samenwerking met Stichting TrösT.
Je bent van harte welkom op deze data:
Op donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur. 11, 18 en 25 augustus 2016.
Kosten: € 45,- voor drie avonden p.p. inclusief materiaal en koffie / thee.
Minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers.
De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers.
Locatie: Lorentzlaan 1 Utrecht, direct naast Joost Zorgt.
Aanmelden: Per e-mail: info@verbindingmetjezelf.nl of via het aanmeldingsformulier van www.trost.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 juli 2016, 17:07, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: ONTMOETING TROOST MUZIEK CULTUUR GEZELLIGHEID
Welkom in Café TrösT op zondag 26 juni 2016
Open vanaf 15:00 uur tot 17:30 uur
In Café Averechts | Lijsterstraat 49 | Utrecht

Marjolein van der Heide zingt eigen liedjes met piano
Marjolein speelde in 2014 in Café Tröst en schrijft daarover: 'Ik herinner mij dit als een erg bijzonder, mooi en waardevol optreden. Ik vind het fijn om op 26 juni 2016 weer bij jullie te spelen'
In Café TrösT komen mensen bij elkaar die een dierbare hebben verloren. Het is een warme plek in Utrecht waar je in een café-achtige sfeer kunt luisteren naar live muziek, je verhaal kunt doen en door ervaringen uit te wisselen wat lichter naar huis gaat. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en
rouw. Het café kent een informele regie die een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert en het onderlinge gesprek bevordert.
Café Trost biedt ook ruimte aan nabestaanden na zelfdoding om elkaar te ontmoeten.
Je bent van harte welkom.

De volgende cafe’s: 31 juli, 28 aug, 25sept, 30 okt, 27 nov,18 dec. 2016
Info: via email info@trost.nl of tel Moniek Jansen 06 10369371
www.trost.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 juni 2016, 21:06, door Café Tröst, Marcella van Gool (neem contact op met Café Tröst, Marcella van Gool)

Aangeboden: Empowermentdag Stichting Zijweg
Stichting Zijweg steunt vrouwen en hun kinderen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld en/of stalking en behartigt hun belangen en die van hun eventuele kinderen.
Dit doen wij op verschillende manieren*** men kan advies en ondersteuning krijgen via het mailadres info@stichtingzijweg.nl en twee keer per jaar organiseren wij verspreid over het land E-Days, empowermentdagen. Deze keer in Utrecht op 4 juni.
Vrouwen worden hier in contact gebracht met vrouwen met vergelijkbare ervaringen en krijgen hier de informatie, die zij nodig hebben om weer een economisch en sociaal zelfstandig leven op te bouwen. Vrouwen ervaren dat ze niet er niet alleen voor staan, kunnen ervaringen met lotgenoten delen en kunnen elkaar ondersteunen om weer in hun kracht te komen: van slachtofferrol naar eigen regie weer in handen nemen!

Op 4 juni 2016 vindt de tiende E-day van Stichting Zijweg plaats in Utrecht in buurthuis de Uithoek aan de 2e Daalsedijk 2b.
Deelneemsters aan de E-day kunnen kiezen uit een viertal workshops, die in twee rondes worden aangeboden. Op de website www.stichtingzijweg.nl kunt u meer informatie vinden.

Aanmelden via bureau@stichtingzijweg.nl
Als u gebruik wilt maken van de (gratis) kinderopvang geef dan even de leeftijd(en) van uw kind(eren) door.
Categorie: Overig
Geplaatst op 25 mei 2016, 15:05, door Stichting Zijweg (neem contact op met Stichting Zijweg)

Aangeboden: Muzikaal initiatief voor alle wijkbewoners!
Op zondagmiddag 12 juni om 12.00 uur is er in de Pauluskerk een muziekmiddag,
door leden van de Paulus- en Tuindorpkerk, voor de mensen uit onze gemeenschappen en wijkbewoners. In de pauze lunchen we met elkaar door middel van een buffet, waarvoor iedereen die komt iets te eten meeneemt.
Informatie staat ook op de Facebookpagina van Votulast!
Wees alles welkom! Muzikaal of niet muzikaal....
Categorie: Overig
Geplaatst op 23 mei 2016, 22:05, door Edith duyvestijn (neem contact op met Edith duyvestijn)

Aangeboden: Cursussen Kunstgeschiedenis
Komend najaar organiseert KLU weer verschillende cursussen op het gebied van de kunstgeschiedenis. Vanaf september kunt u bij KLU terecht voor de cursus Inleiding Kunstgeschiedenis of een van de aanvullende of losstaande cursussen die dieper ingaan op een specifiek onderwerp, zoals symboliek of vroegchristelijke kunst.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van KLU:
www.klu.nl

Voor een volledig overzicht van het cursusaanbod kunt u deze URL kopiëren:
www.klu.nl/categorie/3/cursusaanbod.html
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 29 april 2016, 13:04, door KLU (neem contact op met KLU)

Aangeboden: Café Tröst Zondagmiddag 29 mei over Nabestaan na zelfdoding in Café Averechts
Nabestaan na zelfdoding Café TrösT zondagmiddag 29 mei
Met muziek van Meike Veenhoven, piano en zang

Cafe Tröst is een warme ontmoetingsplaats voor hen die een dierbare zijn verloren. In samenwerking met Humanitas organiseert Café Tröst op 29 mei een middag die in het teken zal staan van rouw na zelfdoding.

Nabestaan na zelfdoding……hoe doe je dat? Wat kom je allemaal tegen? Deze middag staan we daar in Café Tröst bij stil. Achterblijven na zelfdoding betekent vaak ook achterblijven met veel vragen. Horen dat andere nabestaanden net als jij bezig zijn met ‘het waarom’ en de ‘had-ik-maars’, kan steun en troost bieden bij deze rouwreis. Het delen van je verdriet, gemis, twijfels, schuldgevoelens, schaamte, onmacht over de situatie*** het is fijn om daar met elkaar over te kunnen praten.
Je kunt luisteren naar een ervaringsverhaal. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te spreken en er is ruimte voor jouw verhaal. Ook zullen Renée Lommen en Sylvia van Dort (Humanitas) informatie geven over de lotgenotengroep Nabestaanden na Zelfdoding die in september van start zal gaan. Contact met lotgenoten kan helpen bij het verder leven met je verlies.

Waar Cafe Averechts | Toegang gratis | Lijsterstraat 49 | Utrecht
Van/ tot Open vanaf 15.00 uur (tot 17.00 uur)
Wanneer Zondag 29 mei en verder iedere laatste zondag van de maand
Info email: info@trost.nl of Marcella v. Gool 030 2720639
website www.trost.nl
facebook www.facebook.com/trost.activiteiten

Ken je iemand in je omgeving die nabestaande is na zelfdoding, zou je die dan willen informeren.

Voor meer informatie over de lotgenotengroep nabestaanden na zelfdoding, kunt u contact opnemen met: Sylvia van Dort en Renée Lommen.

Steun bij Rouw Humanitas, Afdeling Utrecht.
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht
tel: 030 2524030 Mobiel 06 35130448
e-mail sbr.utrecht@humanitas.nl
www.humanitasutrecht.nl

 Café TrösT is een activiteit van Stichting Tröst
Categorie: Overig
Geplaatst op 29 april 2016, 11:04, door Marcella van Gool, Café Tröst www.tröst.nl (neem contact op met Marcella van Gool, Café Tröst www.tröst.nl)

Aangeboden: Theatervoorstelling DUSTHUS op 1 mei in de Staatsliedenbuurt
Gratis theatervoorstelling DUSTHUS
De Staatsliedenbuurt krijgt onverwacht bezoek uit de toekomst!

1 mei 2016 is voor Henk een zondag als elke andere zondag. Een klusdag. Alleen gebeurt er op deze zondag iets bijzonders rondom zijn huis in de Utrechtse Staatsliedenbuurt. Henk krijgt onverwachts visite.
Uit het verleden? Uit de toekomst? Het gebeurt in ieder geval nu. En dat terwijl hij gewoon wil klussen op z'n vrije dag. De vreemdeling aan zijn deur brengt een verhaal mee dat Henk voor een bijzonder grote klus stelt. Zullen ze het redden?
KOM HET ZIEN!

DUSTHUS is een locatietheatervoorstelling voor alle leeftijden tijdens Culturele Zondagen Bestemming Bereikt. De voorstelling is een productie van Staatslieden Art Community in samenwerking met theatermaker Esteban van der Wolf. De voorstelling is te zien op zondag 1 mei om 13.00 uur, 14.30 uur of 16.00 uur en duurt ongeveer 25 minuten. Toegang is gratis!
Spelers: Tamara Hofman, Paul Richard Disbergen, Esteban van der Wolf.
Theatervormgevers: Myrthe Mandemakers en Arianne van Boxmeer.

Verzamelpunt voorstelling: Grave van Solmsstraat 2
Datum: zondag 1 mei
Speeltijden: 13.00 uur, 14.30 uur, 16.00 uur
Duur: 25 minuten
Toegang: gratis
Categorie: Overig
Geplaatst op 28 april 2016, 14:04, door Staatslieden Art Community (neem contact op met Staatslieden Art Community)

Aangeboden: Proefles dreumes-of peutergym
Op vrijdagochtend 22 april zijn er proeflessen in de gymzaal van de Koekoekschool. Kom je ook een keertje meedoen en ervaren hoe leuk het is? Inschrijven: www.aapjeskooi.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 19 april 2016, 15:04, door Silvia Crevels (neem contact op met Silvia Crevels)

Aangeboden: Muziektheatervoorstelling Lief Dagboek in Theater Kikker Utrecht
Muziektheatervoorstelling over de Utrechtse sodomietenvervolging in 1730.

Sodomie, 18e eeuw,

Barend Blomsaet en 17 andere mannen werden veroordeeld en gewurgd.

Hun daden verzwegen.

De bovenstaande tekst, gegraveerd in een gedenksteen op het Domplein te Utrecht, is de inspiratiebron voor onze muziektheatervoorstelling Lief Dagboek. Een verhaal gebaseerd op feiten uit de Utrechtse sodomietenvervolging in 1730, waarbij vele homoseksuele mannen om het leven kwamen. In sommige landen nog steeds de realiteit.

Met een vleugje humor, tragiek en romantiek vertellen wij dit verhaal, geschreven en geregisseerd door Jean-Paul Duijst. Prachtige gedetailleerde kostuums, contrasterend met de abstracte decors van Rick Bergervoet Theatervormgeving.
Het geheel omlijst met a capella koorzang en muziek van Jacob de Groot.

03 en 04 juni 2016, Theater Kikker
Meer info? www.vollezaalproducties.nl/producties/liefdagboek.html

Kaarten bestellen? www.vollezaalproducties.nl/tickets.html
Categorie: Overig
Geplaatst op 10 april 2016, 20:04, door Volle Zaal Producties (neem contact op met Volle Zaal Producties)

Gevraagd: Kennismakingsproject nieuw (reizend) koor voor kerkmuziek in de Josephkerk
De St. Josephkerk aan de Draaiweg in Utrecht is een RK kerk waar kerkmuziek en koorzang van oudsher een belangrijke plaats hebben ingenomen in de liturgie. De heerlijke akoestiek en het rijksmonumentale orgel maken het tot een ideale kerkruimte voor koorzangers. Helaas is de St. Josephkerk onlangs gesloten voor zondagse vieringen. Vanuit deze kerk wil ik een nieuw koor voor kerkmuziek en liturgie beginnen. Onder het motto ‘Wij gaan naar het huis van de Heer’, zal het koor vieringen gaan ondersteunen in kerken in de stad Utrecht en omstreken.
Voor dit koor zoek ik zangers (m/v) die de hoogtepunten uit het kerkmuzikale repertoire willen zingen, maar ook Nederlandstalige liturgische gezangen én die er aardigheid in hebben om (af en toe) op zondagmorgen in alle vroegte met elkaar te reizen naar deze of gene kerk.
Ter kennismaking start dit nieuwe koor met een Pinksterproject. De repetities zijn in de St. Josephkerk aan de Draaiweg in Utrecht op:
Vrijdag 15 april (10-12 uur),
Vrijdag 22 april (10-12 uur),
Dinsdag 26 april (19.30-21.30 uur),
Dinsdag 3 mei (19.30-21.30 uur),
Zaterdag 7 mei (10-13 uur) en
Dinsdag 10 mei (19.30-21.30 uur).
We zullen zingen in vieringen in de Augustinuskerk in Utrecht (op zaterdag 7 mei, 12.00 uur) en in de St. Jan de Doper in Mijdrecht/Wilnis (op 1e Pinksterdag 15 mei, 10.00 uur).

Voor aanmelding en informatie: Marietrees Broeren (Email: broeren.123@online.nl of 030-2315336).
Categorie: Overig
Geplaatst op 5 april 2016, 13:04, door Marietrees Broeren (neem contact op met Marietrees Broeren)

Aangeboden: Mindfulness training
Op 12 mei begin ik met het geven van een 8-weekse mindfulness training. Met mindfulness kun je anders leren omgaan met stress en onrust. Er is een wekelijkse bijeenkomst waarin we oefenen en ervaringen uitwisselen. Daarnaast oefen je thuis.
De oefeningen bestaan uit verschillende meditaties, toegankelijke bewegingsoefeningen en reflecties. De groepsgrootte is 4-12 deelnemers.

Mindfulness gaat om bewust en met aandacht leven, in het huidige moment en met een open houding. Het is een manier van omgaan met de moeilijkheden van het leven die iedereen kan leren. Steeds meer onderzoek laat zien dat mindfulness beoefening een positief effect heeft op levensgeluk, tevredenheid en veerkracht.

Mijn naam is Oscar van Keulen. Ik beoefen sinds enkele jaren meditatie en mindfulness.
Mindfulness heeft mij erg geholpen met het accepteren van mijn gewrichtsklachten, en ook met het herkennen en loslaten van negatieve gedachtes.

*** Kosten ***
Ik hanteer een basisprijs van €200. Daarnaast kan je een donatie doen. De donatiesuggestie voor iemand met modaal inkomen is €200. Donaties helpen mij om dit werk te blijven doen.

*** Data & Locatie ***
Data van eerstvolgende training:
12, 19, 26 mei / 2, 9, 16, 23, 30 juni
Tijd: 19:30 - 22:00
Op zondag 19 mei is er een hele dag van 10:00 - 16:00
Locatie: Buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, Utrecht.

Geef je op voor een intakegesprek!
Bellen: 06 - 28 45 19 10
Mailen: ontdekmindfulness@gmail.com
Website: www.ontdekmindfulness.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 30 maart 2016, 08:03, door Oscar van Keulen (neem contact op met Oscar van Keulen)

Gevraagd: Votulastkrant 1 - 2016
Door het vergrote bezorggebied van de Votulastkrant, hebben niet alle trouwe lezers een editie ontvangen. Voor de volgende krant is de oplage verhoogd.

Heb jij krant 1 van 2016 uit (januari/februari-editie) en wil je 'm graag doorgeven aan een ander? Neem contact op met de redactie! Info@votulastkrant.nl of via Votulastkrant op Facebook!
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 23 maart 2016, 11:03, door Geke (neem contact op met Geke)

Aangeboden: Dansen op meeslepende muziek in een gezellige sfeer in de wijk
Wil je op swingende muziek lekker dansen in een gezellige sfeer? Calorieën verbranden zonder het gevoel te hebben dat je hard werkt? Niet de sportschool sfeer, maar een sfeer van gezelligheid met mensen uit de buurt. Alleen betalen voor de lessen die je volgt! Midden in de wijk les volgen op 4 tot 5 dagen per week. Wil je les volgen bij de meest gecertificeerde zumba docent uit de regio? Je kunt je eenmalig opgeven voor een gratis proefles door het inschrijfformulier op de website (www.zumbody.nu) in te vullen. Een 10-rittenkaart kost 65€ en met een U-pas krijg je 25€ korting. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Sheila Kroes op 06-24888978 of via sheila@zumbody.nu Op de website www.zumbody.nu kun je meer informatie krijgen
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 2 maart 2016, 10:03, door Sheila Kroes (neem contact op met Sheila Kroes)

Aangeboden: Hiphop/Streetdance les UDX
Dance Centre UDX opent een nieuwe filiaal in Utrecht en 18 maart mag het spektakel beginnen. UDX is een dansschool die zich voornamelijk richt op de Hiphop en Streetdance varianten. Door de verschillende leeftijdsgroepen en verschillende niveau’s is UDX geschikt voor elke danser in Utrecht. UDX heeft haar goede naam te danken door met verschillende grote opdrachtgevers samen te werken. Zo hebben ze bijvoorbeeld in Ahoy en Gelredome gestaan, werkte ze veel samen met televisie zoals TeleacNOT en schoolTV, hebben ze met verschillende artiesten samengewerkt zoals Gerard Joling, O’G3NE, en hebben de dansers van UDX in de clip gedanst van Eva Simons, Red Foo, Far east movement en Justin Bieber. Daarnaast vallen ze vaak in de prijzen bij hiphopwedstrijden zoals Dance X-perience, Shell we Dance, Soneo en andere wedstrijdbonden. Dit jaar alleen al zijn ze maar liefst vier keer in de prijzen gevallen met verschillende leeftijdsgroepen gevarieerd van 1ste tot met 3e plaats.

Ik kijk er naar uit om de jongeren in Utrecht nu ook mee te nemen in deze Ultimate Dance X-perience. Wij staan bekend om onze professionele danslessen, de gemoedelijke sfeer en onze jaarlijkse shows die elke keer weer voor ontroering en plezier zorgen bij de kijkers.
Niet voor niets zijn passie, niveau, ontwikkeling en plezier de vier begrippen van UDX- aldus eigenaresse Samantha de Vries

De danslessen worden gegeven in theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 te Utrecht.
Voor meer informatie en inschrijving kijk op www.udx.nl of bel 0640443039.
Categorie: Overig
Geplaatst op 1 maart 2016, 15:03, door Samantha de Vries (neem contact op met Samantha de Vries)

Aangeboden: Samen redzaam met de deeleconomie
Nieuwsgierig naar de kracht van uw eigen buurt ?
Kom op woensdag 2 maart naar buurtcentrum de Leeuw, maak kennis met sociale initiatieven die in uw wijk actief zijn en ontvang informatie hoe u kunt deelnemen!
Op naar een samenredzame buurt! U komt toch ook?

Sprekers:
Eten delen: Thuisafgehaald.nl en Eet Mee!
Auto's delen: Mobiel VTO en MyWheels
Kennis delen: Konnektid
Klussen delen: Croqqer
Zorg delen: Stichting BuurtWelzijn
Spullen delen: DeDeelkelder
Energie delen: Vandebron
Deelinitiatieven in het buurtcentrum: Wijk&co

Woensdag 2 maart van 19:30 - 22:00 uur
Buurtcentrum de Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1
Categorie: Overig
Geplaatst op 24 februari 2016, 22:02, door Wijk&co Buurtcentrum de Leeuw (neem contact op met Wijk&co Buurtcentrum de Leeuw)

Aangeboden: Handgemaakte babyproducten van designerstoffen - uit atelier in Wittevrouwen
Studio Starling is een kleinschalige webshop waarin ik mijn zelf ontworpen en handgemaakte babyproducten verkoop. Denk aan badcapes, kersenpitkussens, bijtringen, lakentjes, kruikenzakken. Alle producten zijn gemaakt met de prachtigste designerstoffen, de meeste 100% biologisch. Als bijna-buren bied ik de bewoners van de Votulast een kortingscode zodat je geen verzendkosten betaalt: VOTULAST.
Ik zie je graag in de webshop! Ook voor persoonlijke wensen en custom orders. Neem een kijkje op www.studiostarling.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 22 februari 2016, 17:02, door Studio Starling - Anne Maayke (neem contact op met Studio Starling - Anne Maayke)

Aangeboden: Muziek, dans, plezier, beweging, ontmoeting
Aangeboden: GRATIS Peuterdansen/muziek combi op de donderdag- en vrijdagochtend. Kijk voor de voorwaarden op peuter-dansen.nl!

In Utrecht, wijk: Tuinwijk (dichtbij Tuindorp/Vogelenbuurt, de molen in de Adelaarstraat)
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 21 februari 2016, 08:02, door Elena Musica (neem contact op met Elena Musica)

Aangeboden: Proefles dreumes-, peuter-, en kleutergym!
Heb jij ook zo'n leuk 'aapje' thuis die niet stil kan zitten? En zou je het fijn vinden als het in plaats van thuis op de bank eens in de gymzaal op een uitdagende, veilige manier leert klimmen, klauteren, rollen, springen, draaien, mikken en dansen? Kom dan eens meedoen bij de Aapjeskooi! Iedere gymles heeft bij ons een ander thema en een andere oefening die centraal staat. Op die manier kunnen kinderen binnen hun eigen belevingswereld toch oefenen met motorische-, sociale- en cognitieve vaardigheden. We hebben lessen voor kinderen vanaf 18 maanden tot 6 jaar.

Op 17, 19 en 20 februari zijn er weer proeflessen te volgen op al onze locaties. Bekijk onze website www.aapjeskooi.nl voor meer informatie en om je meteen aan te melden!
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 8 februari 2016, 17:02, door De Aapjeskooi (neem contact op met De Aapjeskooi)

Aangeboden: cursus Balans vinden in je tuin, ontspannen tuinieren met de seizoenen
Op 7 maart a.s. vindt de eerste bijeenkomst plaats van de cursus Balans vinden in je tuin, ontspannen tuinieren met de seizoenen. De cursus bestaat uit vier avonden verspreid over de seizoenen. 23 mei, 12 september en 14 november zijn de vervolgavonden.De tijd is van 19.45-22.00 uur.Yvonne Bruijning en Gerdien Griffioen, beiden tuinontwerpers, geven deze cursus in Griftsteede, van Swindenstraat 129 in Utrecht.
Met je hoofd en je hart ontspannen tuinieren in je tuin vormt de basis van deze cursus. Dat betekent dat je meer begrip krijgt van de natuurlijke processen in de planten, de dieren en de bodem gedurende de seizoenen. Onderwerpen zijn: hoe reageren planten op licht, wat betekenen planten en dieren voor elkaar, hoe verbeter je de bodem. Er is ook altijd ruimte voor bespreking van jouw eigen vragen en plannen rond de tuin.
Daarnaast doen we oefeningen die je zintuigen prikkelen waardoor je je tuin met meer aandacht gaat beleven en je meer van je tuin kunt genieten. Mindful tuinieren levert je energie op en brengt je in balans met het werken in je tuin. Je kunt beter bepalen wat je wilt doen in de tuin en wat niet. Je krijgt tips om zonder stress te tuinieren.
Iedere les gaan we aan de hand van jouw tuin verder met het creëren van balans in je tuin. Je krijgt deskundige begeleiding bij het maken van je tuinplan.
Een cursusavond kost €35,00. De hele cursus kost €125,00. De avonden zijn ook los te volgen.
Ben je geïnteresseerd in deze verrassende cursus? Je kunt je voor de cursus aanmelden bij Yvonne Bruijning, tuinendieverbinden.nl/balansinjetuin, Tel. 06 2819 6733 of Gerdien Griffioen, gerdiengriffioen-tuinadvies/balansinjetuin.Tel. 06 1948 3452.
Op de site van Griftsteede vind je ook een aanmeldingsformulier voor deze cursus.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 4 februari 2016, 19:02, door Gerdien Griffioen Tuinadvies (neem contact op met Gerdien Griffioen Tuinadvies)

Aangeboden: Levensecht theater voor moeders
In tien bijeenkomsten maken we een voorstelling. Een voorstelling over moeders. Om met elkaar te delen en zichtbaar te maken wat moederschap voor jou betekent, wat het met je doet en waar het je raakt.
Of je nou moeder bent, wordt, bent geweest, of graag wilt worden. Of je geen enkele ervaring hebt met toneel of al veel gedaan hebt. Samen maken we ruimte om vorm te geven wat jij wilt delen over het moederschap. Om daarna alle verhalen te bundelen tot één levensechte voorstelling over MOEDERS.

Meld je aan via e-mail of facebook voor de vrijblijvende kennismaking op 27 januari!

Praktische informatie
't Pakhuis
Bankastraat 116 te Utrecht
Op loopafstand vanaf Utrecht Centraal.
Om de week op woensdagavond, vanaf 10 februari
van 19.30 tot 22.00 uur
120 euro in totaal

Email: info@theaterlevensecht.nl
website: www.theaterlevensecht.nl
facebook evenement: Kennismakingsavond Levensecht theater voor Moeders www.facebook.com/events/158782491149924/
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 1 januari 2016, 14:01, door Rebekka Roozendaal (neem contact op met Rebekka Roozendaal)

Aangeboden: Bootcamp 4 kids
Nieuw: Ayden Athletics organiseert Bootcamp4kids in Utrecht

Wat: Bootcamp4kids

Waar: Griftpark Utrecht

Wanneer: Vrijdag, zaterdag en zondag 2016

Voor wie:Sportieve kids vanaf 6 jaar

Prijs:8 workshops van circa een uur voor €50,- per kind

Aanmelden!!
info@aydenathletics.com
www.aydenathletics.com
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 11 december 2015, 14:12, door Ayden Hendriks (neem contact op met Ayden Hendriks)

Gevraagd: Penningmeester voor de Votulastkrant
Wie vindt cijferen leuk en wil de boekhouding van de Votulastkrant doen?

Wat voor cijfers dan?
De krant komt 6x per jaar uit.
In het begin van het jaar doet het bestuur een aanvraag bij het inititatievenfonds van de gemeente, aan het eind van het jaar moet er een afrekening worden gemaakt. Tussendoor moeten de drukker en de vormgever worden betaald. En kopen we met kerst een cadeautje voor alle bezorgers waar we heel blij mee zijn.

Lijkt het je leuk om voor minimaal een jaar betrokken te zijn bij de Votulastkrant? Meld je dan aan!
Categorie: Overig
Geplaatst op 10 december 2015, 13:12, door Votulastkrant (neem contact op met Votulastkrant)

Gevraagd: Huurders met goede ideeën
De Bundeling is een vereniging van Utrechtse huurdersorganisaties en behartigt de belangen van huurders en woningzoekenden. Onze gesprekspartners zijn de Utrechtse corporaties en de gemeente. In 2016 gaat de gemeente - samen met De Bundeling - de zeggenschap van huurders opnieuw vormgeven. Met als resultaat dat huurders méér te zeggen krijgen over het beleid t.a.v. wonen en woonomgeving.

Wilt u met ons meedenken en – werken aan een goed woonklimaat? De Bundeling zoekt mensen die voeling hebben met de belangen van huurders t.a.v. bijvoorbeeld huurprijsbeleid, stedelijke vernieuwing en verduurzaming. Of die communicatie-activiteiten kunnen ontplooien en het leuk vinden om debatten en raadplegingen te organiseren met bewoners in de wijk.

Interesse? Neem contact op met Miriam Sterk (voorzitter) via m.sterk@bundeling.nl (na 18 december) of Claartje Sadée (ondersteuner) via 06 46116323 of c.sadee@stade.nl. Zie ook www.bundeling.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 4 december 2015, 15:12, door Claartje Sadee (neem contact op met Claartje Sadee)

Gevraagd: Begeleider en nieuwe leden gezocht
Wij zoeken een vrijwilliger, die het leuk vindt ons pas opgerichte gezelligheidskoor "De Leeuweriken" te begeleiden (zang en/of muziek).Tevens zoeken wij nieuwe leden. Wij zingen op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in buurthuis De leeuw.Graag melden bij Agnes: ansdokter@casema.nl

zangclub "De Leeuweriken
Categorie: Overig
Geplaatst op 27 november 2015, 10:11, door Agnes Dokter (neem contact op met Agnes Dokter)

Gevraagd: Kinderactiviteit Chill-Inn zoekt vrijwilligers
Bewonersinitiatief Chill-Inn biedt kinderen van 4 tot 12 jaar wekelijks op woensdag van 14:30 tot 16:00 uur een plek in buurtcentrum de Leeuw, waar zij leuke activiteiten kunnen ondernemen. Het initiatief wordt gedragen door vrijwilligers/ouders en wordt bezocht door zo'n 8 tot 12 kinderen uit de buurt.
Om deze succesvolle activiteit te kunnen voortzetten wordt versterking gezocht.
Ben je iemand met pedagogische kwaliteiten en wil je kinderen een leuke, betekenisvolle activiteit bieden?
Meld je dan bij ons !

Meer info:
facebook.com/Chill-Inn-Utrecht-392836204233136/
Categorie: Overig
Geplaatst op 19 november 2015, 22:11, door Chill-Inn (neem contact op met Chill-Inn)

Gevraagd: Sociaal beheer vrijwilligers buurtcentrum de leeuw
Buurtcentrum de Leeuw is een goed draaiend centrum met een prettige, open sfeer en een gevarieerd activiteitenprogramma met een diversiteit aan gebruikersgroepen.

Voor de ontvangst van gebruikersgroepen in de avonduren zijn we op zoek naar sociaal beheer vrijwilligers op ma t/m don van 17.30 uur tot sluittijd, uiterlijk 23.00 uur.

Als sociaal beheer vrijwilliger bent u aanspreekpunt voor gebruikersgroepen/huurders en hun bezoekers, u houdt toezicht en creëert een prettige en open sfeer, u verzorgt het buffetbeheer (uitgifte en afrekenen consumpties en afwasmachine in- en uitruimen) en praktische ondersteuning aan groepen, openen en sluiten.

Kunt u na een inwerkperiode zelfstandig werken, woont u bij voorkeur in de wijk Noordoost en wilt u iets betekenen voor uw wijk(bewoners)?
Neemt u dan contact op met Wies Kool, sociaal makelaar Wijk&co via buurtcentrum de Leeuw.

Een onkostenvergoeding (bijv. reiskosten) is mogelijk, evenals een training BedrijfsHulpVerlening. Géén vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie: facebook.com/buurtcentrumdeleeuw
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 november 2015, 00:11, door Buurtcentrum de Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum de Leeuw)

Aangeboden: Expeditie Staatsliedenbuurt
EXPEDITIE STAATSLIEDENBUURT
13, 14, 20 en 21 november 2015

Een theaterroute langs knusse huiskamers en bijzondere locaties in de Staatsliedenbuurt.
Een kijkje in de ziel van de buurt, een ontmoeting met wijkbewoners en een ontmoeting met jezelf. 6 korte voorstellingen op bijzondere locaties. Een ruzie, een intieme samenkomst, een stilte-moment. Een vraag: wie is er eigenlijk vreemdeling?

Voor Expeditie Staatsliedenbuurt hebben theatermakers Suzanne Reindersma en Maureen Klijn zich gestort op de verhalen van de bewoners van de Staatsliedenbuurt. Zij hebben verhalen verzameld over solidariteit: met je buren, je buurt, je landgenoten en vluchtelingen. Verhalen over IS ontmoeten, werken voor je buurman, zorgen voor je moeder en de baas van de wereld zijn, staan centraal.

Speeldata: 13 november, 14 november, 20 november, 21 november 2015.
Aanvang: 19.30 uur, start theaterroute 20.00 uur
Aanvangstlocatie: Grave van Solmsstraat 2, 3515 EN, Utrecht
Duur: 2 uur
Tickets kosten €7,80 per stuk. Per kaartje wordt 1 euro gedoneerd aan stichting Vluchteling. Kijk op www.staatsliedenartcommunity.nl voor meer informatie!
Categorie: Overig
Geplaatst op 4 november 2015, 13:11, door Laura (neem contact op met Laura)

Gevraagd: Locatiemanagers gezocht
Voor een nieuw, spannend en een nog beetje geheim theaterproject zijn we op zoek naar:

LOCATIEMANAGERS (M/V)

GASTVROUWEN/-HEREN

Lijkt dit je leuk? Kijk op www.staatsliedenartcommunity.nl voor meer informatie.
Voor aanmelden mail naar laura@destaatsliedenbuurt.nl met als onderwerp ‘locatiemanager’ en vermeld in ieder geval je naam en telefoonnummer.
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 12 oktober 2015, 13:10, door Staatslieden Art Community (neem contact op met Staatslieden Art Community)

Aangeboden: EEN MANTEL VOOR JEZELF
“Het is liefde, absoluut, behoorlijk wat liefde. En plicht.”

Intensieve, langdurige zorg voor een dierbare naaste… Je doet het, want je laat hem of haar niet in de steek. Je eigen leven en levensdoelen schieten er wel vaak bij in.

Met ‘een mantel voor jezelf’ biedt Zin in Utrecht een gelegenheid aan Mantelzorgers om de aandacht (weer) even op het eigen leven te richten. Onder het genot van een heerlijke High Tea kunt u deelnemen aan verschillende inspirerende workshops.

U kunt kiezen uit 2 workshoprondes:
- Meditatief schilderen
- Creatief schrijven
- Zinspelen

Waar? Buurthuis De Leeuw,
Samuel van Houtenstraat 1 Utrecht
Wanneer? Zaterdag 14 november 13.00-17.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Voor wie? Een ieder die mantelzorg verleent aan een inwoner van de stad Utrecht.
Opgave: Mantelzorg@u-centraal.nl/030-6626814
Opgave graag vóór 1 november
Meer informatie: www.zininutrecht.nu /030-6626814
Kosten? Geen!
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 oktober 2015, 18:10, door Zin in Utrecht (neem contact op met Zin in Utrecht)

Aangeboden: Peutergym en peuterdans
Na de herfstvakantie start de Aapjeskooi met een nieuwe periode van 6 lessen dreumes- en peutergym in de gymzaal van basisschool De Koekoek (ingang Lijsterstraat). Ook zijn er op dezelfde ochtend peuterdans lessen in de gymzaal van BSO de Kaktus (Kievitstraat) Op 17 oktober zijn er proeflessen. Inschrijven kan op www.aapjeskooi.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 9 oktober 2015, 14:10, door Silvia Crevels (neem contact op met Silvia Crevels)

Aangeboden: Wees Welkom
Meer contacten?
Meer gezelligheid?
Meer activiteiten?
Kom dan op dinsdag 29 September voor een gratis kopje koffie naar buurtcentrum De Leeuw aan de samuel van houtenstraat.
U bent van harte welkom op een van de volgende tijdstippen. 9-11 of 13.00-15.00 of 19.00-21.00.
Wij ,vrijwilligers van de leeuw, willen met dit initiatief ervoor zorgen dat de buurtbewoners elkaar gemakkelijker kunnen ontmoeten.
Tot dinsdag de 29 september.
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 26 september 2015, 17:09, door Desiree (neem contact op met Desiree)

Aangeboden: HET GROTE LEVENSAVONTUUR
In SEPTEMBER start ik weer:

HET GROTE LEVENSAVONTUUR - EEN ONTDEKKINGSREIS NAAR JEZELF

De Reis van de Held is het oudste verhaal van de wereld. Het verhaal gaat over ons, onze levensweg en daarom is het zo spannend. En daarom ook moet het steeds weer opnieuw worden verteld, zodat we nooit vergeten waarom we op aarde zijn en wat we hier te doen hebben.
Ben je geïnteresseerd in deze spannende spirituele zoektocht en vind je het leuk om hierover te praten met anderen bij een kopje koffie of thee? De 22 Tarotkaarten van de Grote Arkana zullen de leidraad zijn voor onze zoektocht en ik zal dit begeleiden en aanvullen met visualisaties, tekenen en schilderen en andere kunstzinnige middelen.

Twee keer per maand op woensdagochtend
van 10.00-12.00 uur
Data: 2, 16 en 30 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 9 en 23 december 2015

Voor studenten:
 Twee keer per maand op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur
Data: 8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 8 en 22 december 2015

De Workshop is doorlopend en je kunt ieder moment instappen.

De kosten per keer zijn € 10,00 per persoon.
Waar? Adres: Lorentzlaan 1, direct naast Joost Zorgt.

Aanmelden: 030-2713115 / info@verbindingmetjezelf.nl
Meer informatie vind je op: www.verbindingmetjezelf.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 1 september 2015, 19:09, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: Lessen Argentijnse tango in Utrecht vanaf 14 september
Argentijnse tango in Utrecht, de dans van het moment, voor alle leeftijden!

Op maandag 14 september 2015 start er een nieuwe reeks tangolessen in Utrecht. De Argentijnse tango is een dans van improvisatie. Daarom besteden de docenten Roberto en Mira in de lessen aandacht aan het contact en de verbinding tussen jou en je danspartner. Daarnaast ligt de focus op het interpreteren van de muziek. Roberto en Mira hebben jarenlang ervaring met lesgeven. Voor hun is de Argentijnse tango een bron van inspiratie, groei en plezier.

Je kan iedere maandagavond naar een proefles komen. Tijd: 19:00 uur. Kosten proefles: € 10 p.p.
Als je geen danspartner hebt, kunnen we altijd kijken of we iemand voor je kunnen vinden. De cursus bestaat uit 8 lessen. Kosten €120 voor 8 lessen.

Lestijden in Utrecht: Maandagavond:
Data lessen: 14-21-28 september, 5-12-26 oktober, 2-9 november (19 oktober vakantie)
Basislessen van 19.00 - 20:15 uur.
Half gevorderd van 20.15 - 21:30 uur.
Voor de les kan je 15 min. in dansen. Practica 21:30 tot 24:00 uur.

Meer informatie:
Locatie: Sportcafe de Dreef, Schooneggendreef 27, 3562 GG, Utrecht
Gratis parkeren.
Aanmelden via zadorak@gmail.com.
Meer informatie: Roberto Rizzo 06-17902199
www.tangoblog.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 22 augustus 2015, 17:08, door Roberto Rizzo (neem contact op met Roberto Rizzo)

Gevraagd: Taal doet meer zoekt coördinerende vrijwilligers
Dagelijks gaan in Utrecht veel vrijwilligers op pad om als taalcoach taallessen te geven aan mensen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is en nergens anders terecht kunnen.

Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar meerdere coördinatoren Taalcoaching in verschillende Utrechtse wijken om onze team van coördinatoren te versterken.

Als coördinator ben je contactpersoon en begeleider voor een groepje taalcoaches en cursisten die taalles krijgen in de wijk en de schakel tussen hen en de projectleider.
Je taken zijn zeer uiteenlopend: je voert intakegesprekken met nieuwe cursisten, regelt de 1ste kennismaking tussen de taalcoach en de cursist, begeleidt de vrijwillige taalcoaches en houdt dit alles bij in ons registratiesysteem.

Wij bieden onze coördinatoren deskundigheidsbevordering, contact met de projectleider en andere wijk-coördinatoren. Dit vrijwilligerswerk neemt wekelijks tussen 6 a 8 uur in beslag die je kunt indelen zoals je zelf wilt. Hiermee lever je een zinvolle bijdrage aan de maatschappij, beleef je waardevolle ervaringen en ontmoet je veel verschillende mensen uit verschillende culturen.

Als jij een open en positieve instelling hebt, je goed overzicht kan houden en het leuk vindt om mensen te begeleiden en te helpen zouden wij je graag willen uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op met Inge Goorts via inge@taaldoetmeer.nl of bel 030-2947594.
Bezoek ook onze website www.taaldoetmeer.nl voor uitgebreide informatie.
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 augustus 2015, 09:08, door Stg. Taal doet meer (neem contact op met Stg. Taal doet meer)

Gevraagd: tester
Ik ben op zoek naar een goede softwaretester
Categorie: Computerhulp
Geplaatst op 11 augustus 2015, 13:08, door jan (neem contact op met jan)

Aangeboden: God of geen God?
Veel mensen vinden het moeilijk om te zeggen dat God niet bestaat maar ook om aan te nemen dat Hij wel bestaat. Ze zijn 'ietsist'. Voor deze mensen organiseren wij een cursus godsbewijzen.

Eind september, oktober en november willen wij een cursus geven over filosofische argumenten die pleiten voor het wel of niet bestaan van God. Voor deelname is het voldoende als u het leuk vindt om theoretisch te denken en te lezen.

De cursus is gebaseerd op het boek "En dus bestaat God", hierdoor kunt u thuis de argumenten nog eens nalezen. Daarnaast zullen wij ondersteunend materiaal op de cursuswebsite plaatsen..

Wij willen de cursus geven in duopresentatie, dit maakt het mogelijk om op een heldere manier de voors en tegens neer te zetten en ruimte te geven voor meningsverschillen. Wie zijn die 'wij'? Vader Kees en zoon Ferry (resp. 61 en 28 jaar), de één is gelovig, de ander filosoof.

plaats: "Huis in de Wijk", Prof. Suringalaan 1, Utrecht
tijden: dinsdagavonden van 20.00-22.00 uur, 22 sept., 6 okt., 20 okt., 3 nov. en 17 nov.
kosten: € 45,- inclusief boek en koffie.
opgeven: via contactformulier op de website http://godofgeengod.wix.com/cursusgodsbewijzen
of via email naar godofgeengod@gmail.com of bij Kees van Asperen, telefoon 030-2732822

Wij hebben plaats voor ongeveer 10-15 deelnemers.

Kees en Ferry van Asperen.
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 31 juli 2015, 23:07, door Kees van Asperen (neem contact op met Kees van Asperen)

Aangeboden: HET GROTE LEVENSAVONTUUR
In SEPTEMBER start ik weer:

HET GROTE LEVENSAVONTUUR - EEN ONTDEKKINGSREIS NAAR JEZELF

De Reis van de Held is het oudste verhaal van de wereld. Het verhaal gaat over ons, onze levensweg en daarom is het zo spannend. En daarom ook moet het steeds weer opnieuw worden verteld, zodat we nooit vergeten waarom we op aarde zijn en wat we hier te doen hebben.
Ben je geïnteresseerd in deze spannende spirituele zoektocht en vind je het leuk om hierover te praten met anderen bij een kopje koffie of thee? De 22 Tarotkaarten van de Grote Arkana zullen de leidraad zijn voor onze zoektocht en ik zal dit begeleiden en aanvullen met visualisaties, tekenen en schilderen en andere kunstzinnige middelen.

Twee keer per maand op woensdagochtend
van 10.00-12.00 uur
Data: 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 9 en 23 december 2015

Voor studenten:
 Twee keer per maand op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur
Data: 8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 8 en 22 december 2015

De Workshop is doorlopend en je kunt ieder moment instappen.

De kosten per keer zijn € 10,00 per persoon.
Waar? Adres: Lorentzlaan 1, direct naast Joost Zorgt.

Aanmelden: 030-2713115 / info@verbindingmetjezelf.nl
Meer informatie vind je op: www.verbindingmetjezelf.nl
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 29 juli 2015, 11:07, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Gevraagd: Gezocht: zingende Ladies!
Wij zijn vocaal ensemble Ladyla, een enthousiast en vrolijke groep vrouwen die samen met veel plezier zingen en wij zijn op zoek naar nieuwe Ladies. Zou jij het leuk vinden om mee te komen zingen? Wij zingen in alle stijlen van klassiek, tot pop, jazz, barbershop en wereldmuziek. Als je een indruk van ons wilt krijgen dan kan je onze website bezoeken; ladyla.nl of contact met ons opnemen via info@ladyla.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 15 juli 2015, 20:07, door Ladyla (neem contact op met Ladyla)

Gevraagd: Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren
Word wereldgezin met AFS!

Wil je nieuwe culturen leren kennen en je familie uitbreiden? Maak dan gebruik van deze kans! Wij zijn op zoek naar enthousiaste gezinnen die geïnteresseerd zijn in nieuwe culturen en ervaringen.
Op 21 augustus komen 70 enthousiaste uitwisselingsscholieren naar Nederland. Voor 6 van hen zoeken we nog een gastgezin in Utrecht, om hier een schooljaar helemaal Utrechts te worden. Zij zullen tijdens hun uitwisselingsjaar naar school gaan, lid worden van een locale club, kennismaken met onze schaatskoorts, stroopwafels leren eten, de Dom beklimmen en zich helemaal thuis gaan voelen in een gezin in Utrecht.

De vrijwilligers van AFS Utrecht zoeken gezinnen die huis en hart open willen stellen voor deze avontuurlijke scholieren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om via een bonuszoon of dochter de wereld in huis te halen? Neem dan contact op met regiovrijwilliger Bas van der Eijk, 06-1889 1325
Categorie: Overig
Geplaatst op 10 juli 2015, 08:07, door Bas van der Eijk (neem contact op met Bas van der Eijk)

Aangeboden: 11 juli 2015- Moestuingroenten proeven bij Rio de Bio
Koude komkommersoep en rode bessen: klanten en bezoekers kunnen zaterdag 11 juli proeven of biologische groenten en fruit van De Moestuin écht zo heerlijk zijn.
De Moestuin is de volgende in de reeks maandelijkse proeverijen bij Rio de Bio in de Adelaarstraat. Vaste klanten van deze biologische winkel vertellen het verhaal achter de producten.

Als enige winkel in Utrecht verkoopt Rio de Bio groenten en fruit van De Moestuin. Verder levert De Moestuin namelijk alleen aan (top)restaurants als Karel de Vijfde. De biologische groenten worden gekweekt aan de oevers van de Kromme Rijn, achter het FC Utrecht-stadion, in aarde waar al sinds de Middeleeuwen groenten worden gekweekt. Nu werken er -onder begeleiding- cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg.

De Moestuin biedt groenten met een verhaal en naar dat verhaal is een aantal vaste klanten (communityleden) Rio de Bio op zoek. Elke maand organiseren zij een proeverij met bijzondere producten uit de winkel en bezoeken zij de producent, die meestal in Utrecht of de directe omgeving is gevestigd. Eerder werden de producenten van Mesjokke-chocolade (Nieuwegein) en Boot-koffie (Baarn) bezocht en geproefd.

Rio de Bio is een coöperatieve biologische winkel met klanten, producenten en medewerkers als gezamenlijke eigenaren. Zij vormen een community.

Zaterdag 11 juli deelt De Moestuin koude komkommersoep uit in de winkel van Rio de Bio. Het recept van de soep kunnen klanten meenemen. Ook versgeplukte rode aalbessen, in een enorme schaal, kunnen worden geproefd.

Communityleden vertellen klanten over De Moestuin, over de eindeloos veel manieren om aalbessen te verwerken en ze delen recepten uit.

Groenten en fruit proeven van De Moestuin op zaterdag 11 juli, van 10.30 tot 14.30 uur in Rio de Bio, Adelaarstraat 48, Utrecht
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 juli 2015, 13:07, door Lonneke de Roovere (op verzoek van Marian Venemans na aanvraag Gerry Lith) (neem contact op met Lonneke de Roovere (op verzoek van Marian Venemans na aanvraag Gerry Lith))

Aangeboden: Repair Cafe De Leeuw zat 11 juli 10 tot 12 uur
Kom zaterdag 11 juli tussen 10-12 uur weer met je kapotte spullen naar buurtcentrum De Leeuw en de vrijwilligers van het Repair Cafe repareren het samen met je. Heb je geen kapotte spullen? Kom dan langs om te helpen bij een reparatie.

In augustus is er geen Repair Café.

LET OP! Vanaf 12 september zijn we er weer, de inloop tijd wordt dan 13.00 tot 15.00 uur (we repareren tot 16.00 uur)

Informatie: w.sanders38@casema.nl Tel: 06 - 422 739 25 (William Sanders)
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 25 juni 2015, 23:06, door William Sanders (neem contact op met William Sanders)

Aangeboden: Informatieavond Duurzame Vogels en Energie-U over zonneboilers
Duurzame Vogels en Energie-U slaan de handen ineen om zonneboilers in de Vogelenbuurt en Tuinwijk op de kaart te zetten. Met een zonneboiler haal je meer energie uit de zon dan met zonnepanelen, bespaart u gas, plus er is maar een klein dak voor nodig! Zonneboilers hebben een goed rendement en zijn tegenwoordig voor iedereen betaalbaar. Hier komt bij dat Gemeente Utrecht een subsidie van €500 beschikbaar heeft voor nog slechts 170 zonneboilers. Oftewel een kwart van de investering!
Duurzame Vogels en Energie-U organiseren een informatieavond om mensen in de Vogelenbuurt en Tuinwijk te informeren en te helpen bij de aanschaf van een zonneboiler. Op deze avond showen wij hoe een zonneboiler werkt en kunt u al uw vragen stellen over zonneboilers.
U bent welkom op dinsdag 30 juni ’15 tussen 20:00 uur en 22:00 uur in buurtcentrum De leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, Utrecht.
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Energie-U via peter@energie-u.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 24 juni 2015, 16:06, door Peter van Mondfrans (neem contact op met Peter van Mondfrans)

Gevraagd: ruimte met piano
Wij vrouwenkoor Ladyla zijn op zoek naar een repetitieruimte met piano voor dinsdag- of woensdagavond vanaf september 2015. Wij zijn een klein gezelschap van 10 dames en hopen op een bescheiden ruimte voor een zacht prijsje!
Categorie: Overig
Geplaatst op 18 juni 2015, 12:06, door Ladyla (neem contact op met Ladyla)

Aangeboden: In Between Cafe Utrecht Noord Oost donderdag 25 juni 2015 van 9.30-12.00 uur
Ben jij werk- of opdrachtzoekende? Heb je behoefte aan inspiratie en een steuntje in de rug? Kom dan donderdag 25 juni 2015 naar het In Between Cafe in Buurthuis De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1.
Het In Between Cafe zal iedere 4e donderdag van de maand gehouden worden.
Wil je meer informatie, mail dan naar: inbetweencafeuno@gmail.com of kijk op www.inbetweencafe.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 15 juni 2015, 18:06, door Sharda Kalicharan (neem contact op met Sharda Kalicharan)

Aangeboden: Repair Cafe De Leeuw zaterdag 13 juni
Repair Cafe 13 juni
Kom zaterdag a.s. tussen 10-12 uur naar De Leeuw met je kapotte spullen en de vrijwilligers van het Repair Cafe repareren het samen met je !
Heb je niets om te repareren ? Kom dan eens langs voor een kop koffie of kom helpen bij een reparatie. Gezellig en leerzaam !
Informatie: w.sanders38@casema.nl
Tel: 06-422 739 25 (William Sanders)
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 11 juni 2015, 11:06, door William Sanders (neem contact op met William Sanders)

Aangeboden: Harples
Wil je dit mooie instrument leren bespelen? Ik ben harpdocent met 15 jaar internationale ervaring. Ik geef les aan alle niveaus en alle leeftijden. Neem contact met mij op voor een gratis proefles.
Locatie: Vogelenbuurt
Website: www.elizabethjaxon.com
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 10 juni 2015, 14:06, door Elizabeth Jaxon (neem contact op met Elizabeth Jaxon)

Aangeboden: Midzomernacht stadssafari in de binnenstad van Utrecht
Op zondag 21 juni is de jaarlijkse stadssafari door de binnenstad van Utrecht.

Tijdens deze natuurexcursie door de binnenstad van Utrecht ontkom je niet aan de boeiende geschiedenis van de stad. We komen de bijzondere bomen van het Zocherpark, varens en muurplanten tegen. Uiteraard is dat niet de enige flora in de stad. Op plekken waar je het niet verwacht, wint de natuur het van de stenen. Aan het einde van de avond wordt er, met de liefhebbers, een toost uitgebracht op de zomer.

De excursie begint om 20.00 op de Pausdam
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 9 juni 2015, 12:06, door Anne-Marie Beekman, namens Werkgroep Utrecht, IVN Vecht en Plassengebied (neem contact op met Anne-Marie Beekman, namens Werkgroep Utrecht, IVN Vecht en Plassengebied)

Gevraagd: pianist
Hallo
Wie heeft er zin om samen met mij muziek te maken. Ik speel hobo en zou het erg leuk vinden wanneer iemand samen met mij wil spelen/ begeleiden.ik hoop van je te lezen.
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 juni 2015, 23:06, door Sterre (neem contact op met Sterre)

Gevraagd: Gezocht (zomer) vrijwilligers voor Dak-en Thuislozen
Maaltijdvoorziening voor dak-en thuilozen HET SMULHUIS en Nachtopvang voor Daklozen SLEEP INN zoekt (zomer) vrijwilligers!

Wij zoeken helpende handen om dak-en thuislozen een maaltijd en een bed te kunnen bieden!

Kijk op www.tussenvoorziening.nl voor meer informatie of stuur een mail aan: smulhuis@tussenvoorziening.nl
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 4 juni 2015, 22:06, door V.Postma (neem contact op met V.Postma)

Gevraagd: Rommelmarkt Willem van Noortplein
Ook dit jaar organiseer ik weer ( de 10-de!) rommelmarkt op het Willem van Noortplein. De rommelmarkt zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 12 september.
Dit maal voor de laatste keer, wil hierna graag "het stokje doorgeven".
Ik heb echter door omstandigheden dit jaar veel extra hulp nodig. Wie helpt er mee!
Zonder jullie hulp kan de rommelmarkt niet doorgaan!
Categorie: Overig
Geplaatst op 25 mei 2015, 10:05, door Liesbet ten Cate (neem contact op met Liesbet ten Cate)

Gevraagd: Dans Docente Utrecht gezocht
Deze jonge dansschool zoekt een leuke, enthousiaste en creatieve docente om na een interne opleiding dreumesdans en peuterdans te gaan geven op de zaterdag- en/ of zondagochten in Utrecht.

Ervaring is niet persé nodig, enthousiasme en passie wel ;-)

Lijkt het jou wat om opgeleid te worden tot dreumes/peuterdans docente?

Neem dan contact op:

contact@dansproeverij.nl www.dansproeverij.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 13 mei 2015, 19:05, door Judith Boezaart (neem contact op met Judith Boezaart)

Gevraagd: Gastgezinnen voor uitwisselingsscholieren
Word wereldgezin met AFS!

Wil je nieuwe culturen leren kennen en je familie uitbreiden? Maak dan gebruik van deze kans! Wij zijn op zoek naar enthousiaste gezinnen die geïnteresseerd zijn in nieuwe culturen en ervaringen.
Op 21 augustus komen 8 enthousiaste uitwisselingsscholieren naar Utrecht om hier een schooljaar helemaal Utrechts te worden. Zij zullen tijdens hun uitwisselingsjaar naar school gaan, lid worden van een locale club, kennismaken met onze schaatskoorts, stroopwafels leren eten, de Dom beklimmen en zich helemaal thuis gaan voelen in een gezin in Utrecht.

De vrijwilligers van AFS Utrecht zoeken gezinnen die huis en hart open willen stellen voor deze avontuurlijke scholieren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om via een bonuszoon of dochter de wereld in huis te halen? Neem dan contact op met regiovrijwilliger Bas van der Eijk, 06-1889 1325
Categorie: Overig
Geplaatst op 4 mei 2015, 23:05, door Bas van der Eijk (neem contact op met Bas van der Eijk)

Aangeboden: Repaircafe De Leeuw zaterdag 9 mei Inloop 10-12 uur
Zaterdag 9 mei is het volgende Repair Cafe de Leeuw. Kom tussen 10.00 en 12.00 uur naar buurtcentrum De Leeuw en vrijwilligers repareren gratis uw spulletjes (tot 13.00 uur wordt er gerepareerd). Zegt het voort...kom gezellig langs!

Voor nader info: bel William 06 42273925 of e-mail w.sanders38@casema.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 30 april 2015, 23:04, door De Leeuw (neem contact op met De Leeuw)

Aangeboden: Salsa les in buurtcentrum De leeuw
Bij de Leeuw is er weer een nieuwe activiteit bij. Elke dinsdag vanaf 12 mei tussen 19:15 en 20:15 ga ik salsa les geven aan de Utrechtse buurtbewoners. Iedere week gaan we nieuwe aspecten van het dansen doornemen. Een vrijwillige bijdrage van € 2,- per persoon wordt gewaardeerd.
Locatie: Buurtcentrum de Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, 3515 EA Utrecht
Neem contact met mij op: 06-24399111
of schrijf naar: martin.napier@gmail.com
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 28 april 2015, 14:04, door Martin Napier (neem contact op met Martin Napier)

Aangeboden: 2 mei: Proeverij van chocolade van Mesjokke in Rio de Bio
Mesjokke chocolade proeven bij Rio de Bio

Met een schoon geweten genieten van chocolade? Dat kan zaterdag 2 mei bij Rio de Bio in de Adelaarstraat, want tussen 11 en 14 uur kun je hier de chocolade van Mesjokke proeven. Dit kleinschalige Utrechtse chocolademerk gebruikt bonen waarvoor de cacaoboer een eerlijke prijs kreeg.

Rio de Bio en Mesjokke zijn een mooi duo. RiodeBio is een zelfstandige coöperatieve biologische winkel met een ‘foodcommunity’. Al ruim honderd klanten zijn mede-eigenaar van deze winkel en nemen zelf initiatieven. Twee leden van deze foodcommunity organiseren nu samen met het personeel en Per Vonk van The Chocolate Explorers (Mesjokke) deze proeverij. Zij verdiepten zich in het product door vooraf een bezoek te brengen aan de fabriek en vertellen klanten straks over hun ervaringen tijdens de chocolade-proeverij in de winkel van Rio de Bio.

The Chocolate Explorers bestaan nog maar kort en zij exploiteren een kleine chocoladefabriek in Nieuwegein. Zij handelen rechtstreeks met cacaoboeren en bieden een eerlijke prijs. Eén van hun ambachtelijke merken is Mesjokke, chocoladerepen melk en puur. Rio de Bio is de enige biologische winkel in Utrecht die Mesjokke-chocolade verkoopt.

Proeverij van chocolade van Mesjokke in Rio de Bio, Adelaarstraat 48, Utrecht. Zaterdag 2 mei, tussen 11.00 en 14.00 uur.
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 april 2015, 14:04, door Gerry van der Lit (neem contact op met Gerry van der Lit)

Aangeboden: Keep Fit in De Leeuw
Keep Fit is een combinatieles van Aerobic, Callanetics en Pilates.
Dit geeft een optimaal resultaat wat juist bij het ouder worden heel belangrijk is, rust roest.
Aerobic verbetert de conditie (zonder rennen en springen.
Callanetics en Pilates verbeteren het figuur door spierversterkende oefeningen, vooral voor buik-billen-benen. Als de spieren sterker, de gewrichten soepeler en het evenwicht beter zijn geworden wordt het uithoudingsvermogen en het evenwicht ook beter, wat meer zelfvertrouwen geeft en de zelfstandigheid bevorderd. De les is op muziek en eindigt met een ontspanningsoefening.
De lessen zijn op dinsdagmiddag in buurtcentrum De Leeuw en zijn van sep t/m mei 2015.
De 55+ groep begint om 13.15 uur en de 45+ groep om 14.15 uur.
Voor info of opgave bel Evelyn tel. 030-2710501 of 06-43784263
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 april 2015, 15:04, door Evelyn kuiper (neem contact op met Evelyn kuiper)

Aangeboden: Workshop Gezonde Voeding
Vodselhub geeft a.s. dinsdagavond 14 april uur de gratis workshop 'Gezonde voeding'. Vragen worden beantwoord, ervaringen uitgewisseld, en je kunt een selectie gezonde producten proeven. Alle buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd, aanvang 19.30 uur in Buurtcentrum De Leeuw !
Categorie: Overig
Geplaatst op 14 april 2015, 14:04, door Voedselhub (neem contact op met Voedselhub)

Aangeboden: REPAIR CAFE DE LEEUW ZATERDAG 11 APRIL 10-12 UUR
Zaterdag 11 april is Repair Cafe de Leeuw er weer! Kom tussen 10.00 en 12.00 uur naar De Leeuw en vrijwilligers repareren gratis uw spulletjes (tot 13.00 uur wordt er gerepareerd). Zegt het voort...deel dit bericht...kom gezellig langs!

Voor meer informatie bel William 06 42273925 of e-mail: w.sanders38@casema.nl
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 9 april 2015, 09:04, door Buurtcentrum De Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum De Leeuw)

Aangeboden: HET GROTE LEVENSAVONTUUR
Een ontdekkingsreis naar jezelf

De Reis van de Held is het oudste verhaal van de wereld. Het verhaal gaat over ons, onze levensweg en daarom is het zo spannend. En daarom ook moet het steeds weer opnieuw worden verteld, zodat we nooit vergeten waarom we op aarde zijn en wat we hier te doen hebben.
Ben je geinteresseerd in deze spannende spirituele zoektocht en vind je het leuk om hierover te praten met anderen bij een kopje koffie of thee? De 22 Tarotkaarten van de Grote Arkana zullen de leidraad zijn voor onze zoektocht en ik zal dit begeleiden en aanvullen met visualisaties, tekenen en schilderen en andere kunstzinnige middelen.

Wanneer?
Twee keer per maand op woensdagochtend van 10.00-12.00 uur
Data: 15 april, 6 en 20 mei, 3 en 24 juni, 15 en 29 juli, 5 en 19 augustus 2015
Voor studenten: Twee keer per maand op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur
Data: 14 april, 5 en 19 mei, 2 en 23 juni, 14 en 28 juli, 4 en 18 augustus 2015

De Workshop is doorlopend en je kunt ieder moment instappen.
De kosten per keer zijn euro 10,00 per persoon.

Waar? Adres: Lorentzlaan 1, direct naast Joost Zorgt.
Aanmelden: 030-2713115 / info@verbindingmetjezelf.nl
Andrea Moffatt
Categorie: Cursussen
Geplaatst op 7 april 2015, 16:04, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Gevraagd: Naaiatelier "Naald en Draad"
Vanaf 1 januari 2015 is Naaiatelier “Naald en Draad” een leer/werkplaats binnen de stichting Wij 3.0. Het atelier is gespecialiseerd in het vervaardigen van kleine producties. U levert ons de stof, het patroon en de gewenste materialen, Met aandacht voor uw persoonlijke wensen streven wij naar het beste resultaat.

De werknemers van “Naald en Draad” zijn vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hun is het naaiatelier een veilige werkplek. Een plek waar zij in een rustige omgeving de kneepjes van het vak leren onder begeleiding van een ervaren coupeuse.

Naast het uitvoeren van opdrachten werken wij ook aan een eigen merk: Second Patch, stof tot herinnering. Hiervoor zijn wij opzoek naar tweedehandsstoffen. Heeft u nog stof die anders maar blijft liggen? Wij kunnen deze goed gebruiken.
Heeft u zelf een herinnering aan een bepaald kledingstuk of stof dan maken wij daar voor u een passend product van.

Per project maken we een passende offerte.
Wilt u door ons een opdracht laten maken of heeft u tweedehandsstoffen? Neem contact op met:

Atelier “Naald en Draad”
Ria Kroon
Loeff Berchmakerstraat 12
2512TD Utrecht
Tel: 06-51857963
Email: ria.kroon@wij30.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 31 maart 2015, 08:03, door Ria Kroon (neem contact op met Ria Kroon)

Aangeboden: café TrösT zondag 29 maart 15.00 uur in Averechts
Voor iedereen, die met verlies en rouw te maken heeft (gehad), is er weer café TrösT.
Een informele plek in Averechts, waar je in café-achtige sfeer kunt luisteren naar live muziek, je verhaal kunt doen en door het uitwisselen van ervaringen wat lichter naar huis gaat. Gemeenschappelijke noemer is troost bij verlies en rouw. Het café kent een milde regie, die een ontspannen en uitnodigende sfeer schept en het onderlinge gesprek bevordert. Kijk op www.trost.nl of op www.dezwaan.nl of op de website van Averechts.
Categorie: Overig
Geplaatst op 22 maart 2015, 11:03, door Petra Branderhorst, TrösT (neem contact op met Petra Branderhorst, TrösT)

Aangeboden: HIPHOP/BREAKDANCE voor stoere kids
HIPHOP/BREAKDANCE voor stoere kids!

Vanaf 11 maart geeft Yves iedere woensdag van 17.45-18.45 uur Hiphop/breakdance les aan stoere jongens en meisjes van 8 t/m 12 jaar in buurtcentrum De Leeuw. Kom gratis een keer meedoen en meld je aan bij yveswitteman@me.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 maart 2015, 13:03, door Buurtcentrum de Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum de Leeuw)

Aangeboden: Cursus Stadsnatuur: ecologische verbindingen
De stad biedt ruimte voor veel planten en dieren, maar bevat ook allerlei belemmeringen. Waterlopen zijn voor het ene dier een verbinding, voor het andere dier een hindernis. Gemeente en waterschappen zetten zich in om de hindernissen te overbruggen en zo de natuur in de stad meer ruimte te geven.

Over de ecologische verbindingen in en om de stad Utrecht, organiseert de werkgroep Utrecht van IVN Vecht en Plassengebied samen met onder andere de gemeente Utrecht een cursus van 8 bijeenkomsten.

Ecologische verbindingen
26 maart: Lezing: introductie op het thema door Gitty Korsuize, stadsecoloog gemeente Utrecht over ecologische verbindingen in de stad, zoals faunapassages.
28 maart: Excursie naar plaatsen in Utrecht waar ecologische verbindingen zijn aangelegd of gepland zijn.

Water in de stad
9 april: Lezingen door Erwin Rebergen van de gemeente Utrecht en Harmke van Dam van Waterschap de Stichtse Rijnlanden over de verschillende functies van water in de stad, het beleid omtrent water en de verschillende belangen.
11 april: Wandeling langs de buitensingel en de Minstroom, met aandacht voor de waterverbindingen en natuur(on)vriendelijke oevers en planten.

Waterleven en waterkwaliteit
16 april: Lezing van Marijke Zoetelief van IVN Vecht en Plassengebied over waterleven en waterkwaliteit. Cursisten kunnen water uit hun buurt meenemen om te analyseren.
18 april: Excursie rond Griftsteede, waarbij we de kwaliteit van de verschillende wateren op het terrein van Griftsteede zullen onderzoeken.

Vissen, amfibieën en reptielen in de stad
23 april: Lezing door Willie van Emmerik en Jos Spier van de RAVON over vissen, amfibieën en reptielen in de stad, en hoe deze van de ene naar de andere plek komen.
25 april: Excursie in Bloeyendaal waar gezocht gaat worden naar vissen, amfibieën en reptielen.

Praktische informatie:
De lezingen zijn op donderdagen van 20.00-22.00 uur en vinden plaats in de Stadsboerderij Griftsteede aan de Van Swindenstraat 129 te Utrecht. Griftsteede ligt in het Griftpark.
De bijbehorende excursie is altijd de daaropvolgende zaterdag van 10.00-12.00 uur. Nadere informatie over de excursies volgt tijdens de eerste bijeenkomst.

Aanmelden via een mail aan stadsnatuur@hotmail.com.

Kosten:
Voor de hele cursus: 25 euro
Voor IVN-leden (*), KNNV-leden en U-pashouder (**): 15 euro
(*) alleen voor mensen die bij aanmelding al lid zijn én de contributie hebben betaald.
(**) U-pas graag bij de eerste lezing meenemen.
Te voldoen op rekeningnummer NL45INGB0003733225 van IVN Vecht & Plassengebied, ovv. Cursus Stadsnatuur 2015

Meer informatie: stadsnatuur@hotmail.com.
Categorie: Overig
Geplaatst op 22 februari 2015, 15:02, door Anne-Marie Beekman, namens Werkgroep Utrecht, IVN Vecht en Plassengebied (neem contact op met Anne-Marie Beekman, namens Werkgroep Utrecht, IVN Vecht en Plassengebied)

Aangeboden: Op reis met je pen - Schrijfweken bij Zin in Utrecht
“Door te gaan, leer je waarheen”
(Theodore Roethke)

Leest of hoort u wel eens iets van iemand die een pelgrimstocht gemaakt heeft? Iemand die drie, vier maanden vrij neemt en naar Santiago de Compostela gaat? Niet iedereen heeft mogelijkheden om zo op pad te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn om niet te gaan. Maar het is geen kwestie van wel of niet, want er is een alternatief. We gaan met de pen op reis.
We maken een pelgrimage op papier. We trekken door het landschap van ons innerlijk leven. Bij een echte pelgrimstocht ben je maanden weg. Je moet daarna de draad weer oppakken, en misschien op een andere manier verdergaan. Bij innerlijk pelgrimeren lopen reis en leven door elkaar: het een voedt het ander.
Voor deze bijeenkomsten is ervaring met schrijven niet noodzakelijk. Aan de hand van eenvoudige oefeningen wordt u meegenomen uw eigen levenservaringen op papier te zetten.
Deze “reis met de pen” is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar.

Thema’s in de eerste week, 20-24 april, zijn:
Maandag 20 april: Kennis maken met elkaar en met het schrijven
Dinsdag 21 april: Reisvoorbereidingen en reizen
Donderdag 23 april: In de lente van je leven
Vrijdag 24 april: Rituelen en bezieling.

Praktische info:
• Data: 20-24 april, Steeds op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 en aansluitend voor wie wil een lunch. Om 9.30 uur staat de koffie/thee klaar. De weken zijn afzonderlijk te volgen.
• Plaats: Buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, 3515 EA Utrecht
• Kosten:€60,00 (of met U-pas €30,00)
• Deze “reis met de pen” is bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar. Jonger? Dan bent u welkom als vrijwilliger.
• Andere weken: 6-10 juli, 5-9 oktober, 7-11 december. De plek waar deze weken plaatsvinden, zal op de website bekend worden gemaakt.

Opgave (i.v.m. lunch) bij Zin in Utrecht, tel. 030-6626814 of info@zininutrecht.nl

Stichting Zin in Utrecht is een samenwerkingsverband van professionele geestelijk verzorgers. Wij bieden ondersteuning op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit.
Categorie: Overig
Geplaatst op 20 februari 2015, 15:02, door Annette Dubois-van Hoorn (neem contact op met Annette Dubois-van Hoorn)

Aangeboden: Houd me Vast - Preventieve training voor meer Verbondenheid in je relatie
Hebben jullie regelmatig ruzie en begrijpen jullie elkaar verkeerd? Houden jullie van elkaar, maar irriteer je je steeds weer aan dezelfde dingen? Zijn jullie uit elkaar gegroeid na de komst van de kinderen? En mis je de band die jullie vroeger hadden?

Wanneer jullie openstaan voor een duwtje in de rug om je relatie een positieve wending te geven, schrijf je dan in voor de preventieve training Houd me Vast, gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy van S. Johnson, die in het voorjaar en najaar gehouden zal worden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn het begrijpen van liefde en verbinding, terugkerende (negatieve) patronen waar jullie in terecht komen en hoe daar uit te stappen. En het opzoeken van eigen pijnlijke plekken in je geschiedenis die weerslag hebben op je relatie.

'' Al na de eerste avond van de training merkten wij dat het vertrouwen in elkaar begon te herstellen''

''De training heeft ons geholpen te zien waar het nu echt om gaat als we ruzie hebben over dat vaatdoekje - en om naar elkaar te gaan luisteren wanneer de ander zo fel reageert bij een vraag of opmerking - om meer te vragen in plaats van te kwetsen''.

In de acht bijeenkomsten wordt gewerkt aan de hand van voorlichting, oefening en videomateriaal. De training wordt begeleid door twee ervaren relatietherapeuten, Loes Braam en Claske Honkoop. Kosten: 50 euro per persoon per avond.
Aanmelden via praktijk.braam@gmail.com en c.j.honkoop@gmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 9 februari 2015, 17:02, door Claske Honkoop (neem contact op met Claske Honkoop)

Aangeboden: Repair cafe De Leeuw zat 14 februari 10-12 uur
Zaterdag 14 februari zijn ze er weer, de repairders van Repair Cafe De Leeuw! Tussen 10.00-12.00u. inloop (tot 13.00u. wordt er gerepareerd). Heeft u kleine huishoudelijke apparaten die gerepareerd moeten worden of kleding waar iets aan mankeert? Kom naar buurtcentrum De Leeuw en de repair vrijwilligers repareren gratis uw spulletjes.

Het Repair cafe kan ook altijd nieuwe handige (inval)repairders gebruiken: bel William Sanders 06-42273925 of mail: w.sanders38@casema.nl
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 6 februari 2015, 20:02, door Buurtcentrum De Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum De Leeuw)

Aangeboden: Leo Gestel: lezing & excursie
In januari opent in Singer Laren een overzichtstentoonstelling met het beste werk uit het veelzijdige oeuvre van Leo Gestel (1881-1941). Gestel was in de jaren na 1900 samen met Piet Mondriaan en Jan Sluijters een van de meest vooruitstrevende modernisten in Nederland. Hij experimenteerde met het pointillisme, luminisme, kubisme, futurisme en expressionisme. Behalve schilder was hij een getalenteerd tekenaar. De tentoonstelling is het eerste overzicht van Gestels werk in twintig jaar. De werken komen uit talrijke museale en particuliere collecties. In een lezing en excursie zal docente Karlijn de Jong u meenemen door het rijke, afwisselende oeuvre van deze avant-gardist. De excursie brengt u naar de tentoonstelling in Singer Laren.

Data
zaterdag 21 februari 2015, 10:30 tot 12:30 (Lezing)
zaterdag 28 februari 2015, 11:00 tot 13:00 (Excursie)

Docent
Karlijn de Jong

Locatie
KuuB
Pieterstraat 3, Utrecht

Prijs
40,-

Uiterste inschrijfdatum
zaterdag 7 februari 2015, 23:00

Meer informatie
http://www.klu.nl/cursus/129/leo+gestel.html
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 februari 2015, 15:02, door KLU (neem contact op met KLU)

Gevraagd: Save the Children zoekt jonge talenten om op te treden
Zaterdag 13 juni 2015 zal het "Kracht van Dromen" concert plaatsvinden in de St. Joh. van Doperkerk in Breukelen, georganiseerd door vrijwilligers van Save the Children.

Save the Children is 's werelds grootste onafhankelijke stichting die zich inzet voor kinderrechten. Met de opbrengsten van dit concert willen we niet alleen de dromen en toekomst van kinderen wereldwijd steunen en realiseren, maar we willen onze kinderen ook graag laten zien dat we hier in Nederland iets samen kunnen doen voor kinderen in de wereld die het niet zo goed hebben als zij. .

Daarom is Save the Children op zoek naar jonge muzikale talenten die willen stralen op het concert met hun eigen instrument of stem om te laten zien, hoe belangrijk dromen voor kinderen zijn. Ook talentvolle groepen zijn van harte welkom.

Voor inschrijving of meer informatie: krachtvandromen@gmail.com
Voor meer informatie over Save the Children: www.savethechildren.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 30 januari 2015, 17:01, door Sanya van der Velde (neem contact op met Sanya van der Velde)

Aangeboden: Persoonlijke Huiswerkbegeleiding Utrecht - Lotte Coacht Jou
Zoek jij hulp bij je huiswerk? Dan help ik jou graag! Lotte Coacht Jou werkt met maximaal 4 leerlingen tegelijk, zodat jij alle aandacht krijgt die je verdient.

Zie: http://huiswerk.lottecoachtjou.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 30 januari 2015, 13:01, door Lotte Kramer (neem contact op met Lotte Kramer)

Gevraagd: Vraag woonruimet/studio masterstudent muziek
Wie, Oh wie heeft een woonruimte/studio voor werkende masterstudent muziek met vrije opgang vanwege huursubsidie.Eigen bedrag tot 450,- informatie 0630005544 of 0522 451026. Huidige situatie beroerd, het ergste zijn de kakkerlakken.
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 januari 2015, 15:01, door E.SteffersDekker www.zangpraktijkruinerwold.nl Drenthe (neem contact op met E.SteffersDekker www.zangpraktijkruinerwold.nl Drenthe)

Aangeboden: Wijkvisite 2025 presentatie dinsdag 20 januari start 20 uur Gerrit RietveldCollege in het Atrium
Dag mede-wijkbewoner van Noordoost,
De Wijkraad Noordoost nodigt u uit voor een feestelijke eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar op dinsdag 20 januari vanaf 20.00 uur in het atrium van het zojuist geopende nieuwe Gerrit Rietveld College aan de Eijkmanlaan 1200 te Utrecht. Er is uiteraard een hapje en een drankje en we presenteren iets cultureels.

Op deze avond worden de resultaten bekendgemaakt van de onlangs afgesloten 'Wijkraadpleging' met de onderwerpen: jeugd, ouderenzorg, groen en sociale activiteiten in de wijk. Tevens presenteren wij onze Wijkvisie 2015-2025 en bieden deze, de wijkwethouder van Noordoost Victor Everhardt aan.

Alle bezoekers krijgen een exemplaar van deze Wijkvisie en de Wijkraadpleging mee.

Het zou fijn zijn als u zich even aanmeldt zodat we daarmee in de organisatie rekening kunnen houden.

Voor de wijkraad
Ab Kools, voorzitter

Stuur uw mailtje naar: info@wijkraadnoordoost.nl.
(bent u verhinderd maar wilt u wel de Wijkvisie ontvangen meld ons dat dan).

Zie ook onze website www.wijkraadnoordoost.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 januari 2015, 07:01, door Kerstin Steinhart (neem contact op met Kerstin Steinhart)

Aangeboden: Repaircafe De Leeuw zat 13 december 10-12 uur
Zaterdag 13 december is er voor de derde keer Repair Café De Leeuw! Tussen 10.00-12.00u. inloop (tot 13.00u. wordt er gerepareerd). Kom langs met je kapotte spullen en de vrijwilligers kijken of ze het voor je kunnen repareren.

Vorige keer kregen de repairders 10 kapotte spullen aangeboden, alles konden zij repareren. Een mooi resultaat!

Het Repair café kan nog steeds nieuwe handige (inval)repairders gebruiken: bel William Sanders 06-42273925
of mail: w.sanders38@casema.nl
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 12 december 2014, 01:12, door Buurtcentrum De Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum De Leeuw)

Aangeboden: Jouw oppas staat voor je klaar
Hoi ik ben Anna,
Ik ben 27 jaar en heb veel ervaring met kinderen en oppassen. Momenteel heb ik tijd beschikbaar (ook gedurende de week en in de ochtenden) om op je kind(eren) te passen. Ik heb werkervaring met kinderen in de zorgsector maar ook in kinderdagverblijven. Kortom ik ben een professional die momenteel voor een leuk tarief in te huren is.
Ben je geïnteresseerd? Laat het even weten: telefonisch via 06-30607771 of via annamoffatt87@gmail.com
Categorie: Overig
Geplaatst op 18 november 2014, 21:11, door Anna (neem contact op met Anna)

Aangeboden: TUSSEN HEMEL EN AARDE
Er is nog plaats!

Groeigroep voor een spiritueel bewustzijn.

Data: 26 november, 10 december 2014, van 19.30 - 21-30 uur

Spiritualiteit is het bewustzijn dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat zichtbaar is. Dat er een relatie is tot een groter geheel. In alle tijdperken en culturen heeft de mens gezocht naar de werkelijke betekenis van zijn bestaan.
Ben je op zoek naar antwoorden op (levens) vragen, zoek je diepgang en wil je het ver- mogen ontwikkelen om achter de dingen te kunnen kijken, naar hun essentie? Ben je geïnteresseerd in praktische spiritualiteit en wil je met anderen hierover uitwisselen bij een kopje koffie of thee? Ik zal dit proces begeleiden met visualisaties, meditaties en intuïtief schilderen en boetseren.
Bij minimaal 5 deelnemers vindt de groep doorgang. Twee keer per maand op woensdag avond. De thema-avonden worden gehouden op het adres Lorentzlaan 1, direct naast Joost Zorgt. De kosten zijn € 10,- p.p. per avond. Wees welkom!

Meld je aan bij Andrea Moffatt, Praktijk Verbinding met Jezelf te Utrecht,
030-2713115, / info@verbindingmetjezelf.nl.
Meer informatie op www.verbindingmetjezelf.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 11 november 2014, 22:11, door Andrea Moffatt (neem contact op met Andrea Moffatt)

Aangeboden: DRU YOGA , Buurtcentrum De Leeuw, Samuel v. Houtenstr.1
Nooit eerder yoga gedaan ? Zou je het eens willen proberen ? Kom dan voor een vrijblijvende proefles voor maar E 5,-! Dru Yoga is een zachte vorm van yoga en geschikt voor iedereen!

Elke dinsdag 09.15 - 10.30 en zondag 10.15 - 11.30 uur (23 nov. geen les).

Informatie en opgave: Renuka Devi
E: renuka_devi@yahoo.com T: 06 2495 1203
Categorie: Overig
Geplaatst op 10 november 2014, 11:11, door Renuka Devi (neem contact op met Renuka Devi)

Aangeboden: dierenverzorging aangeboden
Ik ben Ilha, 8 jaar en wil graag op dieren passen, bijvoorbeeld hond uitlaten of knaagdieren eten geven/hok verschonen in de vakantie. Ik woon in de gijsbrecht van walenborchstraat.
Categorie: Klusje in of om het huis
Geplaatst op 2 november 2014, 09:11, door Ilha (neem contact op met Ilha)

Gevraagd: Ondersteun een moestuinproject van een buurtgenoot!
Ik ben Karlijn, buurtgenoot en lid van Project Mizizi (projectmizizi.org). Dit project komt voort uit het traineeship van Stichting Verbeter de Wereld, waarbij 15.000 euro wordt opgehaald voor moestuinen in township Dordrecht (Zuid-Afrika). Hiermee willen we de zelfredzaamheid van de lokale bevolking vergroten door hen te voorzien van scholing, tuingereedschap en zaaigoed. We doen verschillende dingen om dit ambitieuze doel te bereiken, zoals de verkoop van verantwoorde cadeaus via onze website projectmizizi.org, verkoop op markten maar ook donaties van bedrijven en particulieren.

Het zou fantastisch zijn als u hier een bijdrage aan wilt leveren, in de vorm van een donatie (elke euro telt!) of het kopen van een van onze leuke cadeaus via de website. Plaats in het bestelformulier op de website het woord "Votulast" achter uw adres en ik zal de bestelde cadeaus persoonlijk bij u afleveren. Alvast hartelijk dank!
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 30 oktober 2014, 21:10, door Karlijn (neem contact op met Karlijn)

Aangeboden: Start Dreumesgym, peutergym en peuterdans bij de Aapjeskooi!
Op vrijdagochtend 31 oktober starten we in de Vogelenbuurt met de laatste periode van het jaar. Zes lessen gym en dans voor kinderen van 18 maanden tot 4 jaar. Inclusief een leuke "Pieten" les en een extra inhaal les aan het eind van de periode. Schrijf je snel in voor de laatste plekjes via de website: www.aapjeskooi.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 26 oktober 2014, 23:10, door Silvia Crevels (neem contact op met Silvia Crevels)

Aangeboden: Inloop bijeenkomst duurzaam verbouwen
Het Utrechts Duurzaamheids Consortium (UDC) organiseert samen met de gemeente Utrecht inloopavonden duurzaam verbouwen.

Wij hebben als doel de bewoners van Utrecht te helpen met het verduurzamen van hun huis.

Veel bewoners hebben een warmtescan of advies ontvangen via de gemeente Utrecht. Ook als u nog geen warmtescan of advies hebt ontvangen bent u van harte welkom.

Op deze inloop avond kunt u in contact komen met uitvoerende partijen die u kunnen helpen met het duurzamer maken van uw huis. Denk aan groendaken, isolatie, zonnepanelen en er is nog veel meer mogelijk.

De bijeenkomsten zijn in het Lomanhuis op de Lomanlaan 55 te Utrecht.
De volgende datas zijn gepland:
- Dinsdag 28 oktober
- Woensdag 12 november
- Maandag 1 december
- Donderdag 8 januari

Tot dan!
Categorie: Overig
Geplaatst op 22 oktober 2014, 16:10, door Utrechts Duurzaamheids Consortium (UDC) (neem contact op met Utrechts Duurzaamheids Consortium (UDC))

Aangeboden: Ixta Noa inloop op zaterdag
Beste lezer,

Hierbij nieuws vanuit Ixta Noa.

Ixta Noa biedt mensen die een psychische onbalans in hun leven ervaren ondersteuning en inspiratie. Dat doen we door het inzetten van ervaringsdeskundigheid. Al onze medewerkers en vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig op het gebied van een psychische stoornis en/of verslaving.

Ken je iemand die op dit moment niet lekker in zijn/haar vel zit, of weet je als omgeving zijnde niet goed hoe je om moet gaan met bepaalde situaties? Dan is het praktijkhuis een fijne plek om in contact te komen met ervaringsdeskundigen.

De komende maanden gaat Ixta Noa Utrecht ook op een aantal zaterdagen open. Naast de
doordeweekse dagen is iedereen op de volgende data van 11.00 â€" 15.00 uur welkom in het praktijkhuis:

- Zaterdag 25 oktober
- Zaterdag 8 november
- Zaterdag 22 november
- Zaterdag 6 december
- Zaterdag 20 december

De vaste inloopbegeleiders zullen deze zaterdagen gaan begeleiden.

Team Ixta Noa Utrecht
Wilhelminapark 46
3581 NL Utrecht
06 505 624 09
www.ixtanoa.nl/locatie-utrecht/
Categorie: Overig
Geplaatst op 21 oktober 2014, 13:10, door Ixta Noa Utrecht (neem contact op met Ixta Noa Utrecht)

Gevraagd: Eet mee! Aan tafel met Sint Maarten
Nodig een oudere uit aan je tafel met Sint Maarten

Stichting Eet Mee! organiseert Eet mee! aan tafel met Sint Maarten, waarbij Utrechters op 8 of 9 november een oudere die wat gezelligheid kan gebruiken thuis uitnodigen voor de lunch, op de koffie of voor het diner.
Bent u die oudere die het leuk vindt om uitgenodigd te worden of wilt u juist een oudere als gast ontvangen? Neem voor 1 november a.s. contact met ons op via t 030-2213498 of via de website www.eetmee.nl. Wij maken dan snel een mooie match voor u. Samen maken we de wereld mooier. Deelname is gratis, een donatie is welkom.
Eet mee! Aan tafel met Sint Maarten is onderdeel van het ‘Feest van het Delen’ dat in Utrecht rond 11 november, de naamdag van de heilige, gevierd wordt.
Stichting Eet Mee! creëert al ruim zeven jaar honderden succesvolle ontmoetingen per jaar via etentjes voor jong en oud bij mensen thuis. Meer informatie over de stichting, over hun succesvolle concept Eet mee! Ontmoeting en over het nieuwe initiatief Eet mee! Vaste gast vindt u op de website.
_________________________________________________________
Informatie: coördinator Annelies Kastein, info@eetmee.nl, t 030 221 34 98 www.eetmee.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 16 oktober 2014, 15:10, door Annelies Kastein (neem contact op met Annelies Kastein)

Aangeboden: Grote Feest Markt
Grote Feest Markt
Rommel feest markt met het oog op de December maand
Zondag 23 november 10.00 â€" 16.00 uur

BUURTCENTRUM DE LEEUW
Samuel van Houtenstraat 1
3515EA Utrecht

* Veel spulletjes voor Sint en Kerst
* Cadeautjes, versiering, mooie kleding en nog veel meer
* De markt is door het gehele gebouw!

De Feestrommelmarkt is op zondag ……..Dus vrij parkeren !!

Komt allen! Of geef je op als standhouder!
Kraamhuur €.5,-- Borg €.10,--
Meer info bij Carla cdiroen@xmsnet.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 7 oktober 2014, 20:10, door C.Diroen (neem contact op met C.Diroen)

Aangeboden: Start Repair cafe De Leeuw
Het is zover!
Op zaterdag 11 oktober opent het Repair café voor het eerst haar deuren in buurthuis de Leeuw. Elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.
Dus kom naar de Leeuw met uw kapotte spullen, en onder het genot van een kopje koffie wordt het voor u gerepareerd.

Wij kunnen het repair cafe alleen draaiende houden met vrijwilligers. Daarom willen wij bij deze ook een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers; repairders, koffiedames enz. Is dit iets voor jou, meld je dan aan bij: William Sanders: 0642273925 of mail: w.sanders38@casema.nl
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 7 oktober 2014, 12:10, door Buurtcentrum De Leeuw (neem contact op met Buurtcentrum De Leeuw)

Aangeboden: Dagbesteding op de Dierenweide in Utrecht
Bent u of kent u iemand die op zoek is naar dagbesteding in Utrecht? En die houdt van werken met dieren en lekker buiten bezig zijn? Dan heeft Stichting Baantraject een hele fijne plek.

Op de Dierenweide in het Julianapark te Utrecht (Zuilen) verzorgen wij op dinsdag, woensdag en donderdag de dieren met een groepje jongeren en volwassenen. We voeren de herten, konijnen, vissen, geitjes, vogeltjes en andere dieren, en we zorgen ervoor dat de Dierenweide onderhouden wordt. Ook hebben we een kleine moestuin, die we bijhouden. Wat we erin verbouwen nemen we lekker mee naar huis om op te eten. Lunch en koffiepauzes zijn inbegrepen en na een dag lekker werken, gaan we met een voldaan gevoel naar huis.
We hebben in ons gezellige maar overzichtelijke groepje nog ruimte voor nieuwe mensen!
Als dit leuk klinkt, of als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stichting Baantraject, via Roos@baantraject.nl.
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 oktober 2014, 14:10, door Roos Gooyer (neem contact op met Roos Gooyer)

Aangeboden: Cursus: Mode & Kunst, Een moderne flirt?
‘Een affaire’ of ‘een flirt’ wordt de toenadering tussen mode en kunst wel eens genoemd. Deze flirt is niets nieuws. Al in 1937 maakte modeontwerpster Elsa Schiaparelli (1890-1973), de grootste concurrent van Coco Chanel (1883-1971), samen met Salvador Dalí (1904-1989) haar bekende kreeftenjurk. Vice versa lieten ook beeldende kunstenaars zich inspireren door mode en kostuum. Anthony van Dyck (1599-1641) beeldde na zijn bezoek aan Italië regelmatig exotische en fantastische kostuums af. In deze cursus belichten we de relatie tussen mode en kunst. De wederzijdse beïnvloeding van die twee wordt besproken, maar er is ook aandacht voor de catwalkshow als performance en de presentatie van mode in de Nederlandse musea. Ter afsluiting volgt een excursie naar de tentoonstelling Mode, de musical in het Centraal Museum in Utrecht, welke is vormgegeven door mode-illustrator Piet Paris (1962).

Data: 28 okt, 4 nov, 11 nov van 19:30 tot 21:30 + excursie op 16 nov van 14:00 tot 16:00.
Prijs: 80,-
Meer informatie: http://www.klu.nl/cursus/107/mode+%26+kunst.html
Categorie: Overig
Geplaatst op 3 oktober 2014, 12:10, door KLU (neem contact op met KLU)

Aangeboden: Lezing kunstgeschiedenis: De Utrechtse school
Utrecht is sinds de late Middeleeuwen al een belangrijk schilderscentrum geweest en sinds het einde van de zestiende eeuw ontstond er zelfs een eigen karakteristieke stijl die men de Utrechtse School ging noemen. In deze lezing en excursie wordt ingegaan op het reilen en zeilen van de bekende (o.a. Bloemaert (1566-1651), Honthorst (1592-1656) en Savery (1576-1639) en minder bekende (Van Bijlert (1597-1671), Van Poelenburgh (1594-1667) en Droogsloot (1568-1666) schilders in Utrecht in de 16e en 17e eeuw. Hoe waren ze georganiseerd? Wat was hun positie in de stad? Hoe werden ze opgeleid en waar woonden ze? Het spreekt vanzelf dat hierbij veel van de meestal prachtige werken worden getoond en toegelicht. Tijdens de excursie bekijken we Utrecht vanuit een ongebruikelijke hoek: waar de schilders in Utrecht geleefd en gewerkt hebben.

Za 1 nov 11:00 â€" 13:00
Za 8 nov 11:00 â€" 13:00 (excursie)

40 euro

Pieterstraat 3 3512 JT Utrecht

Meer informatie: http://www.klu.nl/cursus/111/de+utrechtse+school+.html
Categorie: Overig
Geplaatst op 3 oktober 2014, 12:10, door KLU (neem contact op met KLU)

Aangeboden: Lezing: De academie
Het principe van de (kunst)academie is al eeuwen oud. De idealen van deze academies waren door de tijd heen echter heel verschillend. In deze lezing starten we bij de huidige moderne kunstacademie en gaan we na wat dit onderwijssysteem nog te maken heeft met o.a. de ‘Academie van Athene’ van Plato, de academie van de renaissance en de ‘Académie royale de peinture et de sculpture’ (later Académie des Beaux-Arts) van Lodewijk XIV (1638-1715). Wat waren de idealen van deze verschillende academies? Was de hoofdtaak van de academie het onderwijzen van de regels van de goede kunsten of zelfs smaak? Wat werd hieronder verstaan? Hoe werd omgegaan met kunstenaars die zich hier tegen afzetten? En vanaf wanneer werd experiment toegestaan of zelfs aangemoedigd?
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 september 2014, 13:09, door KLU (neem contact op met KLU)

Aangeboden: Cursus: Verdieping Kunstgeschiedenis (2)
Deze cursus is een vervolg op de cursus Inleiding Kunstgeschiedenis en Verdieping Kunstgeschiedenis 1. Waar u in de Inleiding Kunstgeschiedenis in vogelvlucht door de kunstgeschiedenis bent genomen, biedt deze cursus acht onderwerpen ter verdieping hierop. Acht kunstenaars en hun omgeving staan centraal. Aan de hand van het oeuvre van een kunstenaar wordt een groepering of stijlperiode besproken.

N.B. Deze cursus is ook goed los te volgen. Er wordt echter wel uitgegaan van enige basiskennis van de kunstgeschiedenis. De cursussen Verdieping Kunstgeschiedenis 1 en Verdieping Kunstgeschiedenis 2 hoeven bovendien niet nadrukkelijk in die volgorde gevolgd te worden. Ze vormen beiden een (andere) aanvulling op de cursus Inleiding Kunstgeschiedenis.
Categorie: Overig
Geplaatst op 12 september 2014, 13:09, door KLU (neem contact op met KLU)

Aangeboden: PEUTERDANSEN in Tuinwijk/Tuindorp/Vogelenbuurt
Kom samen met uw peuter dansen en genieten van het bewegen op muziek in Buurthuis de Leeuw. Samen met andere kinderen en ouders. Instromen is nu nog mogelijk op 11 september om 10 uur.
Omgeving Votulast. Kijk voor meer informatie op de website www.peuterdansen.vpweb.nl
Categorie: Overig
Geplaatst op 6 september 2014, 20:09, door Peuterdansen (neem contact op met Peuterdansen)

Gevraagd: Gezocht: Aspirantleden Buurtcooperatie Utrecht Noordoost
Buurtcoöperatie Utrecht Noordoost is op zoek naar aspirant-leden

Op woensdag 24 september is er een eerste kennismakingsavond van toekomstige leden van de Buurtcoöperatie Utrecht Noordoost.
De buurtcoöperatie is een netwerk van mensen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis in de wijk willen blijven wonen met de contacten, de zorg en hulp van een goed netwerk van liefst gelijkgestemde mensen. Van mensen die burenhulp, diensten en mantelzorg willen verlenen aan mede-wijkbewoners, zonder dat er betaling tegenover staat. Leden van de buurtcoöperatie kunnen, als ze dit nodig hebben, zelf ook een beroep doen op dit netwerk door andere leden in te schakelen.
Vind je dit ook een goed idee of wil je je al aanmelden en op 24 september aanwezig zijn in Buurtcentrum de Leeuw op de eerste bijeenkomst, stuur dan een mail met naam, adres, postcode en telefoonnummer naar:
buurtcooputrechtnoordoost@gmail.com
Geef ook aan wat je aan diensten, zorg, talenten, vaardigheden, deskundigheid, spullen te bieden hebt aan je mede-wijkbewoners… en wat niet.
Meer informatie over de bijeenkomst volgt binnenkort op deze site of via de mail als je je aanmeldt.
Categorie: Burenhulp
Geplaatst op 4 september 2014, 14:09, door Reilif Bonse (neem contact op met Reilif Bonse)

Categoriën

Alle categoriën (200)
Klusje in of om het huis (3)
Gratis af te halen... (0)
Burenhulp (14)
Dieren (1)
Taalcursussen (1)
Computerhulp (3)
Cursussen (47)
Overig (131)

Votulastkrant
p.a. Buurtcentrum de Leeuw
Samuel van Houtenstraat 1
3515 EA Utrecht